Šta je novo?

Open with problem na D: particiji

NightCrawler

Znamenit
Učlanjen(a)
15.03.2005
Poena
1,025
Kada kliknem na D: particijiu stalno mi izbacuje ovaj prozor kao na slici
Na C: particiji kada mi je tako bio u pitanju je bio trojanac [autorun.inf cini mi se] medjutim na D particiji nemam trojanca,skenirao sam i sa antivirusom (AVG free) kao i sa S&D i sa Malwarebytes-om ali nista ne prijavljuju

Kako da resim problem?

Kojoj slici? 🙂
Kao snupi (...ili će te ovaj pas ujesti za nogu! - Koji pas?) 😀.

Možeš li da je otvoriš desnim klikom, pa open?
Meni se to ponekad dogodi, skoro je bilo. Ja čuvam backup explorer.exe fajla 🙂. Pre nedelju-dve mi uletelo tako nešto, inficiralo explorer valjda... vratio backup i sve ok.
Ne znam kako drugačije, meni je lakše da vratim ispravan win ghostom kad nešto pobrlja nego da skidam gomilu raznih virusa pa da instaliram, čekam da se svi apdejtuju smaraju skeniraju...
Ćeš da ti okačim explorer.exe na zshare recimo? 🙂

Poslednja izmena:
ima i ovo resenje, otkri skrivene fajlove u folder options i obrisi autorun.inf na particiji kod koje imas problem. onda napravi tekst dokument i nazovi ga autorun.inf (znaci New Text Document.txt u autorun.inf) i restartuj kompjuter. posle podizanja sistema opet sakri fajlove i izbrisi autorun.inf koji ostane vidljiv i to je to. jeste da izgleda malo komplikovano ali radi provereno u slucaju kad nemate gore navedeni program ili tune up utilities i sl. programe

Pa da, to jeste isto jedan od mogućih uzroka, ali čovek reče da nema autorun na D particiji. A ni ja nisam imao (koristim sličan metod za zaštitu svih hdd i removable drajvova - flash disinfector). Ja mislim, čim mi je zamena explorer.exe pomogla, da je meni nešto uletelo i razvalilo exlorer, pošto ne koristim nikakve zaštitu, niti fw niti antivirus, još sam na sp2 a od skoro i više nisam iza nat-a, provajder nam se uozbiljio pa dobijamo javne adrese 🙂.

Nazad
Vrh Dno