Šta je novo?

Opoziv pošiljke Post Express

PanonskiNS

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poena
415
Poslat je paket sa otkupninom Post Ekspresom, i primalac nije bio kući da ga preuzme. Paket je sada u Pošti i čeka primaoca da ode po njega. Međutim, interesuje me da li ja kao pošaljioc mogu da opozovem uručenje i platim samo dve poštarine i da mi se vrati paket koji sam poslao? Jel neko imao iskustva sa time i kakva su mišljenja? Hvala. Sutra ujutru ću da zovem poštu ali me jako zanima da li je ovo moguće ako se javim pre nego što osoba kojoj je poslate ode u poštu.

Kome bi trebala takva usluga, pa da bi je uopste uvodili? Nema sanse.

Kada posta preuzme posiljku posiljaoc nema vise nista sa njom.

Ako je došlo do greške na primer, pa pošaljioc u međuvremenu želi da je otkloni.

Paket stoji par dana u posti, ako primalac ne dodje po njega, onda se paket vraca posiljaocu i naplacuje mu se dupla postarina.

Mirzo to mi je jasno ali u ovom slučaju sam pošaljioc želi da opozove paket bez da čeka da primalac bude pasivan par dana. Znači ako se pošaljioc predomisli, i to kaže Post Ekspresu pre nego što je pošiljka naplaćena primaocu i uručena. Želim da je opozovem i da mi se vrati sve i ja da platim poštarine u oba smera.

Moja firma salje dosta paketa i ponekad se desi zabuna pa pozovemo i resimo taj problem (ponekad traze da posaljemo mail sa nasim domenom da bi videli da onaj ko to zahteva stvarno radi u firmi, a ne neki saljivdzija).
Nekada se pogresi otkupnina, adresa, paket... Uglavnom niko ne pravi problem i veruju svemu sto kazemo. Naravno, jedno je firma sa ugovorom, a drugo je fizicko lice, ali ne vidim zasto bi pravili problem jer ce dobiti svoje pare. Nisu ni svi u call centru isti. Ako te jedan operater otkaci, pozovi za 10min i probaj opet (zapamti sa kim si pricao). Mozes da kazes da si poslao 3 paketa preko 3 sluzbe i da si pomesao sadrzaj. Bio bi zahvalan da se vrati sto pre jer putujes.

U svakom slucaju, sigurno je moguce preusmeriti paket, samo je pitanje da li ce dozvoliti tek tako.

U redu hvala, pozvaću ih odmah ujutru od 8 radi call centar da to učinim. Mnogo bi mi značilo

Ako ode u postu sa LK, ne vidim zasto ne bi mogao da opozove paket!

Telefonom tek tako - to je nesto drugo, zabrinjavajuce je da se tako nesto dozvoljava.

To ti je pametno, otići ću sa ličnom kartom baš u poštu jer time dokazujem da sam ja pošaljioc.

Ako to i uspe, sta ce biti kada primalac sa izvestajem na kome pise da ima 5 dana da podigne posiljku dodje u postu da podigne paket? Oni ce da mu kazu da se posiljaoc predomislio i da su zbog toga vratili paket?

Pa ja bar mislim tiho da sam i dalje vlasnik tog paketa jer nisam dobio još uvek ni od koga nikakvu protiv uslugu niti novac. I ako se desila već greška mislim da je fer da se omogući da se ispravi. A drugo je ako bi kupac platio i preuzeo paket. Onda verovatno ne može više ništa i ne pričam o tome.

Shvatam ja sta hoces da kazes ali mislim da je posiljka sad vise primaoceva nego tvoja (malo karikiram ali to je otprilike sustina). Ajde bas javi sta je bilo na kraju.

Nema tu sta da mislimo, paketi se mogu opozvati, zakonski je onda verovatno posiljaocev paket i moze ga traziti nazad, sve dok ga primalac ne preuzme.

E, sad, zasto Panon zeli... zvuci mi sumnjivo, ali nije ovo advokatski ili moralni forum :)

Malo pre sam ukucavao taj broj posiljke, ranije nisam znao da treba i na kraju ukucati RS, i vidim ovaj status "Odbija prijem/Nije tražio " Da li to sigurno znaci da je vec odbio ili se taj status stavi i kada ga ne nadju jer je na poslu? Da li to znaci da ne moram da idem do poste i da je sve ok?

Ako je odbio paket da primi, onda je situacija u korist tebe, u utorak ces dobiti svoj paket na adresu.

Ako ga ne nadju onda je status "Ostavljen izvestaj" ili nesto slicno.

E pa odlično, kao da postoji neka više sila, "matrix" kada se tako desi nešto što želim. Bio sam stavio niske cene a još mi je i spustio i posle kada sam računao za upgrade bi mi trebalo mnogo više nego što sam mislio tako da mi je bolje da zadržim delove i platim 2 poštarine. Samo ću 1060 kupiti i da zaboravim ovo sve

:) a lik još zapeo da mu slikam svaki detalj poludeo sam, i pred slanje da izvadim cpu kao predomislio se a ja pakovao sat vremena.. ma iznervirao me kao agent Smit Nea

Samo se nadaj da ne cita forum, pa da ujutru ode po paket. :D

hahah epic obrt bi to bio, ako čita neka zna da je unutra cigla

Nazad
Vrh Dno