Šta je novo?

Opet SjBB prekida?

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Bezobrazluk su presli jos pre dve godine kada im je trebalo 3 meseca da shvate da konektor u zidu ne valja (nije moja stvar niti umem da to ispitujem...)

Sada mi se desava (net od skora opet na SjBB-u) da desetak puta dnevno (koliko primetim a sigurno i vise inace..) nestaje po 3-4 minuta... dok se modem na tenane resetuje.

Treba mi advokatski a ne tehnicki savet sada ;) Kako da im na****em sve po spisku i da mi srede net ili da prekinem ugovor? Kakav je to net koji je manje stabilan od mobilnog neta?

Jel samo kod tebe problem ili i komsije muku muce ?

Ne moze da odgovori covek , cek da mu dodje net :d

.........sala mala, otvarac teme da ne zameri ;)

Ma ja mislim da se on mnogo razmazio sa onim korejskim gigabitnim internetom pa mu sad sve smeta :D

Pa.... razmazio sam se ja i sa Lelekomovim ADSL-om na WiFi ruteru njihovom.... gde mi nisu smetali prekidi (bilo ih je, ali vrlo malo i vrlo kratkih).
Ovo je 3-4 minuta po barem 10 puta dnevno a da ja primetim, plus jos koliko dok nisam uz komp? Kome je to normalno? (komsije koriste net po principu "pogledam jedan klip dnevno" pa bas ih briga)

@seizmos, dobra :D

Pa ne, mislio sam u fazonu da si trebao da se raspitas kod komsija kako radi net pa tek onda da potpisujes ugovor ako su komsije zadovoljne. Ili ako se oni ne razumeju, mogao si ti malo da testiras konekciju kod neke komsinice, jel tako ? :D

Imao sam dva izbora - ADSL bez popusta, sto nikako ne bih, ili SjBB :(
Imao sam SjBB do pre 2 godine, i osim prekida radio je OK. Pitao sam i komsije (i komsinice :)) ali kazem... niko od njih ne primeti niti ima ozbiljan net da mogu da isprobam nesto :)

Nisi jedini kome SBB prekida vise puta u toku dana, isti problem imam i ja a i jos dva lika sa kojima sam na TeamSpeak-u svaki dan, verovatno treba da smatram da sam srecnik jer se meni prekidi desavaju 3,4 puta dnevno (kad primetim) a njima i po desetak puta bas kao i tebi, da napomenem sa smo nas trojica u totalno drugim delovima grada. Da li je moguce da se modem pregreje i resetuje, ovakve gluposti mi se desavaju od kad sam se preselio, potpisao novi ugovor i dobio cisco modem, na starom scientific atlanta nisam imao nijedan jedini problem sa SBB-om 4 godine sve dok se nisam preselio pre 2 meseca.
Javice se jos ljudi sigurno samo da vide temu.

Gle stvarno, i ja sad primetih da mi je Cisco a ne SciAtl iako izgleda potpuno isto!

Sad je pitanje sta raditi konkretno! *** Lelekom je istog dana poslao coveka i sredio je jedini put kad sam imao problem GODINU dana!

J*** im *** sve po spisku, od ponoci do sada se 15 puta resetovao modem.... net - osim protoka (posto ima uT) ne mogu nista da uradim.... 5 puta sam kucao post na forumu.

Zovi tehnicku podrsku svaki dan, ako treba i vise puta dnevno da im se zgadis ida ti rese problem makar razvlacili nove kablove ili ti promenili modem.

I ja da se zapljunem
Kad sam kuci i mogu da primet, prsne bar jednom plus sto mi na momente brzina pada na 1,2,3 mbps
Stari modem, resetovanje sredi stvar ali se to ranije nije desavalo. Znaci nisam jedini i sad cu malo ozbiljnije da se pozabavim ovim problemom.

Problemi i kod mene u Pancevu. Modem izgubi konekciju i nakon resetovanje ne moze da dobije adresu od DHCP-a. Desava se da sam u toku dana i po 3-4 sata bez Interneta - blagi uzas. Do pre mesec dana je sve funkcionisalo besprekorno (ima godinu dana kako sam na toj novoj lokaciji), modem je isto Cisco. Sve je nekako pocelo kako sam ubacio novi Cisco HD risiver i HD Mix paket, ne znam koliko je to povezano. Korisnicki servis je kontaktiran u vise navrata, navodno znaju da postoji problem i rade na njegovom resavanju... Nikakve informacija o tome u cemu je problem kao ni kad je predvidjen zavrsetak radova (ako uopste ista i rade) nema.

Evo jedne price moji ujak zivi na NBG i uzeo je Ikom samo tv i odmah ih zvao isti dan dan da im kaze da slika nevalja i oni popravice i tako on opet zove i oni opet provericemo prodje mesec i dodje mu racun za tv i on pozove i kaze ja necu da platim a ovaj preko kako to morate bla bla ... I nista i nije im placao 6 meseci i imao tv i dosli mu ovi majstori i rekli da secemo? on da secite i u tom trenutku su ga ubedjivali da ce srediti da plati a on samo opusteno seci ti i sada mu dolaze racuni ono mozda za opomenu ali ih on baca u smece... I to je bilo pre mozda 1 god :) a sto nebi i ti?

Poslednja izmena:
Ja bih to radio, problem je sto je jedina alternativa za net ADSL :( (citaj: skuplje)

Samo im zapretite inspekcijom, i da vidite kako ce da se nadju kod vas za sat ili dva. :)

i ja od 5. jula imam problem sa sbb, a 2.5 god pre toga ako je pukao 2put...komsijama takodje vise ne radi nego sto radi kao i meni, zamenili su mi modem, dobio sam ovaj cisco, imam osecaj da je gori shit od atlantinog, kazu da su nam i cvor zamenili ili sredili nisam razumeo medjutim problem je i dalje tu...nisam vezan ugovorom ali nemam neki izbor, tj imam izmedju verata od 6mb na 12 meseci ili 1.5 mb kod telekoma bez ugovora jer ne planiram da potpisujem na 2 god, jednom sam potpisao i raskinuli su ugovor samnom, platio sam 6k raskid i 2.5k opremu koju mi nisu trazili nazad a kad sam odneo navodno je istekao rok za vracanje...stoka lopovska...a sve to jer sam kasnio sa placanjem racuna jer nisam ni bio tu... -.-

Poslednja izmena:
Cisto da znas - SjBB je po tom pitanju jos gori!

Kod mene oba problema...

Pošto posedujem Cisco DOCSIS 3.0 modem čim nestane struje moram da zovem korisnički servis da bi manuelno prijavili modem jer još uvek nisu rešili taj tupavi problem. Naravno to može da odradi samo tehnička služba koja radi do kasno popodne. Ovi što rade noću ne mogu to da odrade pa nekad ostanem cele noći bez neta.

Uz to dešava mi se da gubim net nekad i po 10tak puta u toku dana, na po minut, dva. :(

Na kojoj si lokaciji ?

Jel ja moram da uzimam taj novi Cisco modem? Posto 4 godine ja nemam problema sa SBB-om, tako da ako je toliko đubre ostaje Atlantica kod mene i ne treba mi ovaj... Inace imao sam pre godinu dana problem sa signalom bio je prejak(?!), pa su mi to sredili za 2 dana, čak sam dobio 3 ili 4 dana neta zbog toga bonus... Sada ću uzeti 16mbit i Bog da me vidi :)

Inace ja mislim da u mojoj okolini otprilike 50-100 metara, su većinom babe i dede, ima poneka i mlada komšinica, ali su na ADSL-u, tako da nema nekog zauzeća i preopterecenosti i zato mislim da mi šljaka doduše nisu mi se žalili drugovi ni u centru, a verujem da tamo samo što ne pukne koliko je tesno...

Kod mene oba problema...

Pošto posedujem Cisco DOCSIS 3.0 modem čim nestane struje moram da zovem korisnički servis da bi manuelno prijavili modem jer još uvek nisu rešili taj tupavi problem. Naravno to može da odradi samo tehnička služba koja radi do kasno popodne. Ovi što rade noću ne mogu to da odrade pa nekad ostanem cele noći bez neta.

Uz to dešava mi se da gubim net nekad i po 10tak puta u toku dana, na po minut, dva. :(

Rešili su taj problem još pre mesec dana....samo iz nekog razloga čuvaju tu tajnu:D

Traži da ti instaliraju novi fw za docsis 3.0. Meni su instalirali i sve radi bez problema.... Novi FW je e3200-ESIP-16-v302r125533-110811c.bin
datum je Aug 11 18:29:43 2011

fw ćeš videti ako odeš na http://192.168.100.1

Poslednja izmena:
Jel ja moram da uzimam taj novi Cisco modem? Posto 4 godine ja nemam problema sa SBB-om, tako da ako je toliko đubre ostaje Atlantica kod mene i ne treba mi ovaj...

Ovo i mene zanima. Znači ako pozovu ili šta već radi unapređivanja mreže bla bla i ugradnje Cisco modema samo kažem hvala lepo i doviđenja ili...? :D

Platiću im modem *** ih modem, ako treba branicu ga puškom, sve mi diraj modem nikako kad već radi :D

Rešili su taj problem još pre mesec dana....samo iz nekog razloga čuvaju tu tajnu:D

Traži da ti instaliraju novi fw za docsis 3.0. Meni su instalirali i sve radi bez problema.... Novi FW je e3200-ESIP-16-v302r125533-110811c.bin
datum je Aug 11 18:29:43 2011

fw ćeš videti ako odeš na http://192.168.100.1

Imam novi FW. Probaću u ponedeljak da ga isključim i struje i vidim da li sve radi kako treba. :)

Na kojoj si lokaciji ?

Na Karaburmi, ispod stare okretnice.

I ja sam imao prekida, pre desetak dana, poprilicno, za vikend nije radio net celu noc. U sbb-u su rekli da je to zbog radova... sada je sve ok nekoliko dana.

Imam novi FW. Probaću u ponedeljak da ga isključim i struje i vidim da li sve radi kako treba. :)

Slobodno...ja sam imao isti problem kao i ti i sada je sve u redu, probao sam nekoliko puta:type:....Kada ga isključiš ne isključuj ga jedno desetak sekundi i to je to...:)

Nazad
Vrh Dno