Šta je novo?

Online voznja, anyone ?

drapin

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.07.2001
Poena
710
Sve sto sledi se odnosi na modove za F1 Challenge. Prvenstveno na ETCC, koji danas predstavlja standard, barem dok ne izadje nesto bolje ( BTCC, WGT, SCC, V8...). Mene licno DTM nervira jer smatram da je ponasanje automobila vrlo neprirodno, ali ako bas insistirate...

Bilo je vec govora i poziva i predloga...ja sam ih prvi glatko odbijao tvrdeci da to ne moze sa nasim vezama.

Onda sam se zainatio i pokusao vise puta, na vise mesta i na kraju zakljucio da nisam bio u pravu, moze i te kako dobro. Samo dva uslova moraju biti ispunjena: da host ima dobru vezu i da ne bude mnogo vozaca. Koliko sam ustanovio, neka 256 je vise nego dovoljna za 6 ucesnika, za 4 bi verovatno radila i 128. Ponavljam, potrebno je da tu vezu ima samo onaj koji hostuje, ostalima je dovoljan 56 dial-up. U principu moze i iz same igre da se pokrene sve to, ali ja bih svakako preporucio upotrebu F1RST-a, online multiplayer softver koji moze da se skine sa www.f1rst2.com ( oko 3.5M ).

Ja se vec nekih mesec dana vozikam tamo, pa da vidim da li ima zainteresovanih ovde ?

Ideja je da se nadje neko sa dovoljno dobrom linijom i da se u zavisnosti od njegove raspolozivosti dogovorimo o vremenu, odredimo stazu i uslove, zakljucamo sobu password-om da ne bi upadali nezvani i podizali lag i da resimo to medju sobom. :mrgreen:

Nije mnogo bitno koliko dobro vozite, ni ja nisam nesto posebno dobar (...ma nisam bas ni los, barem u ETCC-u ) - gotovo sve se postize vezbom, nakon barem 100 krugova bicete dovoljno uspesni na svakoj stazi.

Zainteresovan sam,ali mogu da igram samo u vecernjim satima npr od 22-01h.Jel to odgovara?

I ja sam zainteresovan i odgovaraju mi takodje samo kasniji termini tj. 00-xx. Inace trebao bih prvo da nabavim te voznje i malo se uigram ali ce to biti najmanji problem.

Odlicno polako se skupljamo,javite se Driveru,Nebojsa,Nemanja,Tom,i ostali pa da djuskamo

Dajte link za 'to' shto hocete da igrate, probao sam onaj DTM i josh par modova, a poshto ih ima gomila, pojma vishe nemam shta je shta....

Evo i ja sam zainteresovan. Vidim da nas ima dosta koji hoce da voze ali se host jos ne javlja.

Moj predlog je da se vozi nesto brze od ETCC. GTR ili slicno. Moze i Modena Cup, M3 Cup, 996 Cup. Bilo sta sto nema prednju vucu. Dobro znam da ovo nisu sve modovi za F1C (ili mozda i postoje) ali ne mora da znaci da je novije bolje.

Valjda ce ispasti nesto od ovoga.

driver je napisao(la):
Dajte link za 'to' shto hocete da igrate, probao sam onaj DTM i josh par modova, a poshto ih ima gomila, pojma vishe nemam shta je shta....

ftp://www.hsw.hu/f1challenge/Mod/ETCC2003.exe
i update:
http://217.172.172.135/rsr/downloads/ETCC2003_110.EXE

soko je napisao(la):
...

ftp://www.hsw.hu/f1challenge/Mod/ETCC2003.exe
i update:
http://217.172.172.135/rsr/downloads/ETCC2003_110.EXE

110 je stari update i upotreba takvog ETCC-a nije dozvoljena na f1rst-u. Dakle voznja mora biti patchovana sa aktuelnim 115 update-om: http://www.drivingitalia.net/stats/download.php?id=38

Drapine jel mozes ti da baudes glavni organizator,kontam da se ti najbolje razumes u
ove modove i setupe za online.Znaci reci taj i taj dan u to i to vreme,pre toga uraditi to i to........ ........

soko je napisao(la):
Moj predlog je da se vozi nesto brze od ETCC. GTR ili slicno. Moze i Modena Cup, M3 Cup, 996 Cup. Bilo sta sto nema prednju vucu. Dobro znam da ovo nisu sve modovi za F1C (ili mozda i postoje) ali ne mora da znaci da je novije bolje.

Pazi, razlog zasto je mnogo bolje upotrebljavati F1C je sto F1C ima neuporedivo bolje uradjeni multiplayer code u odnosu na F1 2002. F1 2002 je stariji i za njega postoji mnogo veci izbor modova, ali...

Automobili u ETCC-u jestu malo spori ali je mod savrseno odradjen i kao sto rekoh za sada nema alternative, mada se svi nadaju da ce se to uskoro promeniti, ako ne pre onda barem kada izadje sledeci mod od istih autora, WGTS ( isti automobili kao u GTR-u ).

Pitanje vuce...tja, zavisi od coveka - ja recimo imam ogromnih problema sa zadnjom vucom ( oversteering pri ubrzanju ) i mnogo vise mi odgovara prednja vuca. Za razliku od ostalih voznji, prednost ETCC-a je sto ima izbor sve tri vrste vuce ( prednja, zadnja i quatro ), pa ko sta voli.

Alternative, od stvari koje f1rst podrzava, su zasada DTM, GTR-X spec i jedan od M3 modova (...mislim onaj losiji ).

Da, od hosta za sada ni traga...ma uostalom, koga ne mrzi i ko ima nesto od ovih voznji, uvek moze da instalira f1rst i da ode tamo "samostalno" da vidi malo kako to izgleda ! :p

Calibra 4WD je napisao(la):
Drapine jel mozes ti da baudes glavni organizator,kontam da se ti najbolje razumes u
ove modove i setupe za online.Znaci reci taj i taj dan u to i to vreme,pre toga uraditi to i to........ ........

Sto se tice pitanja i saveta, samo pitajte ! :p Sto se tice datuma i vremena, to mora da odredi host, kada se i ako se neki dobrovoljac pojavi. To naravno vazi ako zelimo da imamo svoju sobu ( Benchmark Racing ? hmmm :mrgreen: ).

Ovako, kao sto rekoh, dovoljno je imati neki od modova i f1rst, kreirati profil i pridruziti se nekoj od postojecih soba. Vecina soba su, nazalost, za formule (...ustvari, nazalost s moje tacke gledista, ne volem nesto da vozim F1 ), ali uvek se nadje poneka slobodna DTM ili ETCC soba. Staze koje se najvise voze su Silverstone, Donington, A1, Monza, Magny-Cours...

Odlicno polako se skupljamo,javite se Driveru,Nebojsa,Nemanja,Tom,i ostali pa da djuskamo

A mozda ti meni kojim slucajem posaljes CD?

Poslat ti je pre par dana, eno ga kod Joce,cuj se sa njime da se dogovoris da ga preuzmes

Ima zainteresovanih... Nego hoce li neko da mi nareze sve sto je potrebno.. Od same igre pa i ostalog... Mogao bih neko da to skupi na jedno mesto, pa da nareze na cd...

Srdjan je napisao(la):
Nego hoce li neko da mi nareze sve sto je potrebno.. Od same igre pa i ostalog... Mogao bih neko da to skupi na jedno mesto, pa da nareze na cd...
Moze meni jedan primerak!

Poslat ti je pre par dana, eno ga kod Joce,cuj se sa njime da se dogovoris da ga preuzmes

10x dude, bio sam odsutan nekoliko dana.

E, ako neko skida ETCC, izbacili su spakovanu kompletnu verziju...znaci nema vise potrebe za osnovnom verzijom, pa onaj hotfix koji je ponekad bio potreban pri instalaciji, pa 115 patch-ovanje - nego sada sve zajedno i odjednom u Full115 varijanti:

http://217.172.172.135/rsr/downloads/ETCC2003_Full115.EXE ~210MB

drapin je napisao(la):
E, ako neko skida ETCC, izbacili su spakovanu kompletnu verziju...znaci nema vise potrebe za osnovnom verzijom, pa onaj hotfix koji je ponekad bio potreban pri instalaciji, pa 115 patch-ovanje - nego sada sve zajedno i odjednom u Full115 varijanti:

http://217.172.172.135/rsr/downloads/ETCC2003_Full115.EXE ~210MB

Dobro da nisam skinuo uopste etcc. Sad cu da pustim sve komplet.
Imam i ja ISDN pa mogu i ja da hostujem, a ako bude neko pristojno vreme mogu da pustim server na kablu (doduse nije ni to neka brzina - 256).

Ja skinuo vec igru i patch, spor si Drapine :)
Josh samo da nabavim F1C, s**** mi se CD :\

Ajmo cisto probe radi da probamo nas par koji imamo sve sto je potrebno,kako ce to izgledati.Ko preuzima odgovornost na sebe da bude Woona(htedoh reci vodja) :)

Guru, svrati i donesi sve potrebno, a ?
Pa da vas properem :)

Pozdrav!

Sasa ako si u prolazu svrati do mene imam i ja sve,da ne cekas ovu Woonu dok se sa Zastavom dovuce do tebe :)

A,tako tako,konacno ste shvatili :)

http://www.supernovagp.tk

Ajmo cisto probe radi da probamo nas par koji imamo sve sto je potrebno,kako ce to izgledati.Ko preuzima odgovornost na sebe da bude Woona(htedoh reci vodja) :)

Nebitno ko ce da bude vodja. Evo nemanja se javio za host. Samo da se dogovorimo za pass (da nam ne upadaju neki indijanci) i za vreme. Ime sobe se namece samo od sebe (bench?).
I jos nesto: first client je update-an pa ko ga koristi morace da saceka dl od oko 4MB

soko je napisao(la):
...
I jos nesto: first client je update-an pa ko ga koristi morace da saceka dl od oko 4MB

Da, cesto ubacuju nesto novo...svaki put kada se neki od modova updejtuje moraju i oni da usklade f1rst...samo da smisle neki necin da ne mora svaki put ceo program da se skida. :rolleyes:

Trenutno je guzva zbog ovog novog MCO moda...nije mi bas jasan taj mod, bas ga isprobavam...ocajna grafika, tipa 1995 otprilike :S , nije mi jasno kako nisu mogli da nadju nekoga na im uradi ljudske modele...ali fizika je zanimljiva.

Pa kad si pre skinuo 110MB. Cini mi se da juce nije bilo tog moda. Ajde javi vredi li da skidamo.

Ja sam danas na poslu do 7, tako da posle 8 mozemo da se dogovorimo za neko igranje. Koje vreme odgovara?

Inace, kupio sam volan pa cemo bas da vidimo kako funkcionise cela ta FF aktivnost. Prvi utisci su totalno blesavi. Dogodi mi se recimo da umesto saltanja na nize da samo pritisnem malo kocnicu (valjda mozak trazi da pritisnem kvacilo) i udarim dalje po gasu. Rezultat je odlazak u u reklame. Polomih one automobile u LFS nacisto.

Ja sam se na volan navikavao mesec dana i na kraju sam ga prodao ;)
jednostavno ne postoje papuchice sa dovoljnim otporom da bi imao bilo kakav osecaj, i na tastaturi se uvek prave bolja vremena.....

Zavisi. Ja vec dugo vremena samo LFS vozim i onaj dusmanin sto programira LFS je sad toliko otezao voznju tastaturom da sam konacno prelomio da kupim volan.
A inace u ComputerLand-u su pojeftinili Logitech volani. FF je sa 85 sisao na 60€, a onaj bez FF je sada 40€. Sto bi rekli - okazion!

Sto se tvog problema tice, vidim da ljudi masovno stavljaju neke gumene lopte ispod kocnice, rekalibrisu, i eto skoro pravog filinga.

Sta se na kraju dogovorismo za igranje, jel odgovara veceras oko 8?

Vrh Dno