Šta je novo?

Opera na USB-u

Kuba

Čuven
Učlanjen(a)
19.10.2004
Poena
670
Nakon pretrage foruma, videh da niko ne pominje novo resenje za koje je izgleda zasluzan neki Svabura (svaka mu cas'!), a koje koristim vec oko mesec dana.

Verzija "portable", ili kako volim da kazem "stand- alone" Opere je 8.51 i radi savrseno. Procitajte uputstvo za aktiviranje "sesija" opcije.

E, sad je najbolja!

http://www.opera-usb.com/operausben.htm

Ne brini, poslednje sto sam zeleo je da uvredljivo pricam o bilo kom pripadniku bilo koje nacije. Njih cak izuzetno postujem.

Shvaba- Shvabura, Rus- Ruja, Amerikanac- Amer, Italijan- Zabar, itd.

Sjajna stvarcica! Ne zauzima mnogo mesta, zasebno cuva setovanja i ne remeti postojecu instalaciju na hardu. Divota.
Hvala Kuba!

Gornji Link je napisao(la):
+ Does permanent access damage the USB stick?

Yes - therefore the Cache-directory is on the harddisk; (in the temp-dir)
Also the Sessions function was disabled (Continue from last time) so Opera don't always writes the actual state to the stick

Aj' neka mi neko pojasni sta je pisac hteo da kaze ovim?

Pisac je hteo da kaze da flash memorija trpi samo odredjen broj upisa pa bi konstantno drljanje posle nekog vremena ubilo usb stick.

Abdee je napisao(la):
Pisac je hteo da kaze da flash memorija trpi samo odredjen broj upisa pa bi konstantno drljanje posle nekog vremena ubilo usb stick.
A pisac se malo istripovao ili sta?
Kako moze da trpi odredjen broj upisa, pa da crkne. To je suludo. :S:

Nije se istripovao, flash memorija ima konacan broj upisa, ali moze da crkne od istog uzroka i mnogo pre.

EDIT: e, jesam se odrazio... dakle, flash memorija ima unapred odredjen broj upisa, kao i svaka memorija, manje-vise. S obzirom da je danas siroko rasprostranjena, vise se cuje za rane otkaze, tj. mnogo pre tog "definisanog" broja upisa. Isto kao sto bi mogao da crkne bilo koji uredjaj.

Poslednja izmena:
Postoji limit. Nije suludo. Googlaj malo.

wikipedia je napisao(la):
When compared to a hard disk drive, a further limitation is the fact that flash memory has a finite number of erase-write cycles (most commercially available EEPROM products are guaranteed to withstand 10^6 programming cycles...

ja sam i obican firefox uspeo da instaliram na usb i na svim zivim masinama je sljakao..
cak i tamo gde nemam user admina...

sta cu ja mojim corsairom .. kad ima 10 godina garancije... :) da ka archim do mile volje :)

Abdee je napisao(la):
Postoji limit. Nije suludo. Googlaj malo.
Pa mozda nije suludo ali je glupo.
Znaci u buduce ce svi uredjaji koji imaju eprom moci da se koriste do odredjenog broja upisa?
Izem ti tehnologiju. :S:

Zasto ne mogu da se programiraju vise od odredjene cifre?

Nazad
Vrh Dno