Šta je novo?

Opcije oko selidbe

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Devojka ima ugovor sa ne znam ni sam koliko preostalih meseci sa SBB-om. Treba da se preseli i jos pre vise od 2 nedelje ih je prvi put upitala da li mogu da joj pokriju novi stan i iako smo vise puta odlazili i zvali uvek nam kazu da ce nas obavestiti telefonom, ali sve vise imam osecaj kao da ceka Godoa.

Kakva su njena prava u ovoj situaciji, moze li da raskine ugovor na osnovu toga sto je oni nisu obavestili ili cak ako je obaveste da ne moze kakve su joj opcije?
Ako potencialno potpise novi ugovor sa telekomom, sta je najgore sto moze da se desi?

Moje iskustvo u Novom Sadu, od pre manje od godinu dana je bezbolno. Bio sam kod drugog kablovskog operatera (bivši KDS), prodao stari i kupio drugi stan na drugoj lokaciji. Otišao sa kupoprodajnim ugovorima, i zatražio raskid ugovora jer sam i sam znao, a i oni mi potvrdili da nemaju mogućnost da mi pružaju dalje usluge. Vratio opremu, u SBBu sklopio novi ugovor, i to je to. Malo sam samo čekao na prenos fiksnog telefonskog broja (manje od nedelju dana).

Bez kupoprodajnih ugovora, ili nekih drugih paprira, ne vredi da idete "samo da pitate". Dokumentacija i momentalno podnošenje zahteva za prenos-raskid daljih usluga. Nema filozofije.

Jako je tesko dobiti prave informacije. Devojka se ubi isto tako da sazna koje su mogucnosti. Kombinacija neznanja i toga da nije bas preporucena komunikacija prema korisnicima.

Mi smo bili u situaciji da smo morali da guramo uvodjenje SBB-a u novom stanu, ali posto se on prodaje, morali smo se i dobro raspitati za mogucnosti prenosa/raskida posto sam ja insistirao na ugovornoj obavezi zbog ogromne razlike u brzini interneta. To "guranje" je takodje zanimljivo, bili smo u direktnom kontaktu sa komercijalistom koji je skupljao potpise u novoj zgradi i njegovom majkom (?!) koja je isto radila a potrebna je saglasnost stanara i predsednika kucnog saveta kao i broj zainteresovanih stanova proporcionalan broju stanara.

- Ako u novom stanu SBB pokriva zgradu, moze bez problema da se prenese ceo "ugovor" iz starog stana na novi. Tehnicke mogucnosti samo po sebi moguce je saznati, ali moze se i lako desiti da dobijete razlicite informacije od drugog operatera.

- Ako u novom stanu SBB ne pokriva zgradu, ili samo hocete da raskinete ugovor, a imate ugovornu obavezu, niko nece da ti kaze koliko je tacno. Obracunavaju se penali za raskid ugovora po principu: broj meseci koliko ste koristili ugovornu obaveznu x iznos benefita koji predstavljaju razliku u odnosu na koriscenje bez ugovorne obaveze. Dakle suprotna i drugacija logika u odnosu na mobilne operatere. Najmanje vam se isplati da raskidate pred kraj, jer je sve veci broj meseci za koji placate penale. Moze se desiti da sam iznos cele pretplate x broj meseci bude nizi od benefita koji iznose, lupam, npr oko 10e mesecno.

- Naravno da apsolutno nemate prava da raskinete ugovor zato sto vas neko nije obavestio preko telefona ili operater u novom stanu ne pokriva podrucje. :) Zovite i budite dosadni. Zovite svaki dan, vise puta na dan ako treba.

Cekaj zelis da kazes da ako oni ne mogu da mi pruzaju uslugu u novom stanu da JA moram da placam penale? To mora da je pogresno.

Inace ne potpisuje nikakav dokument prilikom selidbe, kako da dokazemo da se seli?

A što ti je to čudno? Njima trebaju stabilna primanja, zato te obavezuju ugovorom. Stranka ga potpisuje da bi imala veće pogodnosti. Ako nije sigurna da će moći da plaća obaveze u periodu koji je predviđem ugovorom, ne treba da ga potpisuje. Ugovorom je sigurno regulisano i kada je moguće raskinuti ugovor bez penala, a kada sa njima. A to što ne možete nikako da ih dobijete da vam kažu ono što vas interesuje, to me ništa ne čudi ... niste jedini.

nocniduse stvarno si mi previse pomogao ovim postom. Ovoliko mi niko u istoriji mog boravka na ovom forumu, ma u celom zivotu nije pomogao, od sad necu vise ni da pravim teme na forumu vec cu samo tebi pm da saljem.

Jel ima neko ideju sta nam je ciniti da sto pre dobijemo informaciju o tome da li pokrivaju tu novu zgradu i ako ne pokrivaju da li mozemo bezbolno po dzep raskinuti ugovor s' obzirom na to da se ne potpisuje nikakav ugovor o zakupu stana?

Ne znam kakva pomoć ti više treba? Ti želiš da čuješ da ti neko potvrdi da ako nema uslova za SBB u novom stanu, da ćeš moći da raskineš ugovor bez posledica ... padawan ti je rekao sve. Ja sam ti rekao da pročitaš ugovor. Kako da dođeš do informacija da li je SBB prisutan u novoj zgradi ili ne, stvarno ne znam niti želim da pomognem nekoj drskoj osobi koja misli da je najpametnija a ne ume da se snađe sama, nego zavisi od odgovora drugih. Pozdrav.

http://www.sbb.rs/upload/document/sbb_opsti_uslovi.pdf
Član 3.

Pretplatnik ima pravo prenosa KDS priključka na drugu lokaciju pod
uslovom da postoje tehničke mogućnosti na novoj lokaciji koje u svakom
konkretnom slučaju procenjuju tehnička lica SBB-a. Da bi ostvario ovo
pravo, Pretplatnik je u obavezi da najkasnije u roku od 3 (tri) meseca
od preseljenja na novu lokaciju podnese pisani zahtev, u suprotnom
Pretplatnik gubi pravo na prenos priključka. U slučaju da postoje
tehničke mogućnosti i kada Pretplatnik izmiri sva dospela dugovanja, te
plati troškove preseljenja u skladu sa Ponudom sa cenovnikom, SBB će
izvesti neophodne radove za preseljenje KDS priključka.

Nocni duse lepo si rekap. Ti da pomognes ne znas, tako ja ti savetujem da u tom slucaju ni ne postujes. Hvala jericho, na osnovu ovoga cini se da je jako nezgodna situacija u pitanju. Javicu kako se na kraju sve odigralo kako bi nekome pomoglo.

Poslednja izmena:
Ima nekoliko slicnih ugovora na SBB sajtu, ali svuda ovaj clan glasi ovako. Javi i kakav je odnos centrale prema zahtevu, da li je samo teorija, ili zaista izlaze u susret.

Cini mi se, ne mogu da tvrdim, kada sam selio internet, rekli su mi da ako nema mogucnosti da se preseli, otkazuje se ugovor bez penala. Ja sam samo NET selio, ne i kablovsku (net moze izmedju gradova da se seli, KTV ne moze), tako da nije bas ista situacija.
Kod TSa sigurno moze da se raskine ako nema tehnickih mogucnosti na novoj lokaciji.

Sto rece neko vec, podnesi zahtev za prenos sto pre, nemoj odmah kod TS traziti fixni i ADSL (pogotovu ako im inace ne treba fixni sem zbog neta), jer moguce je da sada prebacivanje i rade medju SBB/RV/BG, tj. unutar cele mreze SBBa i povezanih operatera, a ne samo u okviru SBBa.

Jako je tesko dobiti prave informacije. Devojka se ubi isto tako da sazna koje su mogucnosti. Kombinacija neznanja i toga da nije bas preporucena komunikacija prema korisnicima.

Mi smo bili u situaciji da smo morali da guramo uvodjenje SBB-a u novom stanu, ali posto se on prodaje, morali smo se i dobro raspitati za mogucnosti prenosa/raskida posto sam ja insistirao na ugovornoj obavezi zbog ogromne razlike u brzini interneta. To "guranje" je takodje zanimljivo, bili smo u direktnom kontaktu sa komercijalistom koji je skupljao potpise u novoj zgradi i njegovom majkom (?!) koja je isto radila a potrebna je saglasnost stanara i predsednika kucnog saveta kao i broj zainteresovanih stanova proporcionalan broju stanara.

- Ako u novom stanu SBB pokriva zgradu, moze bez problema da se prenese ceo "ugovor" iz starog stana na novi. Tehnicke mogucnosti samo po sebi moguce je saznati, ali moze se i lako desiti da dobijete razlicite informacije od drugog operatera.

- Ako u novom stanu SBB ne pokriva zgradu, ili samo hocete da raskinete ugovor, a imate ugovornu obavezu, niko nece da ti kaze koliko je tacno. Obracunavaju se penali za raskid ugovora po principu: broj meseci koliko ste koristili ugovornu obaveznu x iznos benefita koji predstavljaju razliku u odnosu na koriscenje bez ugovorne obaveze. Dakle suprotna i drugacija logika u odnosu na mobilne operatere. Najmanje vam se isplati da raskidate pred kraj, jer je sve veci broj meseci za koji placate penale. Moze se desiti da sam iznos cele pretplate x broj meseci bude nizi od benefita koji iznose, lupam, npr oko 10e mesecno.

- Naravno da apsolutno nemate prava da raskinete ugovor zato sto vas neko nije obavestio preko telefona ili operater u novom stanu ne pokriva podrucje. :) Zovite i budite dosadni. Zovite svaki dan, vise puta na dan ako treba.

Padawan je sve lepo napisao,kada su matorci kupili stan za sebei presli iz jednog u drugi deo grada ,u starom stanu su imali sbb .a u novom sbb nije bio stigao u to vreme ,morali su da otkazu i plate tih nekoliko meseci ugovora ,jer novi vlasnik nije hteo da ima kablovsku .

SBB je konacno javio da ima mogucnost da preseli paket, samo sto bi internet bio pod TotalTV-om. Ne znam nista dalje jer je ipak odlucila da se ne seli xD

Ne znam nista dalje jer je ipak odlucila da se ne seli xD

f9d16a487a8cc2477d520f0eeb5ba9d7ea8c6a67befafdaa043561ea181358fd.jpg

Nazad
Vrh Dno