Šta je novo?

Opet problemi kod SBB-a

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
DAkle od Nove godine SBB opet brljavi i to nevidjeno,ping je nenormalanspoljni torenti su mi blokirani,net se koci,jedino sto radi je lokal.Imate li i vi takvih iskustava ovih dana,ovo vise pocinje da iritira...

Ja nemam nikakvih problema. Za 3 godine je bilo samo 3 problema koji su reseni otprilike za 15-tak dana (dva su bila na CMTS-u, jedan na glavnom cvoru u naselju).

Verovatno ti je cvor lose odradjen, preopterecen ili je nesto crklo od pojacivaca ili slicno. Smaraj ih konstantno tamo na forumu.

Evo zvao sam ih i smarao i rekli su mi koji cce mi anti virus :S zanimljivo......

Nakon cimanja i smaranja resetovali su mi modem i konekciju i trenutno kao radi ali videcemo dal ce tako i ostati (sumnjivo mi je sto1 torent koji ima 68 seedera i 58 peerova i dalje stoji crven i ne radi :S )

Inace ja sam samo 1x pre ovoga imao problem a to jee kad pola grada nije mogo da koristi nista sem surfovanja sredinom prosle godine sto je trajalo 10-akk dana (ali to vreme su mi nadoknadili :D )

Poslednja izmena:
Na nekim cvoristima na zvezdari vec 3 meseca je konstantno ping ka googlu od 300-500ms ,
nagadjam da su cvorovi preoptereceni ili su ugradjivali krs pojacivavace radi sitne ustede koji sada otkaziju po malo.

Ne verujem da ce smaranje na forumu da pomogne(meni nije) ali mozes da probas , ako radi popravke cvorista treba da uloze vise od 100e nacekaces se:D

Inace od tog rumunskog linka jos nista.

SBB me podseca na grupu TNT (cuvenu cvecaru), sef i jeremija rade naplatu, sir oliver prima rekalmacije, bob i alan ugradjuju kablove, a verovatno im Grumf radi na odrzavanju :):)

Ja ih smaram mesecima na sve moguce nacine i to mi nije donelo neku veliku korist, net i dalje malo radi pa onda mnogo vishe ne radi, a tek kad dodje vikend uzas... Definitivno je bar kod mene stvar u preopterecenosti. Pre nekih par nedelja negde oko jedan nocu nestala je struja u celom kraju, pre toga ping je bio od 300-500, a protok recimo oko 50% od uplacenog. Uglavnom posle par minuta dosla je struja, upalim komp kad ono ping jednocifren, protok razbija kolko je dobar. I to je trajalo do jutra dok nisu svi ponovo poukljucivali kompove i onda opet isto. :mad:

Da ne otvaram novi thread pitacu ovde. Danas se ne mogu na MSN ni na yahoo messenger ukljuciti, samo neki error occured. Gmail jedini radi. Jel jos ima neko problem? Cudno je kako je kod brata na laptopu koji je povezan sa mojim kompom sve u redu.

Da ne otvaram novi thread pitacu ovde. Danas se ne mogu na MSN ni na yahoo messenger ukljuciti, samo neki error occured. Gmail jedini radi. Jel jos ima neko problem? Cudno je kako je kod brata na laptopu koji je povezan sa mojim kompom sve u redu.

Meni od pre neki dan sve radi super, a pre toga sam imao poteskocu da otvorim najnormalnije gomilu sajtova. Non stop sam dobijao u firefoxu "connection reset" i onda radio refresh jedno 10,15 puta da bi proradilo.
Isto tako i sa logovanjem na MSN sam uspevao tek iz 5,6 pokusaja ali sad je mnogo bolje, tj. radi stvarno bez zamerke a dokad ce, videcemo.

Sad sam otkrio da mi je nekako bio namesten proxy na IE7 i da zato msn i yahoo nisu radili.

Poslednja izmena:
Kakva su iskustva sa SBB-om u Nisu? Jos uvek sam na analognoj centrali (+ dvojnik) i nemam mogucnosti za ADSL, pa sam razmisljao o kablovskom.

Zašto se razmišljaš kad nemaš alternativu? U svakom slučaju je najveća glavobolja dial-up. Moj savet je da što pre to rešiš, pa šta bude. Ne mora ni taj SBB da bude toliko loš. Činjenica je da nisu na željenom nivou, ali doveli su internet u mnogo mnogo domova, ponajviše zahvaljujući brzom i stručnom Telekomu, koji se prosto razbi da svima pruži ADSL. ;)

Vrh Dno