Реч је о стандардним фонтовима који долазе уз скоро сваки линух. Да би се тако решило, требало би да се набаве фонтови који иду на неки други линух, склоне они који иду уз Suse па набаце ови. То није неки проблем али сам написао зашто то нећу да урадим, ако једна оваква фирма не примећује да користи неисправне фонтове, ко зна шта су још превидели.
Вероватно слабо користиш ћирилицу или користиш неке друге фонтове, али је мени довољно и то да када одем на неки домаћи сајт са ћириличном страном и видим тотално тупав текст, не желим да мењам подешавања да би користио друге фонтове. Просто, велика брука за једну фирму.
То што некоме ово не смета је субјективно, као када би нека дистрибуција имала проблем са штампом а онда се неко јави и каже да је све ОК, он ионако нема штампач и не штампа па је онда све у реду.
Да је ово написано пре двадесетак или мало више година па да разумем. У питању је стандард који се примењује свуда у свету па ако већ нуде употребу нечега, онда нека буде како јесте. Нисам поменуо погрешан превод у некој српској варијанти па да нешто звучи чудно (ни оно што се овде преводи у већини случајева не прихватам) него о кодном распореду. Ако не знају какав је распоред у CP1251 а нисам сигуран и да ли се ипак ради о UTF8, онда су неозбиљни. Ниједна друга дистрибуција, осим неких Suse клонова нема овај проблем. Ни старије верзије, а мислим да је ово почело око верзије 10 или 11, нису овако брљале.To isto moze da kaze i onaj ko koristi Devanagari, Ge'ez pismo (ili bilo koje drugo ne bas cesto zastupljeno) kome bilo koji linux distro ne prikazuje sva slova koja on hoce i da kaze da je taj distro neozbiljan.
Шта значи ово са инсталирањем фонтова? Да инсталирам линух, обришем постојеће фонтове који су неисправни па инсталирам те исте али исправне? Неозбиљан предлог.openSUSE sam koristio dugo godina i uz instalirane fontove, nikada nikakvih problema nije bilo sa prikazivanjem cirilice. Naravno, posle instalacije sistema, potrebno je i fontove instalirati. openSUSE je daleko od neozbiljnog distroa.
Да је ово написано пре двадесетак или мало више година па да разумем. У питању је стандард који се примењује свуда у свету па ако већ нуде употребу нечега, онда нека буде како јесте. Нисам поменуо погрешан превод у некој српској варијанти па да нешто звучи чудно (ни оно што се овде преводи у већини случајева не прихватам) него о кодном распореду. Ако не знају какав је распоред у CP1251 а нисам сигуран и да ли се ипак ради о UTF8, онда су неозбиљни. Ниједна друга дистрибуција, осим неких Suse клонова нема овај проблем. Ни старије верзије, а мислим да је ово почело око верзије 10 или 11, нису овако брљале. Шта значи ово са инсталирањем фонтова? Да инсталирам линух, обришем постојеће фонтове који су неисправни па инсталирам те исте али исправне? Неозбиљан предлог.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari