Šta je novo?

Opera i neki (vecni) problemi

• Začetnik teme Začetnik teme Rusi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rusi

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
690
Iz verzije u veziju skoro uvek nabasam na neke iste probleme. Oduvek sam koristio Operu i nikad nisam pomisljao da je menjam...Ali ovo me vec prilicno nervira.

Koristim Operu 9.02. Probleme koje imam su sledeci: na nekim sajtovima gde ima video klipovi da se gledaju nece da ucita WMP znaci ostane mi prazan okvir gde bi treba da se pojavi video klip, pojedine fotografije pobrka sa ostatkom slike na nekim sajtovima, nekad na nekom forumu nece da prikaze sliku koja nakacena u tekstu, zadnje sto mi se sada dogodilo je to da na The Image Hosting nece da mi uploaduje fotke...!
Sve bi ja to prihvatio da ne radi ali uvek kad god se pojavi neki problem od gore navedenih ja odem u Firefox ili IE7 i prevazidjem te problem jer mi se tamo nikad nista od nevedenog ne dogodi.
Evenualno da mi nesto od opcija nije namesteno kako treba...

Prosto i jednostavno - predji na FF kao sto sam ja uradio pre 2 nedelje. Progledao sam. To mi je bio odlican potez. FF je em brzi jedno 30% em nema ni jedan jedini bag - barem ja nisam primetio. Sta god da mi sa Operom nije valjalo, sa FF-om radi savrseno. A Operu sam koristio godinama.

Znaci i tebi se desavalo nesto slicno kao sto sam ja imao? Ja se isto razmisljam da predjem ali jedini razlog sto sam se totalno navikao na Operu.

Ma lako ces se ti odvici, veruj mi. I ja sam se isto tripovao kao i ti. FF je BRZI i do dosta, zar to nije dobar razlog da predjes? Opera ne otvara dobro sve sajtove, nece da UL-uje slike na hosting, tripuje se sa google mail-om itd. Pored svega toga, FF ima jednu do jaja mogucnost koju Opera NEMA - da iznad adress bar-a poredjas sajtove koje najcesce posecujes tako da ne moras da kucas njihovu adresu nego jednim klikom odes na taj sajt. Meni je to vrh. Odusevio sam se FF-om. A ima i puni plug-in-ova...

Znaci ovo sve sto sam nabrajao to su Operini bagovi? Nema veze sa konfigurisanjem? Ako je tako eto i mene verovatno uskoro na firefoxu :S:

...FF ima jednu do jaja mogucnost koju Opera NEMA - da iznad adress bar-a poredjas sajtove koje najcesce posecujes tako da ne moras da kucas njihovu adresu nego jednim klikom odes na taj sajt...

Jesi mislio na ovo u attach-u?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Prilozi

• opera.webp
    opera.webp
    21.8 KB · Pregleda: 81
Pored svega toga, FF ima jednu do jaja mogucnost koju Opera NEMA - da iznad adress bar-a poredjas sajtove koje najcesce posecujes tako da ne moras da kucas njihovu adresu nego jednim klikom odes na taj sajt. Meni je to vrh.
Mislis, ovako?

butli0.png

Ostatak raspisivanja necu da komentarisem :S:

Deco, deco... 😛 Red je da vidite kako izgleda pravi browser u rukama pravog majstora, a ne te vaše igračke...

Prilozi

• gbt.webp
    gbt.webp
    29.3 KB · Pregleda: 93
Auuuu, koji haos. Samo, to je IE ? Zasto onda pise Green browser? 😀

Auuuu, koji haos. Samo, to je IE ? Zasto onda pise Green browser? 😀
Zato što taj "IE" ima, otprilike, 27568 funkcija i komandi više nego IE. To je IE za prave muškarce, oni koji to nisu neka preskoče poruke o tome. :d

I nije haos... One "etiketice" gore su Favorites, one "etiketice" dole desno su linkovi za pojedinačne sajtove, one "etiketice" levo su "groups", ispod natpisa Google krije se 30-tak URL-ova za bezmalo sve Google servise, a ispod natpisa weather kriju se svi sajtovi sa vremenskim prognozama koje koristim i tu je podešeno tako da se svi mogu otvoriti jednim klikom. Taj haos ilustruje da u GB mogu da radim i stavljam bezmalo šta god hoću. Potpuno custom search (ikonice za engines koje najčešće koristim, ispod se nalaze još mnogi drugi), hrpa script pluginova za svašta + milion funkcija koje ima GB (dobrim delom i Maxthon) a mahom ih nema ni Opera, o FF da ne pričam, on uskoro bez posebnog plugina ni HTML i slike neće moći da prikazuje. :d

Poslednja izmena:
Ala si ga "nabudzio" wiz 🙂

Pored svega toga, FF ima jednu do jaja mogucnost koju Opera NEMA - da iznad adress bar-a poredjas sajtove koje najcesce posecujes tako da ne moras da kucas njihovu adresu nego jednim klikom odes na taj sajt. Meni je to vrh. Odusevio sam se FF-om. A ima i puni plug-in-ova...
Svašta 🙂 Ne samo da ima nego može da se bira gde će da se stave - levo, desno, ispod, iznad...i pride ne mora sve na istom mestu, nego može 3 levo, 5 desno, 2 gore itd.
Opera je meni podjednako brza kao Firefox, a u uslovima maksimalne eksploatacije moje 512k veze nekim teškim downloadom i dramatično brža. I ne treba joj zilion plaginova 🙂

Prilozi

• Untitled-1.webp
    Untitled-1.webp
    9.6 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
A to što "liči na IE"... Namerno sam izabrao skin koji maksimalno liči na IE, jer se tako najbrže i najlakše snalazim. Postoji par skinova s kojima izgleda da ti pamet stane (i ni malo ne liči na IE), ali mi s njima treba 10 minuta da provalim na koje dugme da kliknem, a pošto ja browser koristim za surfovanje a ne za izložbu... Postoji i skin s kojim liči na staru Operu, pa skin s kojim liči na novu Operu, te FF like skin.

Poslednja izmena:
Dobro, jesam lupio za Operu ali ne znam kako mozete da kazete da je Operam brza. Ovo kazem ja koji sam je koristio nekoliko godina. A da ne pricam o bagovima. FF mnogo lepse (drugacije) otvara neke strane i brzi je. Jedino ako se Opera drugacije ponasa na drugacijim sistemima iz nekog razloga...

Mogu da kazem da je brza, jer je brzza od FFa. Ovo kazem ja koji sam koristio oba nekoliko godina. A o bagovima ne znam sta ima da se kaze, sem: nema ih. Meni prikaz strane u FF nije lep i nije brzi od Opere.

Mislim, neka koristi ko sta hoce, ali nemoj da mi prica bajke & uspavanke. I u FFu se pojedine strane otvaraju lose. Mada, ja se ne secam kad sam naleteo na stranu koja se nije pravilno iscrtala u Operi...

Sto se tice brzine, i kod mene Opera brze otvara stranice od FF-a. A sto se tice problema sa otvaranjem stranica, nailazio sam ponekad na neku, ali to nije tako strasno, uvijek imam rezervni browser preko koga moze da se pogleda ta stranica (Maxton, Firefox, Avant Browser).

Jel ima u FF opcija kao wand u operi? Znaci da mi snimi sve passworde pa da se logujem jednim klikom... Mnogo me smara kad moram da kucam za svaki sajt .

😡 :cuss: brzo ili sporo upropastili ste mi temu :smackbum: :smack:

ff - pass.

Jel ima u FF opcija kao wand u operi? Znaci da mi snimi sve passworde pa da se logujem jednim klikom... Mnogo me smara kad moram da kucam za svaki sajt .

koliko znam nema tu nikakve cake,jednom ukucas pass pita te dal da zapamti ti potvrdis i kraj .

usput ja samskoro promenio imao sam jendo vreme operu pa FF pa opet opera i sad ponovo FF, brze otvara barem kod mene, e sad probacu i taj IE7 ,kolko je dobar ....... 15 mb je, ff 2.0 5.6 mb a opera 9.02. cca 5 mb , koliko pamtim na testovima je najbolje prosla opera,mada to aposlutno nista ne znaci,meni licnose najvise svidja trenutno FF 1.5.0.7 i kraj .

poz. 🙂)

Nazad
Vrh Dno