Šta je novo?

Opera 7.6 P1 utisci

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Skinuo sam Operu 7.6 P1 (6.3 mb bez jave). Prvi utisak - odlicno - brze - bolje.

Zasto je Opera 6 mb? Pa dobila je mogucnost VOICE kontrole. Ako se pitate sta ce vam to, mogu vam reci samo jedno - mnogo je jako. Zavalim se u stolicu, uzmem mikrofon, pritisnem scroll lock, kazem sta mi treba i cekam 🙂

Druga stvar koju su "popravili" su inline errori - jel vas nervirao onaj prozor koji kaze da stranica nije nadjena i/ili ne moze da se otvori? Mene jeste i to je sredjeno tako sto sada imate klasicnu Error stranicu slicnu onoj u IE-u.

Treca stvar je GMAIL. Ulogovao sam se ali se mnogo baguje. Imajuci u vidu da je ovo ALPHA verzija, ne moze se uzeti za zlo. U svakom slucaju radi i izgleda kao i u IE-u.

Cetvrto, brzina. Zakleo bih se da Opera 7.6 brze otvara stranice od 7.54 (i da se brze pokrece). I da, prvi put otkako koristim Operu cache radi kako treba 🙂

I na kraju (ako je to uopste kraj), konacno su se setili da nekome ne treba integrisan IRC/MAIL/NEWS klijent u browser pa kada pokrenete operu ona vas lepo pita da li zelite samo Browser ili Complete edition.

Sto se prikaza pojedinih stranica tice, neke koje su u 7.54 izgledale sasvim ok, sada su malo pobrljavile (opet ovo je alpha) dok su neke druge mnogo bolje nego ranije. Vizuelno, Opera se nije promenila u odnosu na 7.54.

kUdtiHaEX je napisao(la):
pritisnem scroll lock

eto, konacno da saznam za sta sluzi taj taster 😉 (ozbiljno!)

hm... voice upravljanje? zvuci zanimljivo! 🙂 Koliko to dobro radi? tj. sta mozes da joj "kazes" - samo Back, Forward, Up, Down? Ili mozes nekako da joj kazes koji link da otvori?

ZoNi je napisao(la):
Služi i u excelu.

ZoNi je napisao(la):

hm... voice upravljanje? zvuci zanimljivo! 🙂 Koliko to dobro radi? tj. sta mozes da joj "kazes" - samo Back, Forward, Up, Down? Ili mozes nekako da joj kazes koji link da otvori?

"Open this upper left photo of the redhead bitch!!..... yeah, yeah, that's the one" :S: :d 😛

jedva čekam final verziju pošto su ispravili sve što me je nerviralo u 7.51+.. jedino što puca kad se otvara deviantart, ali to će sigurno srediti..

Voice upravljanje moze mnogo vise od klasicnog Foward - Back - Reload, ali za sada nemam vremena da se igram sa tim.

Nazad
Vrh Dno