Šta je novo?

opet fan problem

everton

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2005
Poena
665
Moja oprema  
CPU & Cooler
I5 10400F, EKWB Quantum Velocity
Matična ploča
Asrock B460-ITX
RAM
Kingston HyperX 16GB 2666MHz CL13
GPU
ASUS EKWB RTX 3070
Storage
Kingston KC3000 1Tb NVMe, 1TB Toshiba
Zvuk
Altec Lancing ATP3, Razer Kraken TE
PSU
Chieftec CSN450W SFX 80+ gold
Kućište
Lian LI A4 H2O
Monitor
Dell 27' HGF
Miš & tastatura
HyperX, Red Dragon Vara
Imam palit sonic+ 8600gt iz potpisa, oc na 700MHz za gpu i 1000MHz memorija, problem nastaje u nekim igrima i u furmarku posle 10-15min.Naime u rivatuneru sam namestio one fan profile u idle kartica je oko 48-50C na 33% obrtaja ventilatora i tako postepeno sve do 70C kad fan pocinje da radi na 100% obrtaja i to sve lepo funkcionise u furmarku temp. gpu-a se ustali na nekih 75C vent radi na 100% .E onda nekad posle 12min nekad posle 15 min testa odjednom ventilator na grafi padne ravno na 40% i naravno temperatura sa 75C pocinje polako da skace dok kartica ne zabode ,osim ako ponovo ne prevucem onaj klizac za kontrolu venta na 100%. Imam 258.96 verziju drajvera,jel moze biti problem u njima ili mozda u riva tuneru.?

Pre ce biti da je do rive..Zasto jednostavno ne bi ostavio na "auto"? Zna on kad treba da ubrza a kad da uspori ;)

Ili možda da probaš MSI Afterburner.

Probao i sa afterbunerom i na auto radi lepo petnaestak minuta i onda odjednom fan speed padne na 40% i

Evo jedan update kad stavim gpu na 675 i memorija ostane na 1000MHz ne dolazi do pada obrtaja ventilatora na 40%, sad mi tek nije nista jasno-znam kad preteras sa overclockom da moze da dodje do javljanja artifakta,i zapucavanja slike na monitoru al da gpu fan poblesavi nisam znao.

Poslednja izmena:
Malo cu da uzurpiram temu :)

Stalno furam pasivno hladjene kartice, a posto ih je problem naci, da li je moguce sa tim programcicima podesiti da se ventilator uopste ne ukljucuje dok temperatura ne dodje do odredjene vrednosti?

Mislim da ne moze,mozes samo da podesis da ti se stalno vrti na najmanjem mogucem broju obrtaja al opet postoji granica ispod koje ne moze manje, kod mene je npr 33% obrtaja najmanje.

moze u afterburneru da se podesi grafik kako god zelis. proverio sam sada i nema zakljucavanja na minimalan broj obrtaja. uspeo sam da namestim da od 0-50 stepeni ne radi, a posle da skoci na 50% obrtaja. Mada cak i da ima neki minimum on ne bi predstavljao problem ako se brines za buku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno