Šta je novo?

opet maxtor diamondmax plus 8

gogi100

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2005
Poena
319
Imam Maxtor DiamondMax Plus8 40gb.Moj OS ne vidi ovaj hard uopste, a iz BIOS-a racunar ga vidi,ali kad pokusa da mu pristupi ne desava se nista.Taj hard sam stavio i kao slave uredjaj i prilikom ocitavanja hardova moj racunar ga vidi ali izbaci gresku na njemu.Skinuo sam sa Maxtorovog sajta njihov program za dijagnostiku sa diskete PowerMax.
Kad se disketa butovala i pokrenula program izvrsio sam installation confirmation javio mi je da je sve ok sem opcije partition information gde je pisalo read fail.Koji god test pokrenem iz ovog programa javi mi poruku aborted.Pokusao sam cak da izvrsim i Low Level format ali nista.
Da li za moj hard ima uopste sanse da se vrati?
Da li neko ima neku ideju uopste kako mogu ovaj hard na neki nacin da vratim?

E slicna stvar i kod mene, sa razlikom da je moj od 80Gb, ostali simptomi isti, proban kao slave, win krenuo da se dize, i tako par minuta...
Ne kontam, koji je ovo vrag!?
Josh sam probao neke programcice za popravak...ali nishta!

gogi100 je napisao(la):
Imam Maxtor DiamondMax Plus8 40gb.Moj OS ne vidi ovaj hard uopste, a iz BIOS-a racunar ga vidi,ali kad pokusa da mu pristupi ne desava se nista.Taj hard sam stavio i kao slave uredjaj i prilikom ocitavanja hardova moj racunar ga vidi ali izbaci gresku na njemu.Skinuo sam sa Maxtorovog sajta njihov program za dijagnostiku sa diskete PowerMax.
Kad se disketa butovala i pokrenula program izvrsio sam installation confirmation javio mi je da je sve ok sem opcije partition information gde je pisalo read fail.Koji god test pokrenem iz ovog programa javi mi poruku aborted.Pokusao sam cak da izvrsim i Low Level format ali nista.
Da li za moj hard ima uopste sanse da se vrati?
Da li neko ima neku ideju uopste kako mogu ovaj hard na neki nacin da vratim?
Mozda ima mala sansa da pokusas sa HDD Regeneratorom. Ima ga na hirens boot cd-u np.
poz

hdd regenerator uopste i ne vidi ovaj hard disk samo izbaci your hard drive not found

tesko da ce ovaj program resiti moj problem.na internetu sam nasao da je kod mene problem u firmware osteceni su neki sektori u G-listi i P-listi.Pokusao sam da update- ujem moj firmware.Nasao sam na inernetu firmware za moj hard ali mi izbaci poruku da moj hard drajv ne zahteva update. Da li postoji neki besplatan program koji resava sktore u Firmware a da nije PC3000 ili tako neki slican koji zahteva i karticu pored software-a

mislim da ne postoji....

Nazad
Vrh Dno