Šta je novo?

OPET problemi sa LITEON-om ltr-52246S (f*ckin peace of crap)

A1200

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
619
Nisam izrezao ni 15 CD-ova a VEC problemi sa ltr-52246s. :whip Koji KRSH stvarno nevidjeno...evo u chemu je problem:

Kada pochne da reze pochne da spin up i spin down chitavo vrijeme (ne znam kako da spin up/down prevedem na srpski ,) ). Uglavnom pri brzini od 24x mu treba 6 minuta i 30 sekundi da izreze jedan CD. Ranije mu je trebalo oko 3 minuta i 45 sekundi. Lead-in mu uzme oko 1 minut (ranije 24 sekunde). Od pochetka sam ga flashovao najnovijim firmware-om tj. 6S0F i radio je bez problema sve dosad.

Na jednom forumu sam pronashao sledece:

pkstylez
New on Forum

Registered: Apr 2003
i got some problem with this dang burner as well
at first it worked fine
then for some reason when i start to burn the cd-r (any data, audio, etc) the drive just keeps spinning the disc around inside for a long time about 7minutes contiously like slow then fast and slow then fast again.
i try with many different type of CD-R discs and all of them have same result.
i am sure i have enough power i have a 450W and 2 HDD and 1DVD and 1CDRW i have all the latest firmware and latest cdr software and the latest ASPI layers installed.
any other ideas on whats wrong?

KennyC
CloneCD Veteran

Registered: Feb 2000
Hi,

Got the same problem as you, the 1st burn seems to go OK, but any after can take upto 10 minutes to start the burn if you're LUCKY.

Almost tempted to down-flash to the 4812.

pkstylez
New on Forum

got mine fixed
had to open the damn drive and readjust the damn laser cause it was off center when i got it i am never going back to that store to buy any more stuff many people have complained about damaged or defective products

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?s=55861fcd6141c86a5e07a2bddc3d9718&threadid=58334&highlight=spin+up+spin+down

Pogledajte i ovde:
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?s=&threadid=64919

Izgleda da mnogi imaju taj spin up/down problem. :boom:
Sta da radim, da ga reklamiram sa novim ili sa starim firmware-om ? Kolko ja znam ako se flashuje gubi se garancija ?? Uglavnom od sada samo uzimam PLEXTOR. cheers

Yeah, PLEXTOR! the King of Quality. cheers

proveri dali se iskljucio udma mod

desni klik na moj racunar pa svojstva; pa hardver; pa upravljac uredjajima; IDE ATA/ATAPI controllers pa izaberi granu na kojoj ti je prikacen rezac; desni klik pa properties; advanced settings i proveri da li je rezac presao u pio mod

Sve je provjereno i radi pod Ultra DMA Mode. Ista stvar se deshava i pod win98se, inache koristim windows 2000 server. Medijum koji sam koristio je Memorex 52x i 48x koji je ranije SAVRSHENO fungirao pri 24x brzini.

Koliko sam ja skonto trazeci po raznim forumima greshka je kod kalibracije lasera tj. laser se nevraca kako treba na nultu(0!) poziciju (beats me :eye:) !?

Uglavnom iz lichog iskustva i surfanjem po forumima sam dosha do zakljuchka da Lite-On ima ZESHCIH problema sa KVALITETOM. :cuss: :brow:

Zar sam malo puta pomenuo da je Liteon shajze najgore :) Svaki dan ih koristim i sve veca muka ;) Ovi novi LG koji bi trebalo da budu shit, rade bez problema :)

Upravo sam ga predao na reklamaciju. Poslace ga u Tajvan da ga poprave...josh mi samo fali Sars da navuchem :beat: ;P . Uglavnom kad dobijem novi (popravljeni ?!?) ima da ga istog trenutka prodam i kupim PLEXTOR :happy: :happy:.

Verovatno los primerak, ovaj 48246S koji imam przi da to nije normalno :)

Ditto

Svi novi rezaci su shajze, bre... Mislim, dovoljno sam video ja kao laik (jednostavno, radi kilavije i bucnije od "loseg" Teaca 40x), a i Bane CDRW Guru je rekao da nista sto dolazi sada novo, ne valja uopste... Drzite se proverenih vrednosti... Kome jos treba 52x? (Jeste, ja sam se zeznuo sto sam uzeo Sony 52x24, ali ne moraju ostali...)

Alexandar je napisao(la):
Verovatno los primerak, ovaj 48246S koji imam przi da to nije normalno :)

Također cheers

byMaX je napisao(la):
Svi novi rezaci su shajze, bre... Mislim, dovoljno sam video ja kao laik (jednostavno, radi kilavije i bucnije od "loseg" Teaca 40x), a i Bane CDRW Guru je rekao da nista sto dolazi sada novo, ne valja uopste... Drzite se proverenih vrednosti... Kome jos treba 52x? (Jeste, ja sam se zeznuo sto sam uzeo Sony 52x24, ali ne moraju ostali...)

Zato ja i ne dam moj LG 40x ni za zivu glavu. Nikada ni jedan jedini problem sa njime, za vise od pola godine koliko ga imam. Flesnuo sam ga pre nedelju dve i imam i ATA33 i sa CD-RW tehnologijom sam zavrsio, sto se mene tice :)

Isto je bilo i sa citacima, posle legendarnog Teac 24x citaca, sa staklenim socivom svi su noviji bili samo losiji i losiji, a ovi poslednji su groblje...

delimir je napisao(la):
...

Zato ja i ne dam moj LG 40x ni za zivu glavu. Nikada ni jedan jedini problem sa njime, za vise od pola godine koliko ga imam. Flesnuo sam ga pre nedelju dve i imam i ATA33 i sa CD-RW tehnologijom sam zavrsio, sto se mene tice :)

Zna covek sta valja :D Posle LG 40x nema buducnosti :mrgreen:

Premda se ne slazem potpuno da svi novi nista ne valjaju, samo vise variraju od primerka do primerka nego ranije.

A evo jos jednog primera... Simpson, koji mi se do juce "kleo" u Liteon 52x, rezao je svoj recimo 30-ti disk, i odjednom je rezac crko!!! Iz cista mira! Danas je uzeo novi, isti takav... Liteon, Sony, LG, Teac - ako su 52x, krsh su kvalitet - solitno rezu, ali su izgleda nekvalitetni generalno.

I ja sam dva puta menjao Sony 52x... pa treci put opet uzeo ;)

My dear Marge, I haven't learned a thing!

Ja rezace posmatram samo po broju reklamacija.Maxu vise ne prodajem rezace jer mi je fatalan po statistiku.Naime od oko 90-100 Sony rezaca samo njegova 2 su vraceni.Za prvi je sam kriv jer mora jos da uci kako se flashuje :mrgreen: ,a i drugom,ko zna sta je radio :mrgreen: .Liteon jedini koji je stradao bio je moj i zaista je minimalno diskova narezao.Jednostavno,samo vise nije hteo da prepozna CD u sebi.Istini za volju, ni jedan LG mi se do sada nije vratio ali njih sam najmanje i prodavao.

byMaX je napisao(la):
A evo jos jednog primera... Simpson, koji mi se do juce "kleo" u Liteon 52x, rezao je svoj recimo 30-ti disk, i odjednom je rezac crko!!! Iz cista mira! Danas je uzeo novi, isti takav... Liteon, Sony, LG, Teac - ako su 52x, krsh su kvalitet - solitno rezu, ali su izgleda nekvalitetni generalno.

Za ovo prvo postoji razlog - statistika.

A za ovo drugo nema argumenata jer je LiteOn (odnosno Sony) identičan uređaj bez obzira da li na njemu stoji oznaka 48x12x48x ili 52x24x52x. A za 48x sam se lično uverio koliko diskova može da nareže :)

Heinz je napisao(la):
...

Za ovo prvo postoji razlog - statistika.

A za ovo drugo nema argumenata jer je LiteOn (odnosno Sony) identičan uređaj bez obzira da li na njemu stoji oznaka 48x12x48x ili 52x24x52x. A za 48x sam se lično uverio koliko diskova može da nareže :)

Jel ima neki novi firmware... Mogu da kazem da ovaj poslednji Sony 52x stvarno radi vise nego odlicno, mucio sam ga on the fly rezanjem na 52x sa Pioneer DVD-a da proverim buffer zastitu i nijedan nije puko. Prvog Sony-ja sam zaista ubio mtk flash programom, ali je drugi zaista riknuo, Nesha je bio tu kada smo formatirali RW koji je jednostavno puko (tj. kasnije smo zakljucili da je RW ok, ali da je rezac riknuo). Sto je najgore, Sony mi stoji kao secondary slave, a na istom kablu je DVD kao sec. master, i opet radi ko zmaj... (naravno sa poslednjim liteon firmverom, ali se i dalje prijavljuje kao Sony).

Od prodatih vise od par stotina 40x, 48x(/12 i /24) i 52x modela: 4 komada vraceno na reklamaciju, 1kom 48x i 3kom 52x modela.
Reklamacija se ostvaruje direktno zamena za drugi komad, ili noviji model ako recimo 48x nema.
Imam utisak da neki ovde jedva cekaju razlog da pocnu da pljuju po necem sto se inace mogo hvali. :rolleyes: (Nista cudno s obzirom na nas mentalitet). U redu je da ljudi iznose svoja iskustva i misljenja, ali ne generalizovano.
Iace, stigli su i 52x modeli u BOX pakovanju, jako niske cene, u kutiji je jedan 650MB 24x sertifikovan CDR/RW disk!

byMaX je napisao(la):
...

Jel ima neki novi firmware... Mogu da kazem da ovaj poslednji Sony 52x stvarno radi vise nego odlicno, mucio sam ga on the fly rezanjem na 52x sa Pioneer DVD-a da proverim buffer zastitu i nijedan nije puko. Prvog Sony-ja sam zaista ubio mtk flash programom, ali je drugi zaista riknuo, Nesha je bio tu kada smo formatirali RW koji je jednostavno puko (tj. kasnije smo zakljucili da je RW ok, ali da je rezac riknuo). Sto je najgore, Sony mi stoji kao secondary slave, a na istom kablu je DVD kao sec. master, i opet radi ko zmaj... (naravno sa poslednjim liteon firmverom, ali se i dalje prijavljuje kao Sony).

CDRW koji ubijes MTKFlashom, mozes vratiti u zivot iz DOS-a, tako sto prilikom dizanja sistema mu otkacis napajanje, a prikljucis ga pre nego sto izvrsis MTKFlash, jer uredjaji sa losim flashom znaju da zamrznu dizanje sistema.

Gvozden je napisao(la):
Yeah, PLEXTOR! the King of Quality. cheers

americki marketing na delu! Nisu nista posebno veruj mi, nego ga ameri guraju. u svakom slucaju LiteOn rula!

genijalcin@23 je napisao(la):
...

u svakom slucaju LiteOn rula!

Imam 48x24x -> 52x24x i nemam reči koliko je dobar. Ono ->52x je čisto iz radoznalosti, uradio sam par data diskova, rade lepo, ali brate, ala galami. Do sada (6 meseci) mi je pukao samo jedan disk, i to kada sam rezao onthefly kroz mrežu, pa mi se source zablokirao :S

Ortak ima Teac-a 40x, isti komentar kao i za ovog mog (čisto da se ne kaže da navijam cheers )

He :) ja imam Teac 4/4/32 i Sony(LiteOn) 24/16/40 i necu ih menjati ni za zivu glavu! Teac je narezao preko 1k diskova a i Sony ce uskoro preci magicnu cifru sa 3 nule...

Nazad
Vrh Dno