Šta je novo?

Opera, Xp, Java

Sauron

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Znaci, imam operu 6.0 i kad odem na neki sajt (npr. drenik chat) javlja mi da je mi java plugin zastareo...
skinuo sam sa Microsoft sajta Java Virtual Machine ali Opera ga ne primecuje...

Da li neko zna u cemu je fora?

Btw win je xp...

Da li je to slucaj sa svim sajtovima koji imaju javu, ili samo sa drenikom?
I ja sam par puta naleteo na stranice koje iskljucivo zahtevaju da se koristi IE za java aplete. Tipican slucaj je 3w.thecrack.net, ali stranci bar jasno stave do znanja sta je u pitanju.
Probaj da setujes u operi da se predstavlja kao Opera a ne kao IE, mozda pomogne.

Pa sto nisi skinuo Operu sa Javom ???
Opera ne moze naravno da koristi MS Java Virtual Machine, jer koristi varijantu Jave za Netscape.Postoji mogucnost da skines samo Javu sa njihovog sajta,ali je vrlo vrlo tesko naci medju mali milion varijanti i paketa bas onu Javu koja ti treba.
Ja bi ti preporucio da skines ponovo kompletnu Operu sa Javom.

Problem nalazenja jave uopste nije problem, lepo se ode na www.sun.com i odatle skine java SDE.
Posle instalacije sunove jave, opera pametno prepozna da java postoji i to je to.

imas na...

...www.download.com, odes na internet->web browsers->alternate->opera w. Java i to je to!!!!

Mislim da je to najbezbolniji nacin (ne ukljucujuci velicinu: 10.8MB) :D :D:D

Ja sam skinuo ovaj Java sde ali ga opera ne primecuje (ili je obrnuto) primecuje samo ie.....:(

Sauron je napisao(la):
Ja sam skinuo ovaj Java sde ali ga opera ne primecuje (ili je obrnuto) primecuje samo ie.....:(
:( ...pa ja ti lepo rekao...
Inace ne razumem zasto taj http://www.download.com,/ kad moze lepo na Operinom sajtu gde obicno imas desetak servera pa bitas koji ti je brzi i znas sigurno da je najsvezija verzija.(www.opera.com za one koji su mozda zbunjive prirode :D )

Sve je to divno i bajno...
Evo skinuh ponovo operu instalirao sam i odem ja ne jedam sajt i iskoci mi neki prozor nesto permission, ja stavim ono drugo (koje kao jos vazi) i accept i pise applet crashed...

Probam ja da stavin don't accept i ponovo isto....

U cemu je fora??!!:mad:

Sauron je napisao(la):
Sve je to divno i bajno...
Evo skinuh ponovo operu instalirao sam i odem ja ne jedam sajt i iskoci mi neki prozor nesto permission, ja stavim ono drugo (koje kao jos vazi) i accept i pise applet crashed...

Probam ja da stavin don't accept i ponovo isto....

U cemu je fora??!!:mad:

Mozda je vreme da pređeš na IE?
;)

Maric je napisao(la):
Mozda je vreme da pređeš na IE?
;)

A ne ne decko, to ti nikada nece uspeti....Java radi...:D:D
Jedva je namestih, ali radi....:)

Inace mi je drago sto sam se oslobodio jednog Microsoft proizvoda..

Sauron je napisao(la):
A ne ne decko, to ti nikada nece uspeti....Java radi...:D:D
Jedva je namestih, ali radi....:)

Inace mi je drago sto sam se oslobodio jednog Microsoft proizvoda..

Prema nekom mom životnom iskustvu: Što god više bežiš od nečega, to "nešto" te sve više stiže.
Primenljivo je na sve a ne samo na Microsoftove proizvode.

Maric je napisao(la):
Prema nekom mom životnom iskustvu: Što god više bežiš od nečega, to "nešto" te sve više stiže.
Primenljivo je na sve a ne samo na Microsoftove proizvode.

Ma oprosti sam ja Operi neke nedostatke samo da se ne bih vratio nazad M$-u FX ...

Ma kakav crni IE....dovoljno je da covek 3 puta surfuje Operom, i ostaje sa njom zauvek :) Neverovatno je koliko je bolja i brza.

salac je napisao(la):
Ma kakav crni IE....dovoljno je da covek 3 puta surfuje Operom, i ostaje sa njom zauvek :) Neverovatno je koliko je bolja i brza.

E upravo tako...
Jedino je History malo zeznuto pronaci i koristiti...(D)

Nazad
Vrh Dno