Šta je novo?

Opera - zauzece memorije

• Začetnik teme Začetnik teme Toma
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Toma

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
OS je XP+SP2, browser Opera 8 full.. Bas gledam u Task Manageru i vidim da je opera uzela 69MB RAM-a posle nekih 15 min. Za to vreme sam otvorio najvise 10 sajtova. Pitanja:
1. Da li je to normalna pojava i da li i drugi browseri uzimaju toliko?
2. Ako je to normalno zasto jedan browser uzme toliko rama?

Izvinjavam se ako ovo nije na pravom mestu, tj. ako je za sobu operativni sistemi...

I kod mene se desava slicno, evo trenutno posle otvaranja jedno 30-tak stranica oko 78MB, ali bas me briga, imam 1GB RAM-a 🙂

Sto se tice drugih browsera, nesto nisam provjeravao.

Nemam taj slucaj...

opera 8 finall ima problem sa memory leak-om, koji je narocito izrazeno sa gmail-om, sto je sigurno slucaj kod tebe. 🙂
a mozda ti je problem i memory cache, jesi li ga ostavio na default - automatic?

homoludens je napisao(la):
opera 8 finall ima problem sa memory leak-om, koji je narocito izrazeno sa gmail-om, sto je sigurno slucaj kod tebe. 🙂
a mozda ti je problem i memory cache, jesi li ga ostavio na default - automatic?
Khm... Cache jeste na automatic... Sad cu to da promenim.. A ovo sa curenjem memorije je cudno. Ne mogu nikako da ga nateram da curi kad ja hocu. Znaci, svasta sam probao ali nikako ne mogu da utvrdim gde curi, a gde ne (terminologija me fantasticno podseca na automehanicarsku 😀 . Pitam se zasto?).
BTW, koji browser ti koristis ovih dana?

Poslednja izmena:
opera 8 finall, naravno.
pustim i firefox kada mi je zelja da se malo nerviram, cisto da popunim dnevnu kvotu, pa se vratim na operu.

mada mislim da memory leak po definiciji ne moze da curi kada ti hoces, inace to ne bi bio bug nego feature. 🙂
a i zanima me kako bi ti utvrdio gde curi? mislim ni ceo opera tim ne moze da izdje na kraj sa tim od kada su izbacili 8.0 beta... no dobro, probaj. pa im javi. mozda dobijes legalnu operu. 🙂

opera 8 finall, naravno.
mada mislim da memory leak po definiciji ne moze da curi kada ti hoces, inace to ne bi bio bug nego feature. 🙂
Ma daj... Pa mnogi programi imaju bug koji se ispoljava uvek na istom mestu. Tako bi ja kada god hocu mogo da odem na to mesto i da dobijem memory leak a to bi opet bio bug a ne feature... 😉
a i zanima me kako bi ti utvrdio gde curi? mislim ni ceo opera tim ne moze da izdje na kraj sa tim od kada su izbacili 8.0 beta... no dobro, probaj. pa im javi. mozda dobijes legalnu operu. 🙂
Ja nemam kod pa da mogu da utvrdim i uopste da trazim gresku. Ja samo mogu da nadjem sajt na kom se memory leak uvek ispoljava. To ne bi trebalo da bude tako tesko. :type:

Nazad
Vrh Dno