Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

Zli bokser

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2005
Poena
350
http://www.opera.com/browser/next/

Izasla juce, danas sam je instalirao. Ostao beaz texta, brzina neverovatna narocito u radu sa javom i flash aplikacijama (npr fejsbuk), bar 2x brza od mozile (na sajtu kazu samo 40% :)
Takodje tu je Opera turbo za dial-up nesrecnike i one sa sporim ADSL-om...automatski prepoznaje brzinu i regulise kompresiju stranica za brzi rad. u donjem levom uglu se pojavi merac koji pokazuje koliko puta je strana smanjena (2x,3x,4x..). Odlicno radi!
Unapredjena je i Opera Dragonfly platforma za developere.

A koga zanimaju fensi novotarije, ubacili su nove vizualne tabove, nove teme i custom speed dial sa promenjivim background-om.

Poslednja izmena:
Stvarno nevjerovatno koliko brže učitava stranice od Firefox-a.

Davno sam koristio neku verziju opere i nije mi se svidjela ali ovo je stvarno super iako ostalo nisam baš sve ispitao, bitno da je brzina OK!

U davno sam bio koristio 10ku, ajde mogao bi opet da skinem da vidimo sta nude novo :)

Opera objasnjava, ja sam odusevljen!!!

Poslednja izmena:
Ne da leti nego radi savrseno, mnogo bolje od 9.64 koja je u poredjenju sa ostalima bila stvarno brza ali sada..
Jos da je testiramo da vidimo kako radi i da li su prisutne i dalje stare operine boljke sa secure stranicama i sertifikatima..

Poslednja izmena:
Ne znam kako treba da se prikaze da bi bilo pravilno ali evo kako je kod mene..
Isto izgleda i IE6

Poz

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    121.9 KB · Pregleda: 272
znaci...ne verujem, sad radi i kod mene...a kad sam postovao link nije hteo da uradi click na sliku i da me uvede u podmeni
hvala :)

Poslednja izmena:
Nema na cemu;), ma neki bag sigurno ako ti se ponovi probaj da reinstaliras flash ili stavi poslednju verziju..

Poz

KAd se ocekuje da izadje konacna verzija Opere 10?

^
Samo stavi misa ispod taba i pojavice ti se strelice za resize i povuci dole..;)

Poz

Da li ikako može da otvori bookmarkove iz personal bar-a u novom tabu? Ubih se tražeći već satima.

Ne mogu da pristupim mail-u na Yahoo. Piše da nije podržan.

Probao, super je i obrisao. Mrzi me da je podešavam ponovo, taman sam sredio 9.64 k`o bombonu. Šteta što ne može regularno da se ugrade-uje, nego se instalira posebno.

Pa instalira se posebno jer je beta. Kad bude official moci ce upgrade.

jel si probao srednji klik? meni radi

Mislio sam iz foldera, pošto su mi sortirani bookmarksi po folderima, a iz foldera ne radi middle click. Na običan bookmark normalno otvara u novom tabu, ali kada hoću neki iz foldera na personal baru ono neće.

Mislio sam iz foldera, pošto su mi sortirani bookmarksi po folderima, a iz foldera ne radi middle click. Na običan bookmark normalno otvara u novom tabu, ali kada hoću neki iz foldera na personal baru ono neće.

Probaj sa Shift+Desni taster...

Radi, hvala. Mada, opet potez više nego na FF-u, al' kapiram da je stvar navike... Čisto sam radi testa stavio Operu, ne mogu da se naviknem ja na nju za stalni rad. :)

Prethodna opera je znala da štuca kad je otvoreno mnogo tabova sa flash bannerima i pucala je. Opera 10 je dosta poboljšana na tom planu.

Kada se instalira u direktorijum gde se nalazi prethodna verzija automatski se upgrade-uje i ostaju bookmarks i settings.

Meni se dosta sviđaju povišeni tabovi. Baš je komforno za surfovanje. Meni je 10ka postala glavni pretraživač!

odlicna je...samo i dalje ima isti problem kao i sve predhodne verzije/serije...
vidim da je na zvanicnom forumu bilo slicnih primedbi...narocito kada se uzme u obzir cinjenica da se to prolongira predugo...
naime, radi se o tome da se bez pravila prilikom ucestalog otvaranja pozadinskih tabova click-om na wheel blokira smooth scroll :S:
jednostavno, mora da se zatvori neki od tabova ili ceo program ponovo startuje da bi se to otklonilo...stvarno iritirajuce :wall:
inace, smooth mi je najvaznija opcija zbog koje uopste i koristim operu :,,:

Mnogooo bolja od devetke !

pa mozes recimo da citas dok ti opera lagano spusta stranicu...pritiskom na tockic sve ide glatko, a kad treba da kotrljas onda se desavaju preskoci sto mene uzasno iritira :)

To sam i mislio. Ne sviđa mi se uopšte taj smooth scroll. Neprezican je. U control panelu podesim da scroll ne preskače mnogo a sve smooth scrollove isključim i tako mi najviše odgovara.

Kod mene je smooth scroll pravio veliko kašnjenje, trebalo mi je dugo dok nisam provalio da je on uzrok. Generalno se nisam mnogo usrećio Operom 9 na Linux-u, nadam se da će sledeće verzija biti bolja.

Je l' vam puca i ova Opera, kod mene taj problem postoji jos od 9.6x? Pukne mi 2-3 puta dnevno i to obicno kad zatvorim neki tab, doduse ne gasim je uopste, samo eto kad pukne :p

Poslednja izmena:
Vrh Dno