Šta je novo?

Opet o Bartonu...

Hajde jos jednom da ponovim.
Kada je fsb 200 na toj ploci, koja mislim da nema divider 6, nego samo do 5, PCI magistrala radi na 40 MHz, dok AGP radi na 80. Za PCI 40 MHz je jezivo mnogo, meni je na toj frekvenciji redovno pucao registry, neko odavde je uspeo da spali USB kontroler na ploci, nekima su crkavale elektronike na hardu. Uzmite se ljudi u pamet, i nemojte da idete preko 35-6 MHz, ocigledno nije zdravo ni za sistem, ni za komponente... Vrlo verovatno imas neku komponentu kojoj smeta tih 40 MHz. Jedino je Froka ukapirao o cemu se radi, ali ga niko ne slusa, niti ide na search.
Sva ova prica u threadu radi posao kod NF2 chipseta, a nikako kod VIA, sem ako neces da ti se desava gorenavedeno.
Lepo prodaj tu plocu za 30-ak evra, dodaj jos 10-ak i kupi neku plocu sa NF2 chipsetom, i miran si.

inache da potkrepim ovu moju tvrdnju - skoro sam uzeo 1700+ koji stabilno radi na 2.35GHz, ali kod mene nece ni blizu - probao sam da dizem i FSB i mnozilac i ne pomaze - na 2.3 nije stabilna za prime - odmah kuca racunar. Posto sam otklonio problem ploce (dizao mnozilac, a ne magistaralu), procesora (sad stoji na 2.22GHz na 1.6V) - ostalo je samo moje jadno napajanje koje pokrece 400Kineza :d

postoj i (mala) mogucnost da ti procesor jednostavno nije raspolozen za 200FSB i da mu nista nece pomoci - mada ako se tako malo greje, to mi zvuci neverovatno

2 Stormbringer Bg:
http://yu.asus.com/products/mb/socketa/a7v600-x/overview.htm
naravno da podrzava 200(400)FSB - sledeci put proveri pre nego sto nesto napises 😉

Poslednja izmena:
@Pioneerko

kao si ubacio onu diodu sa upaljaca....meni je pala ista ideja na pamet?

stoske je napisao(la):
@Pioneerko

kao si ubacio onu diodu sa upaljaca....meni je pala ista ideja na pamet?

hehe, pa to mi je najvecji i najslozeniji elektrotehnichki zahvat u zivotu... 😀
skinuo sam prednju masku kucjishta, presekao dve zicice koje napajaju defaultnu diodu, bacio gadnu zelenu, i umesto nje stavio ovu iz upaljacha... znachi samo spojio zice, i izlolovao... mnogo bolje izgleda. a ispod nje mi je ova sto signalizira rad hdd-a koja je zuta... tako da dobijam ljubichastu boju, u trenutcima rada hard diska (plavo+zuto=ljubichasto)... 🙂

da li ovo ukazuje na problem sa napajanjem:
u speedfanu mi dole ishchita voltaze, i sad sve su manje vishe u zadatim granicama, ali su mi neke zapale za oko: -12V, a kod mene -16.97V
i -5V, kod mene je: -8.78V
u ove stvari se ne razumem, pa me zanima jel to ok?

Voltaze na napajanju najbolje, i ja bih rekao jedino, mozes da izmeris mernim instrumentom.Tako da to sto pokazuje Speedfan ili bios ploce ne mora da bude tacno(i u vecini slucaja nije).
Ako imas da pozajmis unimer i lepo izmeris.

novo napajanje dtk, podigao voltazu na 1.85, i dalje ne prolazi s&m... jel ima neko ideju? plocha?

Nemoj dzabe nista da kupujes. Ja imam LC550W napajanje, Jet7 cooler, NF2 plocu i barton 2500+ i na 200MHz mi u S&M-u izbacuje FPU gresku a u prime-u rounding gresku. Nasi procesori jednostavno ne mogu da izvuku 200 MHz FSB sta god da im radio!

Hate je napisao(la):
Nemoj dzabe nista da kupujes. Ja imam LC550W napajanje, Jet7 cooler, NF2 plocu i barton 2500+ i na 200MHz mi u S&M-u izbacuje FPU gresku a u prime-u rounding gresku. Nasi procesori jednostavno ne mogu da izvuku 200 MHz FSB sta god da im radio!
:laugh: kako to ne mogu 200 FSB??? Pa još na nForce 2!! Pre će biti da je ploča limit, ili ako imaš zaključan proc krajnji takt postaje limitirajući faktor. Kod bartona 2500+ na def: 11x166=1833 MHz, kada OC - 11x200=2200 MHz, znači da procesor netje više. Inače svaki otključan AthlonXp/Barton može da ide na FSB i 300MHz 😀 , samo treba naći ploču za to, što je nemoguće. Neke nForce 2 ploče su opušteno čupale FSB 250 MHz.

Dobro, znaci zakljucani Bartoni 2500+ ne mogu da rade na 3200+? Sto znaci da ja i Pioneerko mozemo da se slikamo... Pa sto onda savetujete coveka da baca pare i kupuje komponente za dzabe?

Hate je napisao(la):
Dobro, znaci zakljucani Bartoni 2500+ ne mogu da rade na 3200+? Sto znaci da ja i Pioneerko mozemo da se slikamo... Pa sto onda savetujete coveka da baca pare i kupuje komponente za dzabe?
Hm, ovaj komentar za savetovanje i bacanje para nisam razumeo, ali nije bitno. Elem, na forumu si od 2002, a nisi skapirao da ne mogu svi procesori jednako da se kloknu! Ima bartona 2500+ koje neće da maknu od 1950 MHz na primer, a ima i onih koji opušteno idu na 2300 MHz, pa i više, bilo da su BOX ili TRAY. Znači treba ubosti pravi primerak, a to je već pitanje ili sreće ili snalažljivosti kupca.

@R_U_S To sam i rekao da nasi ne rade na 2200 mhz i sta god im radio, menjao plocu, cooler itd, nece da izvuku taj takt. Obzirom da su zakljucani, 200MHz FSB im je misaona cinjenica. Ti si rekao da je ploca limit, a ja imam NF2, pa opet jednostavno nece. Jednostavno, takvi su primerci. Eto, preveo sam ti sta sam rekao...

ne mogu da verujem, juche mi crkla plocha... sad moram novu da nabavljam... 🙁
imate li neke preporuke, do nekih 60ak e?? abit?

Abit NF7-S. Polovna je negde oko 45 evra, i od Socket A je medju najboljima za oc. Ja licno imam Epox 8RDA+ kojom sam extra zadovoljan, ali posto vidim da imas SATA hard, onda ona otpada.
Mozda bi mogao da vidis da zamenis memoriju za neku DDR 400?

Stormbringer_bg je napisao(la):
Abit NF7-S. Polovna je negde oko 45 evra, i od Socket A je medju najboljima za oc.

hvala na savetu. gledao sam neke novosadske cenovnike, ali nisam primetio taj model... jel se vise ne proizvodi? da trazim polovnu?
u slucaju da ne nadjem, neka alternativa? video sam recimo asus a7n8x ...

Stormbringer_bg je napisao(la):
Mozda bi mogao da vidis da zamenis memoriju za neku DDR 400?

nastojacu da ovo odradim sto pre... 🙂

e
a sto ti ne uvalis nekom taj barton za skupe pare a
kad vec kupujes plocu kupis sebi neki s754+sempron kombinaciju i klokujes do sutra?

zakljucan barton 2500+ @ 2.4ghz i jos mnogo slicnih....

Poz!

Filo je napisao(la):
e
a sto ti ne uvalis nekom taj barton za skupe pare a
kad vec kupujes plocu kupis sebi neki s754+sempron kombinaciju i klokujes do sutra?
Mozda bi trebalo da razmotris ovo sto je Filo rekao.

A koliki je procenat ubrzanja za navedenu kombinaciju? I ja imam Bartona 2600, ali ne pada mi na pamet da dajem pare ako dobijem samo 10-tak procenata! Secam se da je bilo pljuvanja kada su se pojavili prvi Semproni, kako je to prevara itd, kako su Bartoni top ovo ono! A sad ovakve preporuke, zato pitam.

@ExR: vidim da imamo istu masinu, posto i ja furam A7N8X sa 2600 Bartonom, samo sa 1G Kingstona, i sad bi zeleo da me neko ubedi da je pametno sve ovo prodati i preci na, recimo, Semprona 3200 i novu plocu i memoriju! Da li je neko konkretno izmerio procenat dobitka? Inace, masina ti place za jos toliko RAM-a 😀

Ma znam, sto se rama tice, nego nemogu da nadjem indentican modul od 512mb(zbog dualChanel-a) a trenutno me mrzi da prodajem ovaj pa da kupujem drugi.

Sto se tice poredjenja Barton Vs SempronBX skoro sam ortaku uzeo jedan semp 2500 sa Msi neo V2 i kloknuli ga na 2.1ghz. Nisam radio konkretno testove pa ne mogu da iznosim scorove ali nisam primetio bitnu razliku u njegovoj mashini i mojoj koja radi na 2.3ghz.Mislim da u svakodnevnom radu se ne oseca ta razlika koja je cinimi se u korist semprona.
Ali posto je coveku crkla ploca i treba da kupi drugu onda je po meni bolje da proda Bartona i uzme novu platformu i Cpu koji ce sigurno raditi kao i stara i bolje.
Ja sam razmisljao da zamenim sve za Semprona i Infinity al sam na kraju odustao ne zato sto ne verujem da je ta kombinacija brza nego sto mislim da bi pravi Upgrade za mene bio prelazak na A64.Tako da cu da pricekam jos malo. A i ovo mi je u garanciji jos skoro 2 godine.

ps. radio sam SuperPi na ortakovoj masini i njegov skor je slican kao moj.Njegov [email protected] i [email protected] i tu su negde.(stim sto on ima Kingstone ddr333 pa smo se zaustavili na 2.1 a uz bolju mem ici ce vise sigurno)

Poslednja izmena:
evo samo da se javim,
uzeh semprona 3000+ box (el normalno da ima samo 128kb l2?), a plocha je morala biti msi k8n neo v2.0 (v-class)... memorija i dalje king333 (nadam se ne zadugo)...

bili su tu neki pokusaji kloka, ali ne bas uspesni... naravno probao sam i sa boljom memorijom... mozda moram precizno podesiti latencije u biosu? na auto su...

Normalno je da taj sempron ima 128 kb L2.Da si uzeo 3100 onda bi imao 256 kb L2.
Sto se tice klokovanja malo vise procitaj o tome po sajtu.Nije bas sve isto kao kod socket A.

Brate strpi se malo sa oc. nemoj da spalis i drugu plocu.
Znam da te kopka da vidis dokle mozes da furas sa cpu ali ne preteruj.
Ako si uporan klokuj oprezno,po malo nemoj da preterujes.Inace cudi me da bartona nisi mogao da profuras na 200x11 verovatno ti je problem bio taj VIA chip .Na NF2 cak i na asusu sa x oznakom barton bez problema ide 200x11

poz svima,
sutradan, nakon onog posta sam provalio u chemu je shtos... 🙂 uopste nisam menjao htt... magarac... u glavnom kad sam to shvatio, bez problema sam poterao semprona na 9x255, prosao je prime, i s&m... radi odlicno, a vise od toga mi i ne treba. memorija kingston 333 trenutno radi na 408mhz, sasvim ok.

poz

@codex: dao sam ga za 60, ali se izgleda ispostavilo da sam mogao da trazim nekih 10ak e vishe...

ps. kada pipnem hladnjak na chipu od ploche, uplashim se koliko je vruc.... citao sam da se nforce3 jako greje, ali samo zelim da mi to potvrdite 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno