Šta je novo?

opet problem sa rezacem!

VUCKO-91

Slavan
Učlanjen(a)
21.08.2008
Poena
319
prethodno sam imao problema sa rezacem, ali se sve resilo time sto sam naucio da promenim iz pio u dma mode, medjutim, to vise ne pali, tamo pise Transfer Mode: DMA if avilable, medjutim , u Current Transfer Mode pise PIO Mode...
i posle restartovanja, gaseinja, itd....jednostavno nece da ga promeni, a treba da ga promeni u DMA MODE 4! I ranije je tako poceo, pa sam reinstalirao sistem i on se vratio u normalu, medjutim posle nedelju dana vratio je na pio mod...??? sta da radim?

iskoristio sam stari savet kako da prebacim na dma mode, medjutim, nije mi jasno zasto sam menja u pio mode? jel ima to neke veze sa tim sto je rezac dosta noviji od ostale konfiguracije?

Da li su DVD i HDD na istoj grani?

Ne, razdvojeni su! HDD - PRIMARY MASTER, DVD-SECUNDARY MASTER

Pogledaj ovo:
http://winhlp.com/node/10

Ukratko, Windows sam prebaci uredjaj sa UDMA na PIO ako se desi vise od 6 CRC gresaka.. npr ako ubacis izgreban cd/dvd pa se muci da procita. Imas i reg hackova kako da sprecis windows da to radi.

Instaliraj drajvere za plocu jer ocigledno ti default windows ti prave probleme

pogledaj sa Everestom koja je tacno ploca pa skini drajvere (obrati paznju da neskines "novije" nego sto ti trebaju)
pretpostavljam da je rec o nekoj via ploci cim imas durona

probacu da skinem drivere... a da li je moguce, da zbog toga sto je racunar dosta stariji od rezaca, da mogu da rezem samo na najmanjoj brzini?

probacu da skinem drivere... a da li je moguce, da zbog toga sto je racunar dosta stariji od rezaca, da mogu da rezem samo na najmanjoj brzini?

moras prvo da instaliras drajvere za plocu
jer verovatno ti i hdd radi u PIO modu jer nemas instaliran drajver
koja je to tacno ploca?

ne hdd je na dma mode 5!
imam instalirane via drajvere...verovatno nisu najnoviji...
ploca je MS8137C.

ja imam 4IN1_V451v, kontam da su noviji jel?
Evo ovde u ovom fajlu konfiguracija.txt imate sve informacije o sistemu pa vidite da li nesto nije u redu...

Prilozi

• konfiguracija.TXT
    17.7 KB · Pregleda: 1,385
ja imam 4IN1_V451v, kontam da su noviji jel?
Evo ovde u ovom fajlu konfiguracija.txt imate sve informacije o sistemu pa vidite da li nesto nije u redu...

VIA silently released the VIA 4in1 v. 4.51 Pro Beta driver. VIA Hyperion 4 in 1 driver includes four system drivers to improve the performance and maintain the stability of systems using VIA chipsets. These four drivers are: VIA Registry (INF) Driver, VIA AGP GART driver, VIA ATAPI Vendor Support Driver and VIA PCI IRQ Miniport Driver
neveruj beti uvek narocito ako i VIA preporucuje za stare ploce starije drajvere koji nisu beta
http://www.viaarena.com/displaydrivers.aspx?PageID=1&OSID=1&CatID=1070

obzirom da imas ovu plocu:
http://www.microbytes.it/Motherb/MS/ms8137c.htm
imas ATA 100 na obe grane
da li imas 80traka ide kabel i na drugoj grani

skydiver021
Da probaš sa drugim kablom.
da probas da prebacis DVD kao primary slave
da probas da ostavis samo DVD na tom kablu (mozda ga CD "davi"),

instalirao sam ovaj 4in1_443v, videcemo kako ce sad da se ponasa, ali ja mislim da instalacija ovih drajvera bi tek imala uticaj kad bih reinstalirao ceo sistem? Jer ne znam da deinstaliram prethodne via drivere(one beta) u device manager-u!

reinstalirao sam sistem, i instalirao stare drajvere. ali nista....opet se desava da vrati na pio!
jos jedino da probam da zamenim kablove...

Nazad
Vrh Dno