Šta je novo?

Opera 9.21

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600
Matična ploča
Asus Tuf Gaming B550-Plus
RAM
Kingston DDR4 16GB
GPU
AMD Radeon RX 9060 XT
Storage
Kingston 1 Tb NV3
PSU
FSP Hydro K 750W
Laptop
Lenovo V17 G4 IRU
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kako da obrisem samo jednu internet adresu iz adress bara u Operi.Sa CCleaner-om mogu da se obrisu samo sve adrese.

Zatvori Operu, idi u njen profile folder (ako ne znas gdje je, idi na Help -> About) i edituj fajl opera.dir.

Nasao sam fajl Opera.dir otvorio sam ga u Wordu izbrisao adresu ali nista se nije desilo i dalje ja adresa u adress baru

U FireFoxu može direktno iz browsera: kliknem na trougao da spustim prozor sa adresama, zatim selektujem željenu adresu i sa Delete je obrišem. Da li to tako može u Operi?!

Ne moze tako u Operi, a ono za opera.dir je pisalo na njihovom sajtu.

Foru sa editovanjem opera.dir koristim već duže vremena, i radi bez problema (za editovanje koristim UltraEdit32). Potrebno je pre toga ugasiti Operu, obrišu se željeni redovi i promeni broj na početku fajla (umanji se za broj obrisanih redova), i to je to.

Uspeo sam sa Ultraedit 32.Otvorio spisak adresa,delete i gotovo.Nisam menjao redne brojeve.

Nema rednih brojeva u fajlu (imaju samo oni koje UltraEdit32 prikazuje radi lakšeg snalaženja). Na početku fajla ima broj koji označava koliko ima adresa u fajlu. Ukoliko njega nisi promenio verovatno ga je Opera ispravila prilikom ažuriranja fajla.

Nazad
Vrh Dno