Šta je novo?

Open/Libre Office i spellcheck

mladenius

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2008
Poena
320
E ovako
Posto koristim Libre Office i na Windozi i na linux-u desava mi se sledece
Instaliram ja lepo i uredno sve potrebne recnike za srpski, regularno se pojavi i podrska za spellcheck, a i namestio sam da default format svakog novog dokumenta bude Serbian Latin ali....
Cim krenem da kucam, tamo dole gde pise vrsta enkodinga odnosno Serbian Latin iskoci Unknown i nece da mi radi real time proveru pravopisa (slicno kao kod Worda) sve dok ne selektujem ceo tekst izaberem Format pa Character i tu izaberem spell check
Dakle kako ovo da resim tj hocu da mi pravopis proverava dok kucam, Googlao sam takodje i kako sam shvatio stvari su takve kakve jesu, tj. drugacije i ne moze ili se varam?
Hvala unapred :)

Al si ubo temu kao da si mene pitao, baš sam juče hteo neke tekstove da proverim sa spellcheck na libreofficu, instalirao sam aspell-sr i nije hteo uopšte da mi proverava...

Koristite li portable il iregulatno instaliranu verziju

Ja koristim regularnu verziju iz ArchLinux repoa libreoffice 3.3.2

Gledajući na netu ima mnogo prijavljenih sličnih problema a reč je bug-u.

Ima i nekih radikalnih rešenje od brisanja delova iz home direktorijuma do skidanja drugog jezičkog paketa

Evo ovde nekog resenja koje bi moglo upaliti, samo nisam stigao jos da isprobam jer imam dosta obaveza na poslu lately

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=280509

Inace, spellecheck se ponistava tj prestaje da radi kada se promeni keyboard layout - dakle meni je default enkoding za tekstove Serbian latin no kada udjem u Open Office sa english layoutom i promenim na bilo koji drugi nece vise da radi spellcheck koji god layout izabrao?!
Neki bug ili nesto drugo?

Probao i nece :p
Jednostavno nece da radi spellcheck na srpski sve dok ne oznacis ceo tekst i u format-character izaberes serbian latin ili cyrillic, a sto je najsmesnije ukljucen je default enkoding dokumenata na serbian latin a i english spellcheck radi ok
Dakle radi spellcheck za srpski ali nece realtime provera, odnosno cim prebacim , dok kucam, keyboard layout na nesto drugo sto nije engleski deaktivira se spellcheck odnosno pise dole unknown :trust:
Bug ili nesto drugo?

Nazad
Vrh Dno