Šta je novo?

Open with ?

skat

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2008
Poena
304
Pre neki dan iznenada pocele je da mi se desava nesto cudno, kada udjem u My computer, i kliknem na bilo koju particiju hard diskova pojavi mi se prozor open with. kada izaberem windows explorer otvori ali cim izadjem i ponovo pokusam da udjem isto se desava. Imam dva hard-a sa po dve particije, oba su sata, jedan maxtor, drugi hitachi.
Antivirus je Kasperski 7, nije nista pronasao.
Pokusavao sam i u folder opcijama u control panelu i u properties hard diskova da namestim, ali nista nije uspelo.

Ipak je virus u pitanju, verovatno je Kaspersky obrisao izvršni fajl ali ti je ostao autorun.inf.

Uključi prikaz skrivenih fajlova u Windowsu, preko explorera otvori diskove i u root-u nađi autorun.inf fajl i obriši ga, resetuj komp i to je to.

Ako imaš USB stick očisti i njega jer ti se preko njega i zarazio.

Poslednja izmena:
Imao sam istu situaciju pre par meseci u pitanju je trojanac koji se automatski pokreće kad ubacis zaraženi usb u komp.

Preporučujem ti da formatiraš USB i disejbluješ autoplay (Link).

Probaj drugi AV ako KAV ništa ne nalazi....

I da, obavezno disejbluj system restore!

Poslednja izmena:
U pravu ste, mada nece da mi prikazuje sistemske fajlove, ali koliko se secam kasperski je nasao nesto slicno kao autorun.inf. probacu sa nekim drugim AV. Hvala na pomoci.

Moraš da instaliraš Total Commander ili njemu sličan program. U njemu podesi da vidiš skrivene fajlove jer ti to ovaj trojanac neće dozvoliti da uradiš preko Folder Options u win exploreru. Tek tada ćeš moći da vidiš skrivene autorun.inf fajlove (ima ih još ali se ne sečam koji su u pitanju) na svim particijama i usb stickovima.
Nije baš jednostavno otarasiti se ove napasti, pogotovo jer je KAV ne primećuje (imao sam ga i kod kuće i na poslu). Ja sam se ovoga otarasio pomoću Avire (free edicije) a ne bi bilo loše da pokreneš i neki anti spy program.

Preko searcha na ovom forumu potraži rešenja za ovaj tvoj problem a ključna reč za pretragu je AMVO. Ukoliko se detaljno ne "pretrebiš" :) ova napas će se stalno vraćati. Rešenje nije formatiranje sistemske particije jer se ova napast nalazi na svim particijama i usb stickovima koji su bili povezani sa tvojim računarom.
AVIRA kasnije uspešno blokira da se ova napast ponovo uvuče na tvoj HD preko nekog zaraženog USB-a.

kliknem na bilo koju particiju hard diskova pojavi mi se prozor open with. .

idi u registry na ovoj lokaciji

HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\

uslikaj pa postuj ili mi pošalji na PM da vidimo šta se tu dogadja

Pre desetak dana potpuno isti problem.
Problem sam resio uz pomoc Avire. Ne secam se tacno imena fajla ali znam da sam ga doneo preko USB-a.
Javi kako si resio problem.

Evo i meni isti problem. Ceo dan cackam oko kompa i nikako da skinem to cudo. Koristim KAV 2009. Sad cu da probam Aviru pa da vidim kako ide.

Zahvaljujem svima sa malim zakasnjenjem, posto iz opravdanih razloga nisam imao pristup net-u. Uspesno sa m se resio vecine problema , Pomocu total comandera, jedino sto jos uvek ne mogu,a to je da podesim da mi explorer ne otvara sve u novom prozoru.
Total comander je OK, ali nekako nisam navikao na njega, a jako me nervira kada mi explorer otvori previse prozora.

Nazad
Vrh Dno