Šta je novo?

Operativni sistem i laptop

velikasova

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2008
Poena
301
Kupila sam polovni laptop i čovek je ostavio neki sistem i automatski update. odjedanput mi je javio da nemam validnu kopiju operativnog sistema i tako to. No ja imam svoj orginalni sistem i htela sam da formatiram disk i da ga instaliram, ali nece.... ne pusta me u bios iskljuci se posle par sekundi, kada pocnem da intstaliram sistem pa se prekine posle 3min. ukratko nece ništa da radi. Šta da radim? Hvala. laptop nx6110, sistem xp proffesional. hvala

Verovatno XP setup ne prepoznaje kontroler. Ima dva nacina da resis ovaj problem:
1. Da u BIOS-u podesis da kontroler glumi neki standardni dok ne prodje instalacija (ovo otpada jer nemozes da udjes u BIOS). Ovde mozes da procitas kako da ukines BIOS password http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...d=449877&prodTypeId=321957&objectID=c00290621
2. Da slipstrimujes instalaciju XP-a sa driverima za kontroler. To se radi pomocu programa nLite. Ako jos nisi obrisala disk pogledaj da li na C disku ima SwSetup folder i u njemu gomila podfoldera. Potrazi folder u kome se nalazi file txtsetup.oem. Taj folder treba da ubacis u raspakovani XP i ponovo snimi CD.
Tako modifikovani XP ce moci da detektuje kontroler i moci ce da se instlira.
Ako nemas taj driver moraces negde da ga nadjes. Ja imam slican koji je za moju spravu (8710w). Mogu da ga okacim ovde ali nisam siguran da ce ti resiti problem.

Nazad
Vrh Dno