Šta je novo?

Opera 7.0 beta1....

Ludacki izgleda i svasta su izmenili, mada nesto i na gore tj. izostavili su... valjda ce do finala da srede sve...

samo seriala nigde nema...

Evo ovo sad kucam i pregledam iz nove Opere, fino i stabilno radi, smanjen je broj problem sa Javom, ja za sada na onim sajtovima koje redovno obilazim nisam naisao ni na jedan. Graficki je izgled promenjen, ali nista novo nema u organizaciji strane, te se to svodi samo na sminku koja se da srediti instaliranjem novog skina. I dalje je jako brza i sredjeni su problemi sa besomucnom animacijom animiranih gifova. Mail klient je poboljsan, mada jos nisam isprobao kompatibilnost sa Outlookovim deljenim fajlovima. Sto se serijala tice, ja sam kod sebe imao instaliranu i registrovanu stariju verziju, pa sam ovu udario preko nje, i nemam baner.

ZoNi je napisao(la):
kakvi problemi? mislis da ne prestaje animacija? pa, to u svakom browseru moze da se podesi (da li da radi animacija ili ne!) e, jos kad bi tako nesto postojalo za dosadni Flash FX

Ne, vec su se animacije odvijale daleko brze nego to je trebalo.

Definitivno bolje prikazuje strane...
www.microsoft.com, java scriptove i dhtml, i svasta jos...
samo je jos uvek nedoradjena i treba ipak da se saceka final...
nema copy, paste na desnom kliku, nema GO tastera, i jos dosta nekih sitnica...

Evo vam i Serial...

w-MBwfM-FUCTR-nfaBR-d3vky-fmaTR
...
nego, jel ima neko serial za HyperSnap-DX 5.01 ?

Da li su resili probleme u prikazivajnu nekih stranica optimizovanih za IE, kao, npr., www.kompjuterskeigre.co.yu? Problem je bio sa frejmovima i pozicioniranjem slika. Ako rese to i probleme sa Javom, odmorice mi se ovaj NetCaptor na duze vreme..

Btw, bio sam u prostorijama Opere u Oslu, razgovarao sa osnivacem na intervjuu za posao. Covek je jedan od osnivaca 3w konzorcijuma i tako je i krenuo da pravi svoj browser - nervirali ga nedostaci IE-a i Netscape-a.
Imaju zaista velike planove i solidan razvojni tim, ali ne uzimaju mnogo para od Windows verzija, najveca je zarada od licenci za PDA i embedded uredjaje, i tu su sada neprikosnoveni.

Inace Opera se nalazi na istom spratu sa Troltekom, gde sam proveo 6 mesci, i obe firme su dobile nagrade za radno okruzenje - sto za stoni tenis, "nerd guns", skroz dzabe sva klopa i pice, tereni za basket. Bilo je i letnjih puteva za Barselonu.. Ali se sad i ovde oseca kriza, stezanje kajsa, stednja. A ja sam trazio previse para..

Aleksandar je napisao(la):
Ako rese to i probleme sa Javom, odmorice mi se ovaj NetCaptor na duze vreme..

Odmori NC odmah! Zasto? Odgovor je ovde! A Opera je solidna, za razliku od IE-a,koji je odlican 🙂

po poslednjim procenama, oko 95% ljudi u svetu koristi IE ili IE-bazirane browsere; oko 3% Mozillu/Netscape, oko 0.9% Operu, a ostali(?) koriste nesto drugo(???)

ZoNi je napisao(la):
Odmori NC odmah! Zasto? Odgovor je ovde! A Opera je solidna, za razliku od IE-a,koji je odlican 🙂

Da, crazybrowser koristim na poslu jos od jula, jer je dzabe, ali je ponekad brljao sa pop-up prozorima i gresio u java scriptu. NetCaptor se pokazao nesto malo bolji, mada je nestabilniji.
Svidja mi se u Crazy-u ono dugmence za brzi prevod.. Steta sto je covek izgleda prestao sa razvojem, kada bi bar hteo da otvori sors...

Stos i jeste sto, usled cene IE-a 😉, nema 'leba vise u razvoju browsera. Sa vlasnikom Opere sam diskutovao zasto onda Opera za desktop (Windows/Linux/Mac) nije dzabe, kada vec i sluzi vise kao reklama. A on mi kaze, doslovno:
"Znas li ti *koliko* je 1% browsera..?"

Poenta je da se energija firme uglavnom usmerava na PDA. Moj (neostvareni) zadatak bi bio da nastavim razvoj Opere za embeded Linux, pod Qt-om, opstosam u Trolteku vec radio SW za Zaurus.

Nazad
Vrh Dno