Šta je novo?

Opa bato ! Evo sta ce CryTech ovog puta da pokrade - Chrome: Specforce

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Prvi shotovi na gamershellu
http://www.gamershell.com/pc/specforce/
Pored impresivnog izgleda bice zadrzana star dobra struktura misija, a takodje ocekuju nas nova oruzja i nova prica, za koju obecavaju da ce biti jos detaljnije razradjena od proslog puta. Naravno, obecavaju bolji AI, zvuk, fiziku, facijalnu animaciju (koja je stvarno bila losa u 1. delu ali meni nije jasno cemu to kad im ionako ne vidim lice), tralalala i ostale stvarcice za koje po difoltu nista ne verujem dok ne vidim svojim ocima.
Tipujem da cemo mnostvo stvari odavde videti i u Far Cry 2, kao sto smo gomilu stvari iz Chrome-a videli u FC1.

ccc! shampione! :D Pa Chrome nije bio ni do kolena FC-u, ni po jednom kriterijumu!
A ovaj Force-tandara-mandara ce biti selfClone Chromea!
I po kojoj osnovi u opste bi sad kao CTek trebalo da "krade" iz ovog Speca, kad je prica tamo vec razradjena i zna se sta se moze ocekivati u FC2 (povratak na mikronezijska ostrva) ;)

Chrome... Nedjo, jesi li presao uopste Chrome? Svi koje poznajem, a nacrnise Chrome (zbog glupe prve misije, koja je zapravo tutorial), zacude se kada kazem da igra ima alternativne zavrsetke. Osim toga, FC1 je najbolje elemente gameplay-a preuzeo upravo iz Chrome-a.

A FC2 bi mi bio savrsen i da je najobicniji mission pack.

Ma Nedjo, pusti Filipenka, taj kad nesto istripuje, ne moz' mu izbiti iz glave nicim osim pendrekom (Eventualno :D). FC je bio revolucionarna igra po mnogim aspektima i tu dalje price nema...

byMaX je napisao(la):
Ma Nedjo, pusti Filipenka, taj kad nesto istripuje, ne moz' mu izbiti iz glave nicim osim pendrekom (Eventualno :D). FC je bio revolucionarna igra po mnogim aspektima i tu dalje price nema...
amin!

Niko ne govori o grafici, a vi sto se u sve razumete idite igrajte novi Star Wars, samo sto nije :)
I aminujte u crkvi. Gameplay, koncept misija i fizika su bukvalno prekopirani iz Chrome-a. Ljudi su osmislili svj endzin i iskoristili gotova resenja poljske kompanije koja je pravila Chrome

No dobro, vi to ne mozete znati kad niste igrali Chrome :smash:

byMaX je napisao(la):
jest vala, totalno revolucionarna igra, rambo pobija horde vanzemaljaca i josh nekih placenika :))

il je fora da se ogledash u vodi kad prodjes pored mora ? :)

Highl1 je napisao(la):
jest vala, totalno revolucionarna igra, rambo pobija horde vanzemaljaca i josh nekih placenika :))

il je fora da se ogledash u vodi kad prodjes pored mora ? :)

Nisu u pitanju vanzemaljci, vec mutirani majmuni.
I iskreno se nadam da cu moci da se ogledam u vodi i vidim sebe (noge) u toku igre.

A sta i da je prica samo to sto si naveo? Jel imas nesto protiv Ramba??? Ako je taj rambo dobro docaran kroz gameplay, onda je to savrseno!!!

Mnogo ljudi kritikuje FarCry, a da nijednu ozbiljnu kritiku nisu izneli (ne govorim o onim so se ticu grafike, koje su usput i smesne - plasticna voda, drvece od plastelina...)

Poslednja izmena:
Nemam nishta protiv Ramba, odlichni su to filmovi, a i Stalone je keva :)
poenta je da prichate ovde o nekoj revoluciji, igra ima samo dobru grafiku i to je sve. Ne kapiram kako se ljudi ovde samo lozhe na grafiku, i hvale istu kod igara, a dobre igre nije bilo dugo dugo. Ne kapiram da je ljudima vaznija grafika, vishe od atmosfere, igrivosti i slichno.
Ozbiljne kritike?
Plitka pricha, nezanimljiva igra, samo napucavanje sa neprijateljima, vrlo brzo dosadi
Losh i nebalansiran multiplayer

FarCry je stvarno dobra igra.
Prica je solidna, izvodjenje odlicno. AI je dobar, kao i balans kroz misije. Konacno, multiplayer je odlicna, smo sto ti ne znas da igras ;)

Pozdrav!

Samo "dobra" grafika... Vidi se kad je neko vuna... Grafika je izvrsna, i ostade najbolja prosle godine iako igra izasla pocetkom godine. Dalje, odlican AI, koji nije uspeo ni HL2 da prevazidje, solidna prica, kao sto rece sale, shirina u izboru prelazenja misija...
Da nije onih smornih mutiranih majmuna sto skacu po 40 metara, bila bi savrsena...

Hmmm, u slucaju da niste primetili uopste me ne zanima kakv je FC, to svi dobro znamo i niko nikome nece moci da promeni misljenje. Ovde se radi o igri Chrome, tj. njegovom expansionu Specforce. Jel' se neko makar iscimao da klikne na link i vidi 3 screenshota ? :trust: Pustite FC i prepirke oko njega.

leksa je napisao(la):
Samo "dobra" grafika... Vidi se kad je neko vuna... Grafika je izvrsna, i ostade najbolja prosle godine iako igra izasla pocetkom godine. Dalje, odlican AI, koji nije uspeo ni HL2 da prevazidje, solidna prica, kao sto rece sale, shirina u izboru prelazenja misija...
Da nije onih smornih mutiranih majmuna sto skacu po 40 metara, bila bi savrsena...
izvini kad si ti veliki poznavalac igara :)
ima jedno barem 10 boljih igara proshle godine nego farcry, ali ajde necemo vishe u offtopic

Pa ako su nekom prosle sve igre kroz sake onda su meni, ali jedino ti znas tih 10 boljih igara...
Ne vidim zasto offtopic, pogledaj naslov gore...

filipenko je napisao(la):
Gameplay, koncept misija i fizika su bukvalno prekopirani iz Chrome-a. Ljudi su osmislili svj endzin i iskoristili gotova resenja poljske kompanije koja je pravila Chrome
Kako ti molim te zamisljas to "koriscenje" i "kopiranje" tudje igre!? Pa po tebi kao da je citav FC napravljen za par meseci posle izlaska Chromea? Ili su mozda CTek braca imala uvid u rad tih poljaka?!? ja sam negde gledao shotove iz najranije faze razvoja FC-a kada nije bilo nista od shader zezalica u endzinu i kad je sve blago podsecalo na malo lepsi Q1... prema tome, mani se tih teorija zavere i poredjennja dve igrice od kojih je jedna (FC) zanimljiva i dinamicna, a druga (Chrome) smorna i spora!

chek zato shto si ti probao svaku igru,i odigrao po sat-dva, onda znash vishe od nekog?
sam si rekao na drugom topicu da igrash samo kolina, toliko o tome
a te bolje igre:
PES4, WoW, pirates, hl2, DoW, Vampire, D3 (chak mi je i on bolji od FC-a), Painkiller, Rome Total War, Riddick

i josh nisam spominjao CoD UO, nba 2k5/nhl 2k5,nfsu2,PoP 2

mada naravno stoji ono o ukusima ne treba raspravljati :)

heh Highl1...
Pa zar je uopste moguce porediti NFSranjce, CoD:UO i ovde sto jos nisi pomenuo sa FC!
preter'o si ga?
Pirates bolji? PoP?
lepo je terati inat... al', granice bato!
heh... ako hocesh... i dalje mozes da se izvuchesh na "lichni ukus" ili ovom sluchaju neukus :D
ovo poslednje je shala naravno! NHF
Mada... ono u chemu se slazemo je PES4 ,)

Highl1 je napisao(la):
A uprkos tome, u ovom topiku nije bilo ni jednog posta, koji ne ističe lični ukus... :)

2 jox - amin, jos jednom
Sasa - slazemo se 110%, mozda ce pasti i sneg :)
Hajli - Nedjo je presao FC, probao Chrome (secam se da smo pricali o tome), a ja o svakoj igri o kojoj sam pricao, sam presao do kraja i hvalio je ili rekao da je prosecna, ili sam dovoljno igrao da bih mogao da kazem da je boolja i prestao da je igram naravno. Tako da, prica o tome da smo malo gledali grafiku, ne stoji... A filipenka kapiram, voli da kontrira ;)

ne kapirash hajli, to su sve vrsni igrachi, samo, kad je multiplayer u pitanju, tek se tu da videti koliko se razumeju u FPS :test: :eyebrows:

Nedjo je napisao(la):
Kako ti molim te zamisljas to "koriscenje" i "kopiranje" tudje igre!? Pa po tebi kao da je citav FC napravljen za par meseci posle izlaska Chromea? Ili su mozda CTek braca imala uvid u rad tih poljaka?!? ja sam negde gledao shotove iz najranije faze razvoja FC-a kada nije bilo nista od shader zezalica u endzinu i kad je sve blago podsecalo na malo lepsi Q1...

To sto si ti gledao je bilo iz perioda kad je FC jos uvek razvijan kao benchmark. Naravno da su ljudi iz Cteka imali uvid u rad Poljaka, kompletan gameplay su odatle preuzeli - sem inventara.
Osim toga - pa naravno da razvijanje grafickog endzina oduzima ubedljivo najvise vremena kad se pravi endzin koji donosi epohalni pomak u grafickom prikazu, kao sto je ovde bio slucaj. Samo modelovanje objekata je posao djavo i po, sto i sam znas. Ovde je uradjeno obrnuto od onoga sto drugi rade - uzmu gotov graficki endzin pa ubacuju ostalo, ovde je iskorisceno ono sto je Chrome itekako imao da pruzi a ubacena grafika - sto ja pozdravljam - i sto je ispalo izvanredno na kraju kad se sve sabere
Shvati da ovde niko ne govori o grafici, vec o svemu ostalom. Naravno da je endzin FC bolji i tu nema nikakve dileme. Jos kad bi prestao da gledas samo grafiku :smash: i da kad kazes igra mislis na graficki endzin

Nedjo je napisao(la):
prema tome, mani se tih teorija zavere i poredjennja dve igrice od kojih je jedna (FC) zanimljiva i dinamicna, a druga (Chrome) smorna i spora!

:laugh:
Hoces da kazes da razdaljinu koja se u FC predje za 10 sekundi u Chromu mora da se prelazi 15-20 sekundi ? :d
Tek se ovde vidi koliko nisi igrao Chrome, igre su identicne po strukturi misija. Jedino sto su umesto najamnika u pancirima i havajskim kosuljama u Chrome-u vojnici u uniformama, sto se odvija u buducnosti i sto nema cudovista

Poslednja izmena:
Igrao sam Chrome i bio odushevljen i zacudjen zashto igra nije imala shiri medijski odziv, ali sam se Far Cry-em josh vishe odushevio, dakle engine, gameplay, AI je daleko ispred Chrome-a. Morao bih opet da palim Chrome da bih uporedjivao jer sam igru davno igrao, ali i ako su osnovu Crytek-ovci nashli u Chrome-u, mnooogo su unapredili engine sa Far Cry-em.

To je ko kad bi neko uporedjivao Command & Conquer sa Starcraftom, C&C je temelj savremenog rts-a koji je Starcraft doveo do savrshenstva.

Koliko je samo dobrih igara proizashlo iz Diablo koncepta, ili koliko je moglo proizici mega hitova iz koncepta igara kao shto su Fallout, Jagged Alliance, Deus Ex, Morrowind//Gothic, BaldursGate...e sad shto nije to nije nasha greshka ^^

Nedjo je napisao(la):
Kako ti molim te zamisljas to "koriscenje" i "kopiranje" tudje igre!? Pa po tebi kao da je citav FC napravljen za par meseci posle izlaska Chromea? Ili su mozda CTek braca imala uvid u rad tih poljaka?!? ja sam negde gledao shotove iz najranije faze razvoja FC-a kada nije bilo nista od shader zezalica u endzinu i kad je sve blago podsecalo na malo lepsi Q1... prema tome, mani se tih teorija zavere i poredjennja dve igrice od kojih je jedna (FC) zanimljiva i dinamicna, a druga (Chrome) smorna i spora!

Neobavsten si Nedjo...Naime Chrome je mnogo ranije izasao nego sto vi mislite tj. nego sto je dosao kod nas,kao i Sabotain:Break the rules i Space interceptor:project freedom i jos gomila igara iz Poljske,tako da je sasvim moguce da su ljudi koji su pravili FC imali uvida u Chrome....

I koliko mi se cini FC je kao tech demo je trebalo da pokazuje mogucnosti gf3,i daleko od toga da je to tada bila igra....

Poslednja izmena:
Highl1 je napisao(la):
chek zato shto si ti probao svaku igru,i odigrao po sat-dva, onda znash vishe od nekog?
sam si rekao na drugom topicu da igrash samo kolina, toliko o tome

Drago mi je da pazljivo pratis moje postove, tako i treba. Sto se tice colina, nijedna igra vredna pomena nije se pojavila u poslednjih mesec i po, tako da, sta je tu je, a i Colin je sasvim solidno uradjen, za razliku od prethodna dva nastavka (pogotovo 3.)

Highl1 je napisao(la):
a te bolje igre:
PES4, WoW, pirates, hl2, DoW, Vampire, D3 (chak mi je i on bolji od FC-a), Painkiller, Rome Total War, Riddick

i josh nisam spominjao CoD UO, nba 2k5/nhl 2k5,nfsu2,PoP 2

Ovde nemam sta da komentarisem zaista...
Osim -> "...D3 (chak mi je i on bolji od FC-a)..." :d :d

D3 i jeste za dlaku bolji od FCa ali su u pitanju nijanse i ukusi :)

Mislim da bi ovaj tred trebalo nekako uramiti/sacuvati/lupiti u sticky. Vode se jedno 4 totalno odvojene rasprave, i pri tome nijedna nema veze sa temom ! Bravo svi mi :D :)

iskreno pored onog sharenisha nishta vishe mi se nije ni svidelo u FC (mada jest AI im je stvarno dobar al to je i zato jer se sve deshava na otvorenom)

Chrome je bre vec matora igra skroz i svakako je pretecha FC i radujem se expanziji :)

btw filipe ne mozesh ovde ochekivati nikakvu objektivnost po pitanju gameplaya kad je po prirodi svog hobija/posla vecina zaslepljena vizuelnim dozivljajem

Vrh Dno