Šta je novo?

operativni sistem

just_ice

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2007
Poena
304
čini mi se da ovo pitanje nije već postavljano (iako je bilo malo reči o tome),
ili ja nisam dobro pregledao forum.. ako je ovo drugo u pitanju unapred se izvinjavam 😀

već poznata priča: student arhitekture :type:,
planiram da kupim laptop, ali pre nego što to i učinim
želim dobro da se informišem o svemu - s obzirom da
nije mala investicija

prvo me zanima da li je za rad u auto/archi cad-u,
max-u, photoshop-u, corel-u
... bolji xp ili vista operativni sistem?
možda postavljam i glupo pitanje (jer se ja ipak ne razumem dovoljno),
ali sam od par ljudi čuo da je za
sada xp bolji, pošto ovi programi još nisu potpuno prilagođeni visti

e sad što se tiče samog laptopa:

koliko sam uspeo da izvučem sa foruma najbolje grafičke kartice (opet u ove svrhe) su nVIDIA GeForce, ja kontam Go 7200 pa nadalje.. tj ništa od slabijih konfiguracija nižih cena :d što automatski znači bar 2GHz, HDD 2GB itd(možda i grešim ovo sve su samo pretpostavke do koijh sam došao čitajući po forumima i malo se raspitujući)

zatim ekran od 17'' mada tu nisam siguran oko rezolucije (mislim što veća to bolja, ali ipak mi treba neko optimalno rešenje između kriterijuma cene i funkcionalnosti)

...

pored ovoga, bio bih vrlo zahvalan na preporukama kao i savetima, naročito onih ljudi koji govore iz iskustva vezanim za rad na laptopu kada je arhitektura u pitanju, mada svaka pomoć je dobrodošla..
dakle, koji: modeli, marke.....
još da napomenem da mi se ne žuri s kupovinom i da sam spreman da se još raspitujem, tražim, sačekam.. ako treba i do oktobra sl godine 🙂 ali nadam se ne toliko
i spreman sam da izdvojim... pa i do 1800 evrića, ukoliko je cena stvarno srazmerna kvalitetu - ali opet nadam se da za tolikim izdatkom neće biti potrebe:trust:

U vezi sa OS-om.

XP, bez dvoumljenja!

U vezi sa laptopom:

Juri neki koji ima min 17" ekran, 2Gb rama, C2D procesor i 8600Go seriju grafickih karti!

e sad se setih još jednog pitanja... nadam se da smem da ga postavim:d
pošto nemam originalne programe (naravno😛) da li to znači da ne mogu imati instaliran originalni operativni sistem? tj ovi programi ne rade na njemu?

Poslednja izmena:
Rade krekovani programi na original vindozi!

Nazad
Vrh Dno