Šta je novo?

Opera i Rapidshare....veeeeoma cudan problem

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Pozdrav svima. Imam vrlo iritirajuci problem sa Operom. Naime, imam dva RS naloga i trenutno sam ulogovan na nalog 1. Do sada sam kada mi nestane MB-a za skidanje isao na logout i onda se ulogujem na drugi nalog i picim dalje, potpuno logicno. Ali vise nece. Jednostavno kada odem na log out, pise mi ono "The Cookie has been deleted." i onda odem na login da se ulogujem na nalog 2, ali automatski me uloguje na nalog 1. Probao sam rucno da obrisem cookije, cache, history ali uvek isto. Jedini nacin da se ulogujem na drugi nalog je da se izlogujem, odem na link za skidanje fajla koji hocu, on mi kaze da nisam ulogovan i trazi da se ulogujem i onda skinem taj fajl. Ali, cim odem na premium stranu RS-a da vidim koliko imam MB-a, opet mi je ulogovan nalog 1, iako npr. jos uvek skidam fajl preko naloga 2 na koji sam se ionako jedva nakacio?!?!?! U FF-u je sve normalno. Ima li neko ideju zbog cega se ovo ****** desava?! Do pre mesec dana mi se ovo nije desavalo, ali sam onda obrisao Operu i ponovo je instalirao, jer sam ima neki problem sa njom i od tada se ovo desava.

probaj da obrises passwrod iz wand_a pa ce te ponovo pitati za save (mozda se nesto pogubio wand). koja je verzija opere?

Imam slican problem sa YouTube-om. Pobrisi rucno sve kolacice koji imaju veze sa rapidom pa restart.

Pa pazi, ja ovaj problem nemam sa FF-om, tako da mislim da nije do RS-a.

Evo ovo sa RS-om se resilo samo od sebe, ali sada imam problem sa guglom. Kada ukucam nesto u polje za pretragu i kliknem na search samo se ponovo ucita Google strana, homepage i nista vise. Mislim, strasno.

E stvarno mi na qurac vise ide ova Opera! Opet imam problem sa Guglom. Kada upisem nesto da trazim, izbaci mi prvu stranu, i kada idem na Next za sledecu, neprestano mi vraca prvu stranu, i tako moze ceo dan. Moram da pritisnem dole na broj strane koju hocu, a sto je najgore na kojoj god sam strani, uvek mi dole pokazuje da sam na prvoj, tako da posle nekoliko strana vise i zaboravim na kojoj sam. Ako i posle pritiskanja nekoliko puta na brojeve odem npr. na desetu stranu, oi onda pritisnem Next, vrati me na prvu. Znaci onda u cache-u zapamti da je prva strana na Next-u i to ce da prikazuje ceo zivot. Mislim, strasno. Jel ima neko ideju kako ovo da se resi? Jel se desava jos nekome ovo? Da napomenem da se ni meni do pre neki dan nisu ove gluposti desavale, ali eto sad se desavaju. Obrisao sam bio Operu skroz, i profile, i instalirao je ponovo i bilo je ok, ali evo sada ponovo problem.

Meni se nista od ovogan ikad nije desilo a koristim operu skoro 7 godina.

Probaj da je obrises a onda sa CCleanerom pocisti disk i reg bazu pa instaliraj ponovo. A mogao bi da probas i verziju 10 koja je sada beta.

Што каже kUdtiHaEX, користим Оперу 7-8 година, никад таквих проблема нисам имао. Google сам користио безброј пута, никад ни најмањег проблема није било, а РШ имам само један налог, па нисам био у сличној ситуацији. Пробај да обришеш привремене фајлове, можда због тога нешто брља, али ми је опет чудно.

А и што не користиш RapGet, jDownloader или нешто слично за РШ фајлове?

Pa zato sto mi je FlashGet najbolji, koristim ga vec godinama unazad. A vec sam napisao da sam brisao Operu skroz i da je posle toga radilo sve kako treba, ali evo, 7 dana posle imam isti problem. U verziji 10 Beta sve adi kako treba. Ali 10 ne bih koristio jer je Beta, a i koliko sam juce primetio ima memory leak.

Memory leak? Ja nisam primetio iskren da budem. Mnogo ljudi koristi betu, nemoj da se uzrujavas, stabilna je i brza je.

ja koristim 10 od prve alpha verzije, novi presto engine je ultra brz, a ovaj poslednji build je dosta sazreo (kod opere beta release ne znaci da je krsh, pre ovog builda je bilo desetak snapshotova verzije 10)

Ne uzrujavam se uopste. Ostavio sam se jedno 2-3 sata i zauzela mi je pola rama. Da sam je ostavio jos jedno 2 sata uzela bi cela 2GB.

nesto tu kod tebe nije kako treba 🙂

evo opera posle malo manje od 3 sata rada

opera.png

Da, biće da je do tebe nešto i do tvoje optimizacije sistema, niko se nije do sada žalio na memory leak, a meni je uključena bila ceo dan kada je izašla nova verzija i nije se penjalo iznad 250 MB.

Da, biće da je do tebe nešto i do tvoje optimizacije sistema, niko se nije do sada žalio na memory leak, a meni je uključena bila ceo dan kada je izašla nova verzija i nije se penjalo iznad 250 MB.

Mora da mi je sistem optimizovan za Operu 9 a za 10 nije, posto mi 9-ka radi evo vec 2 sata i zauzima celih 50MB. Peak 109MB.

Evo provalio sam u cemu je problem. Slucajno mi je palo na pamet. Iskljucio sam KIS 2009 i sada Google radi kako treba. Nije mi jasno u cemu je tu problem, zasto KIS to radi?!

Nazad
Vrh Dno