Šta je novo?

Opet Linux i modem problem

• Začetnik teme Začetnik teme Filo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Filo

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
710
Znaci...
skinuo sam drajvere za HCF Conexant i instalirao u Mandrake 8.0 i to sve radi(cuje se tu-tuu i otvori liniju)ali ne moze da prepozna dial tone!
Sta da radim?ATX3 ne radi.
I opet pitanje:kako u mandrakeu da instaliram podrsku za nasa slova(ocu malo da kucam u Kwordu!)

nesto sam uradio ali za dalje mi treba pomoc!

Dakle,ovako:
rjesih problem sa dial tonom i HCF Conexant modemom.Trebalo je pokrenuti hcfconfig i odabrati neku drugu zemlju a ne USA,u mom slucaju sa Slovenijom radi savrseno.Takodje sam dobio i nasa latinicna slova tako da i to vise nije problem ali....
javio se jos jedan "problemcic"
Kad se konektujem na internet pomocu kpp-a, kde(i gnome,a onaj gnome dialer ne radi uopste) nece da pokrenu nijednu aplikaciju.KDE fino kaze sorry i klauncher ne moze nista da pokrene.Cak ni Mozzillu,terminal,lynx...Imam instaliran xfree86 4.0.3,KDE 2.1.1 sa koffice-om 2.0.1,gnome 1.4.Kernel je 2.4.3-20mdk a linux je Mandrake 8.0.
Jedine stvari koje sam instalirao su drajver za modem(i to bas za ovu Mandrake distribuciju sa ovom verzijom kernela)
i nvidia drajveri(one koje mi je preporucio nvchooser.sh i to onim redosledom kao u njihovom readme).Da li mozda nvidia koci?
Kad smo vec kod toga,kako da znam da su mi ti drajveri regularno instalirani i kako da ih deinstaliram ako ne valjaju?
I jos jedna stvar!Sta da instaliram da pustam divxove sa titlom?Onaj divx player sa divx.com,kolko ja znam ne moze da pusta titlove a xmps nece da se instalira(kaze da ne moze da napravi neki link u /usr/bin folderu)
Ajde sad neka neko pomogne!cheers

To je najverovatnije do drajvera. Probaj da nadjes druge drajvere. Ja sam imao slican problem samo sto je bio HSF modem. Drajvere sam nasao na conexantovom sajtu ali sam imao problema po konektovanju. Onda sam stavio neke druge drajvere koji su proradili a razlika je bilas u tome sto su bili mnogo veci.

Rjesio sam problem sa modemom.
Bilo je do drajvera za fuckin nvidia graficku!
sad sve radi savrseno!
evo ovo kucam iz konquerora

Nazad
Vrh Dno