Šta je novo?

Onlyoffice - još jedna zamena za MS Office

zechs

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poena
645
Probao sad 10min i izbrisao. Ne svidja mi se.
Dok MS ima 8 menija sa opcijama, ovaj ima samo jednu. Tacno je da ima skoro sve redovne funkcije, ali su ikonice sitne i nabijene u taj jedan tab bez ikakvog objasnjenja.
Isto kao sto bih mogao da se naviknem na onlyoffice, mogu da se naviknem i na libre i open, ali je ms jednostavno bolji.

Na poslu svakodnevno koristim libre, dok ms koristim samo kuci i to par puta godisnje. Svaki put kada upalim ms office, sve mi je nekako lepo i lako, dok se na poslu svakodnevno mucim. Jednostavno mi rad u libre officu ne ide tako glatko. Prilicno sam siguran da bi i ovde bilo tako. Odavno sam se predao mracnoj strani. Mala je verovatnoca da ce neko skinuti ms sa trona jer su najbolji (ne generalno nego u office izdanjima)

Uzmite probajte WPS. Necete zazaliti.

Probao sad 10min i izbrisao. Ne svidja mi se.
Dok MS ima 8 menija sa opcijama, ovaj ima samo jednu. Tacno je da ima skoro sve redovne funkcije, ali su ikonice sitne i nabijene u taj jedan tab bez ikakvog objasnjenja.
Isto kao sto bih mogao da se naviknem na onlyoffice, mogu da se naviknem i na libre i open, ali je ms jednostavno bolji.

Na poslu svakodnevno koristim libre, dok ms koristim samo kuci i to par puta godisnje. Svaki put kada upalim ms office, sve mi je nekako lepo i lako, dok se na poslu svakodnevno mucim. Jednostavno mi rad u libre officu ne ide tako glatko. Prilicno sam siguran da bi i ovde bilo tako. Odavno sam se predao mracnoj strani. Mala je verovatnoca da ce neko skinuti ms sa trona jer su najbolji (ne generalno nego u office izdanjima)

Slazem se . Nego gledam sta ima od free resenja. MS Office u Home varijanti je 150$. Ne koristim ga bas toliko kod kuce, a ako je kompatibilnost odlicna izmedju ovih programa i njega rado bih presao na neko free resenje. Libre office je ok, ali mu je UI ruzan do bola. I dalje je kao iz 2003. :D

@scylla

WPS me nervira sa reklamama. Dovoljno mi je sto ih imam u aplikacijama na telefonu, ne trebaju mi i na racunaru.

Koristim OpenOffice vec neko vreme, i lepo me sluzi(mada nista nisam radio osim citanja word dokumenata i powerpoint prezentacija).

Sta mislite o njemu?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Open Office je prestao odavno da se razvija kao i njegov duhovni naslednik Apache Open Office..

Na taj sam mislio-Apache open office.

Delovao je na prvi pogled kao da se ne razvija odavno :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da, od tog OpenOffice -a je jedino Libre ostao kao fork da se razvija, i NeoOffice za OSX...sve ostalo su pokusaji da se nesto uradi na tom polju pariranja MS-u..

Imate Office 365 za 2000 dinara godisnje ako imate net preko Beotela, sto je sasvim OK cena.

Uzmite probajte WPS. Necete zazaliti.

Ovo sam ja predlozio odavno, ali po starom dobrom pravilu niko to ne cita.
Besplatna verzija nije nesto, dok pro verzija izgleda isto kao i Microsoft i moze skoro sve da radi i zauzima samo 300 MB na disku dok Microsoft zauzima mozda i 5GB, nisam siguran.
evo jedne slike za primer kako izgleda kineski WPS Office

http://www.softpedia.com/get/Office-tools/Office-suites/Kingsoft-Office.shtml#sgal_0

Libre sam probao i ne mogu da se snadjem, ruzan mi je, jedino mi se svidja sto postoji verzija od 64 bita.
Ovaj gore navedeni mozda isprobam, deluje mi lepo na slikama

Poslednja izmena:
Isprobao sam onlyoffice i svidja mi se jer ima verziju od 64 bita, lepo izgleda, otvara i stare doc fajlove.
Mane su mu za razliku od wps office je da posle kucanja ne mozete da sacuvate fajl u doc formatu vec samo u docx, txt, pdf i neki njegov format...
Ima i jako malo opcija, skoro da i nema opcije. Ali posto ja samo otvaram te sve fajlove i ne radim nista ozbiljno svideo mi se. 64 bitna verzija zauzima 480MB na hard disku ako je nekome bitno.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Slazem se . Nego gledam sta ima od free resenja. MS Office u Home varijanti je 150$. Ne koristim ga bas toliko kod kuce, a ako je kompatibilnost odlicna izmedju ovih programa i njega rado bih presao na neko free resenje. Libre office je ok, ali mu je UI ruzan do bola. I dalje je kao iz 2003. :D

@scylla

WPS me nervira sa reklamama. Dovoljno mi je sto ih imam u aplikacijama na telefonu, ne trebaju mi i na racunaru.

Ne znam o kakvih reklamama je rec, ja do sada nijednu reklamu nisam imao, a instalirao sam ga, ima mozda, vec 1,2 godine.
Ne znam za android, ovo pricam za Win.

Koristim OpenOffice vec neko vreme, i lepo me sluzi(mada nista nisam radio osim citanja word dokumenata i powerpoint prezentacija).
AKo stvarno samo čitaš, onda imaš odlične besplatne M$-ove viewere za Word, Excel, PowerPoint i Visio ;) Uz to, oni se i pokreću jako brzo.

Ne znam o kakvih reklamama je rec, ja do sada nijednu reklamu nisam imao, a instalirao sam ga, ima mozda, vec 1,2 godine.
Ne znam za android, ovo pricam za Win.

Bilo je reklama u samom programu u ranijim verzijama kao sad na Android verziji...vidim da su sad promenili da ako hoces neku funkciju koja je zakljucana za free verziju moras da odgledas reklamu od 10 sec pa ti otkljucava opciju na 30 min.

https://www.wps.com/office-compare

*Removed Sponsored Access (no-AD) - za premium verziju

https://www.cnet.com/news/why-you-should-take-another-look-at-wps-office-free/

Poslednja izmena:
WPS is not allowed to be used for commercial purpose tako da Libre Office :D

Poslednja izmena:
Pa većina ovih pomenutih (ako ne i svi) su besplatni samo za kućnu upotrebu. Za posao od besplatnih, koliko zanam, jedino Libre i Open Office. Libre je malo bolji, tako da preporuka ide za njega.

LibreOffice ima okej osnovni interfejs, vise mi se dopadaju oldskul ikonice nego ove moderne grayscale jer znam na prvi pogled sta koja radi za razliku od modernih. E sad, dobio je LibreOffice i eksperimentalni interfejs koji je trenutno u katastrofalnom stanju, tako da to ne bi komentarisao.

Ovaj Onlyoffice ima fini raspored, ali su mi ikonice malko nejasne. Uglavnom moderan je ali nije ribbon jer sve sto ima od opcija je izbaceno u jednu traku a to je nedovoljno. Najveci problem je sto u pitanju nekakav cloud Office Suite, iako pise desktop varijanta ovo cudo je cloud resenje. U prevodu, ceka se na konekciju kao i kod svake druge web aplikacije (Atom editor ne koristim iz istog razloga). Nazalost, to je buducnost.

Nazad
Vrh Dno