Šta je novo?

Opis Igre: Serious Sam 3: BFE

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Opis Igre: Serious Sam 3: BFE

Serious Sam je svoju zasluženu slavu stekao vrlo jednostavnom, ali izuzetno zabavnom formulom sa neprestanim roštiljanjem (u pravom smislu te reči) svega što se mrda na ogromnim, prelepim nivoima. Old school napucavanje ogoljeno do kostiju i upakovano u odličnu grafiku je ono što je oduševljavalo igrače deceniju pre poslednjg nastavka. Ovog puta, priča igre se seli pre dešavanja iz originala, odnosno vrlo brzo nakon invazije Mental vanzemaljaca koji su gotovo istrebili ljudsku vrstu. Međutim, Serious Sam 3 je jedna od onih igara u kojoj je priča bitna koliko i u Tetris i sličnim igrama...

sam3_2011-12-15_20-53-26-75__large.jpg

Serious Sam 3 je ista ona igra iz 2001. godine, sa istim neprijateljima, arsenalom oružja, a čak su i egipatske lokacije reciklirane. Jedina novina su simpatična grafika i cut-scene u endžinu igre koje nećete preskakati samo da bi videli da li će Sem izgovoriti neku simpatičnu foru ili komentar ne duži od jedne rečenice. Da je u pitanju u svakom pogledu prava old school pucačina govori i split screen mod za čak četiri igrača, kakav se već dugo ne viđa u igrama.

sam3_2011-12-15_20-42-43-71__large.jpg

Ono što je sigurno je da će vas uvek prolaziti jeza i strah kada čujete kamikazu sa bombama u rukama čije vrištanje postaje sve glasnije, dok se istovremeno smejete apsurdnosti momenta i osećaju koji igra u tim trenucima stvara. To je ono što je Sema oduvek izdvajalo od ostalih, a što je uspeo da zadrži i u trećem nastavku. Konkurencija na polju pucačina je izuzetno jaka, naročito u vreme pojavljivanja ove igre. Ipak, to za SS3 ne bi trebalo da predstavlja problem, jer je u pitanju mehanika koja je idealna za relaksaciju nakon partije Battlefield-a 3 na primer. Prava je šteta što je mogla biti prilično bolja uz još malo poliranja i par drugačijih dizajnerskih odluka.

http://games.benchmark.rs/opisi_igara/opis_igre_serious_sam_3_bfe

Lep opis, samo bih dodao da Sem sada nije ima nema konkurenciju u svom zanru, tj. mozda mu je jedina konkurencija mu je bio Djuke koji mu nije ni do kolena. Isto kao i jos gresaka dizajnera stavio bih da su neke misije sa pocetka mnogo teze zbog manjeg arsenala oruzja i "naoruzanijih" protivnika i greska je i onolika kolicina particle efekata peska i dima zbog koje se neki put nista ne vidi a i zna da solidno obori fps, iako za ovakvu igru to nije toliko preko potrebno. I naravno kao pohvalu i inovaciju sprint sistem ubrzava igru i akciju i flashlight koji svetli na nekoliko metara zbog kojeg pravi terore i uzase u onim mracnim i teskobnim podzemljima piramida.

Jedina zamerka je sto niste dali 80/100 ocenu, igra apsolutno zasluzuje. I pored odredjenih bagova i zatupljivanja ai-a [a i kako da se ne desi to pored 100000000000000 nakaza]
I ja bih voleo destrukcije itd ali mi ne smeta sto su ogranicene.

Da, kad se pogleda sta je sve dobijalo kolike ocene i kvalitet samog rostiljanja, tj. koliko refleksa, "skilla" i napetosti ima ova igra, bilo bi dobro da je bar 8/10 jer je tako nekako upadljivije.

OK je ocjena, jednostavno ne zasluzuje vise.

Veruj mi da je tvoje misljenje u manjini ;)
Gledao sam krs user review-a po netu, od SS fanova dobija min 80/100 a cesto i 90/100.
Ova igra jednostavno nije za svakoga, ko zna sta si ti ocekivao..

Igra u ovom vremenu nema premca u svom zanru, ultra brzoj hardcore pucacini. A i ocena na kraju krajeva nije ni bitna, ako cemo realno.

Sta se onda zalite na ocjenu?!:D HSV. Ti si se nalozio na igru isto kao da nikad nisi igrao prvi SS. Ovo je sve vec vidjeno samo sa jos zatupljenijim protivnicima, sa dosta staticnih momenata u kojima igra podsjeca na one skrolujuce pucacine sa automata, los dizajn nivoa kao i pojedinog oruzja... Nisam sigurno ocekivao Kol of djuti ili Battlefield, od tih pucacina (da ih tako nazovem, posto se ne zna sta su) mi se povraca... A to da sam u manjini si se malo prevario.:p

Ma da, sve je tako lose :d
Presao sam ja sve delove po bar 3x, ali dobro, in je danas biti samo hejter :p Ok, tvoje misljenje, meni je igra 80/100.

Prate se ti trendovi... Sta treba samo da hvalim igru i da pricam u superlativu?!:trust:
Dobro je sto su ostali koliko toliko vjerni originalu... Samo je steta sto se nisu vise potrudili, ubacili fiziku, a ne tamo neku prasinu od koje se nista ne vidi a i zna drasticno da obori FPS. Ne svidja mi se ideja da se radnja desava ponovo u Egiptu, mogli su da naprave klasican nastavak, da to bude neko egzoticno ludilo po citavom svijetu, jer stvarno su vise presrali sa ovim pustinjama, piramidama i razrusenim blisko istocnim gradovima!!! Ocekivao sam da prica bude koliko toliko originalnalnija i kvalitetnija od ovog smeca. Komotno je igra mogla da prodje bez onih animacija, sa sve lip sync-om iz 1999. godine.

Poslednja izmena:
Ja dosta pljujem ali mislim opravdano :D
Pa dobili ste nesto sasvim novo i nevidjeno do sada, SS2 i onakva okruzenja [kraj su realno shebali] i neverovatno :d :d pricu, bukvalno se tako osecas kada izvalis o cemu se tu radi, pa su ljudi i taj deo popljuvali :)
Ne brini se, ko zna sta nas sve ceka sa nekim novim SS, meni je ovo za sada ok, ali ako ne bude malo epskijih okruzenja, realno cu se smoriti, sam oda vise ne zalazim u Kairo :d predgradja itd, to smara.

Ako cemo o toj prasini itd, i optimizacija je losa, super je sve to sto ima milion efekata i AA podesavanja ali sa ovakvom konf 7 fps na aposlutnom max i 1680x1050.. smesno. To im najvise zameram, i SS2 je imao neverovatno mnogo podesavanja pa je bolje radio.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno