Šta je novo?

OpenAI ChatGPT

Nisam baš stručnjak, tek sam malo probao da se igram generalno sa raznim AI aIatima. Kažu da jeste na bazi stable diffusion: "The Fooocus project, built entirely on the Stable Diffusion XL architecture"

Ono što sam shvatio je da ga valjda neće nešto održavati baš u budućnosti, pa mu to može biti mana - dobro je da mogu da se skidaju razni modeli sa neta i ubace u odgovarajuće foldere, pa imaš opciju da biraš koji model koristiš i dodatne modele za dodatno podešavanje (tzv. Lore).

I? Kakvi su utisci? 🙂

Super je za zezanje, za kreiranje nekih apstraktnih zezancija, kada rezultat i nije toliko bitan.
Medjutim kada zelim nesto precizno da napravim tu nastaje problem. Ima brdo opcija i podesavanja pa ce trebati vremena provaliti sve to.
Experimentisao sam sa editovanjem slika, ne toliko sa generisanjem novih, pa ne znam kako reaguje na promptove. Ali video sam da ima dosta predefinisanih "stilova" svaki sa svojim setom promptova tako da cu od toga krenuti.

Jel odobravaju u OpenAI refund za Srbiju? Vidim piše EU Turska i UK? znači mrka kapa?
Od jutros koristim plus verziju ali nisam preterano zadovoljan, gemini pro kao i experimentalni modeli u google ai studiju mi deluju bolje :(

EDIT: poslao sam im email ( [email protected] )i expresno su (u maniru AI :D) odgovorili da vraćaju 20$ u roku od 10 radnih dana je na računu :)

Poslednja izmena:
Jel odobravaju u OpenAI refund za Srbiju? Vidim piše EU Turska i UK? znači mrka kapa?
Od jutros koristim plus verziju ali nisam preterano zadovoljan, gemini pro kao i experimentalni modeli u google ai studiju mi deluju bolje :(

EDIT: poslao sam im email ( [email protected] )i expresno su (u maniru AI :D) odgovorili da vraćaju 20$ u roku od 10 radnih dana je na računu :)
carevi

Alal vera Mićo! ne treba nam više VPN :p

A sta on to konkretno radi, koliko sam shvatio developeri da koriste api za svoje aplikacije, da koriste ai, tako nesto?

Imaš pristup najnovijim guglovim AI modelima(što eksperimentalnim (u rangu chatgpt o1-preview ), podešavanje temperature i kontrolu (skoro pa isključenje) cenzure.
Koristim ga sa 10 gmail naloga u chromu i drugih 10 naloga u edge
Skroz ozbiljna priča, nadam se da ga neće ugasiti :p
Uz to i gemini advanced, tamo je trenutno aktuelno:
Očekuje se da da uskoro bude predstavljen 2.0 Pro.

Nazad
Vrh Dno