Šta je novo?

Opera 9 Beta released!

chivitli

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.04.2002
Poena
619
New features in Opera 9 include

Widgets - Small Web applications (multimedia, newsfeeds, games and more) that make your desktop experience more fun. Any Web developer can create their own Widgets and share them, regardless of operating system. Try the Widgets in Opera 9 by pressing F6. Look for further development of Opera Widgets in future releases.

BitTorrent - Instead of having to use a separate BitTorrent application for downloading large files, users can now simply click a torrent file and start the download

Content blocker - Choose the content you want to view. Remove ads or images - it is up to you. Right-click on the Web page and choose "Block content"

Improved rich text editing - Take advantage of rich text editing capabilities when using the latest Web mail or blogging services

Customize your search engines – Use your favorite search engine in the search box. Right-click on the site's search field and select "Create search" from the menu

Thumbnail preview – It's easy to have many tabs open at once in Opera. But exactly which tab had that video you wanted? Hover any tab to see a thumbnail preview

Site-specific preferences - Do you need to view a site in a different way or deny certain cookies? Want to block pop-ups on certain sites only? Site specific preferences hold the key

Changelog

Download:
Windows
Linux i386
Mac

Izasla odavno...

Bogami ja je imam vec jedno mesec dana.... Hoces da ti lupim neki scr?

Pa iskreno, ova beta je izasla 11. aprila, ali tada nije jos bila beta verzija, vec 'samo' jos jedan weekly build, posle nje je izasao jos jedan build, ali kako je imao nekih problemcica, odluceno je da prethodni build bude public beta, tj. ovo za sta sam vam dao link.
@dr.Tiristor: pogledaj build tvoje verzije i ove, videces razliku

Meni ubacivanje torrent klijenta deluje kao stranputica. Sećate se da je nekad davno u Operu bila ubačena ICQ podrška, pa je to napušteno? Bilo bi mnogo bolje da su akcenat stavili na bolji integrisani download manager.

Isto tako, umesto nekakvih "widgets" bilo bi pametnije da su napravili podršku za kapture web strana, poput scrapbook ekstenzije u FF.

Opera polako ali sigurno postaje bloatware.

Operi nedostaje i bolji favorites manager.

Loša je stvar kad se ne unapređuju (ili malo unapređuju) slabe tačke u osnovnoj funkciji programa a dodaju nove funkcije za koje je veliko pitanje da li im je tu uopšte mesto.

Poslednja izmena:
dobro, dodje mu normalno da se poslednji stabilni rc (u ovom slucaju wb) "unapredi" u sledecu verziju (u ovom slucaju betu). ja nisam koristio nedeljne "gradje", posto mi je "zvanicni" tech prev veoma dobro radio veoma dobro posao i delovao (prema pisanjima drugih) stabilnije od tih wb.
mada, moram priznati, da mi se na beti manje svidja kako radi block content (osnovni razlog sto mi je opera ponovo postala browser broj jedan umesto ff) u odnosu na technical preview...

Poslednja izmena:
wiz011 je napisao(la):
Meni ubacivanje torrent klijenta deluje kao stranputica. Sećate se da je nekad davno u Operu bila ubačena ICQ podrška, pa je to napušteno? Bilo bi mnogo bolje da su akcenat stavili na bolji integrisani download manager.

Isto tako, umesto nekakvih "widgets" bilo bi pametnije da su napravili podršku za kapture web strana, poput scrapbook ekstenzije u FF.

Opera polako ali sigurno postaje bloatware.

Operi nedostaje i bolji favorites manager.

Loša je stvar kad se ne unapređuju (ili malo unapređuju) slabe tačke u osnovnoj funkciji programa a dodaju nove funkcije za koje je veliko pitanje da li im je tu uopšte mesto.

Ima mnogo istine u ovome. Ni meni se ne dopada ubacivanje kojekakvih gluposti dok ono sto je sama srz browsera - na neki nacin biva zapostavljena.

Nazad
Vrh Dno