Šta je novo?

Opet problem sa veratom? mysql nevolje...

nIce Cream

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
650
Dobijem ja lepo domen nsmreza.co.yu, i reko aj da preselim forum na novi verat server (sa nsmreza.co.sr) i eto ti ****** :D

Uradim full backup starog foruma (phpbb 2.05).
Instaliram na novi server cist phpbb 2.06, i reko aj da uradim restore baze. Izaberem ja lepo konpresovan gzip file sa mysql bazom, pocne upload, radi, radi, kad samo odjednom fljas, izbaci mi ovo :( :

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted at (null):0 (tried to allocate 284 bytes) in /xsp/home/nsmreza/web/www/forum/includes/sql_parse.php on line 71

E sada. Ne znam u cemu je problem. Full backup sam uradio sasvim redovno sa ukljucenom gzip kompresijom. Oko restora nema puno pameti, izaberes file, i cekas...

Hvala za pomoc!!

Php na tom serveru ima izglea default podesavanje za resurse:

max_execution_time = 30 ; Maximum execution time of each script, in seconds
max_input_time = 60 ; Maximum amount of time each script may spend parsing request data
memory_limit = 8M ; Maximum amount of memory a script may consume (8MB)

Ne verujem da ce verat zbog tebe uraditi izmene na svom web serveru i dozvoliti vise od 8MB memorije za pojedinacni php skript, jer je to vrednost koja vazi za sve.
Moraces da 'iseces' bekap fajl na vise komada. Znaci, raspakujes tu tarball arhivu kuci i dobices jedan veliki sql fajl (cisti txt); ako ga pogledas, videces da se sastoji od ddl i sql komandi - ddl definise tabelu (polja, restrikcije...), a sql komande obuhvataju uglavnom insert komande putem kojih se tabele pune. Pa iseci lepo po tabelama - jedan fajl da sadrzi definiciju i punjenje po jedne tabele, tj. jedan fajl za phpbb_users, drugi za phpbb_topics, itd, pa probaj tako.

Sredjeno prelaskom na IPB 1.2. To je bilo najbrze resenje.
Hvala!

NC kako si uspeo da nateras IPB da radi na Veratu? Ja sam na ortakovom hosting prostoru dizao verzije 1.1.2, 1.2 i 1.3 i svaka je pravila probleme. Npr pri pokusaju slanja PM-a ili ulaska u My Controls dobijao sam poruku "500 Internal Server Error". Medjutim vidim da kod tebe radi sve kako treba.

Koliko se secam 500 Internal Server Error je greska prilikom probijanja limita bandwith-a? Ispravite me ako gresim...

Ne znam, nisam ga nista terao :D Instalirao ga i jednostavno radi bez problem, koliko sam do sada primetio :D

nIce Cream je napisao(la):
Koliko se secam 500 Internal Server Error je greska prilikom probijanja limita bandwith-a? Ispravite me ako gresim...

Ne znam, nisam ga nista terao :D Instalirao ga i jednostavno radi bez problem, koliko sam do sada primetio :D

tesko da si probio limit pogledaj sta im pise na sajtu http://vhost.verat.net

Nije sigurno zbog probijanja protoka, sajt gde sam pokusao da podignem IPB ne pravi ni 50MB mesecno :) Inace zvao sam tada njihovu hosting podrsku i ljudi nisu imali pojma u cemu je problem. Rekli su mi da je verovatno do nacina na koji je njihov server konfigurisan ali tacan uzrok problema nisu znali niti su ga naknadno otklonili.
NC kazi mi da li si uzeo Standard ili Standard Plus hosting paket (tj. onaj od 100MB/50GB ili 300MB/100GB)?
Poz

Jel to ona free varijanta IPBoard-a ?

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Nije sigurno zbog probijanja protoka, sajt gde sam pokusao da podignem IPB ne pravi ni 50MB mesecno :) Inace zvao sam tada njihovu hosting podrsku i ljudi nisu imali pojma u cemu je problem. Rekli su mi da je verovatno do nacina na koji je njihov server konfigurisan ali tacan uzrok problema nisu znali niti su ga naknadno otklonili.
NC kazi mi da li si uzeo Standard ili Standard Plus hosting paket (tj. onaj od 100MB/50GB ili 300MB/100GB)?
Poz

Jednostavno. Otvorio je sad skoro hosting, a to znaci da mu je prezentacija hostovana ne nekom od novijih servera koji je drugacije konfigurisan od ovih starih gde ja imam sajt, i tvoj ortak, gde IPB nece da radi i dobija 500 internal error.
A mozda nije ni primetio da My Controls ne rade :beat:

Podigao sam nocas IPB 1.3 na tom ortakovom hostingu i javljaju se isti problemi. Dakle definitivno nisu nista menjali na starim serverima, a ovi novi su izgleda "prilagodjeni" IPB-u.
Sto se tice IPB-a na nsmreza.co.yu on radi bez greske. I My Controls i avatari i privatne poruke rade ko sat. Prosto neverovatno kad znamo da je u pitanju Verat :) Mozda su se *****ali kad su konfigurisali server pa ispalo na kraju dobro :mrgreen:
Matrixe na tim starim serverima radi odlicno vBulletin pa ako hoces da zamenis phpBB za njega javi da ti ga posaljem (2.3.2 spy clean, naravno :))

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Matrixe na tim starim serverima radi odlicno vBulletin pa ako hoces da zamenis phpBB za njega javi da ti ga posaljem (2.3.2 spy clean, naravno :))

Heh nisam bio tu neko vreme pa tek sad citam ovu poruku :)

Imam i sam neki stariji vBulletin, ne secam se trenutno koja verzija, ali mislim da nije spy clean. Ako vec ti imas cistu verziju koja sljaka, baci mi na vbull AT bonjovi.co.yu ;)

Hvala cheers

Nazad
Vrh Dno