Chuck Norris
Slavan
- Učlanjen(a)
- 09.10.2004
- Poena
- 319
Pocinjem da osecam strah pri pritiskanju start button-a na kompu. Ne znam sta ce mu novo pasti na pamet da me muci. Istina da mi komp radi 20h dnevno, nekada i duze ali je to stabilna non OC masina (vremesna). Danas je posle nekog vremena pocela da zeza graficka kartica ASUS 9600XT u garanciji jos maltene dve godine. Dok sam surfovao net-om rezolucija se sama od sebe smanjila na neki uzas od recimo 640X480 (ili mozda i manje) i to u 4-bitne boje (mozda i 16, ali mislim da je bilo nesto totalno bezveze) i kao poruka nesto ti se desava sa grafickom, restartuj itd. Posle restarta poruka od Bill-a Gejts-a (boli njega sa 70 mil.$ kuci sigurno drzi MaC-a!!! ili makar Linux 😛 ) kako su drajveri za graficku bezveze (softmod) i ja ih lepo skinem i stavim originalne asusove. I kao neko vreme sve bude OK. Inace nikada nisam OC graficku jer mi je 500/600MHz za GPU/mem sasvim OK (postavlja se pitanje zasto sam uopste drzao softmod a odgovor je eto onako...). I sve bude u redu, ali posle nekog vremena isto, sa tom razlikom da mi vise ne javlja da drajveri nisu OK. Ja malo istrkeljisem komp, sve kao u redu i sada radi ali dokle nisam siguran. Kuciste je otvoreno temp je 38 ja CPU, 30 za kuciste, 33 za GPU i 40 za RAM kartice. Ne znam kako da ustanovim sta je grafickoj i zasto stuca? Dosta smo igrica presli zajedno bez problema. Ima li neki test graficke? Inace slika je vise nego OK, nema nikakvih strafti ili slicnih gluposti. Mozda je do SP1?
Pozdrav
Pozdrav