Šta je novo?

Opravka DVD-a?

sitl

Čuven
Učlanjen(a)
06.11.2000
Poena
609
Kako ima već neko vrijeme kako DVD čudno radi, gledam ili da ga popravim ili prodam kao CD čitač. U pitanju je DVD Pioneer 103S, koji sada više ne čita nego što čita DVD diskove (do sada odgledano 250 - 300 filmova). Naime, pokuša da čita, zašteka i izbaci disk. Drugi put opet pročita bez problema. Kada ga izvadim iz kućišta i stavim na isto, "najčešće" pročita. Mijenjao sam firmware, premještao ide grane, nisam ga čistio (nemam onaj disk za čišćenje DVD lasera) i nisam reinstalirao OS (zato što predpostavljam da je do mehanike, a ne softwer - a).
U vezi sa ovim, da li neko zna da li postoji neki servis u Bg za ovako nešto ili da prodajem DVD i kupujem novi?

Pozdrav.

sitl je napisao(la):
Kako ima već neko vrijeme kako DVD čudno radi, gledam ili da ga popravim ili prodam kao CD čitač. U pitanju je DVD Pioneer 103S, koji sada više ne čita nego što čita DVD diskove (do sada odgledano 250 - 300 filmova). Naime, pokuša da čita, zašteka i izbaci disk. Drugi put opet pročita bez problema. Kada ga izvadim iz kućišta i stavim na isto, "najčešće" pročita. Mijenjao sam firmware, premještao ide grane, nisam ga čistio (nemam onaj disk za čišćenje DVD lasera) i nisam reinstalirao OS (zato što predpostavljam da je do mehanike, a ne softwer - a).
U vezi sa ovim, da li neko zna da li postoji neki servis u Bg za ovako nešto ili da prodajem DVD i kupujem novi?

Pozdrav.

A moze biti da samo treba da se ocisti. ;)

Pa ja sam ga otvarao...

...i zagledao, ali sam izgubio volju da ga čistim kada sam vidio šta sve ima tamo. Još jedino šta bih iskoristio je disk za čišćenje lasera, ali nisam mogao da pronađem informaciju da li je to isti disk kao za čišćenje glave cd player-a ili je to drugačiji disk. Ja mislim da su to dva različita diska, ali me u NT-u ubjeđuju da je to jedan te isti disk (u njihovo znanje i motive pomalo i sumnjam). Elem, ako je neko imao iskustva sa tako nečim, neka savjetuje.

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno