Šta je novo?

Online bankarstvo na Macu

brzi

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2001
Poena
619
Moram da pitam kako da koristim raiffeisenonline nalog na macu? Nece, izgleda mu je problem web browser, cini mi se da je Kovac nesto pisao o tome. Skinem tako internet explorer (neka verzija 5.2) i instalirao ga, ali avaj nece ni sa njim. Probao i u safariju i u firefoxu pre toga. U cemu je kvaka, i ima li resenja? Nekako mi je bezveze da se dovijam sa windows laptopom kad god nesto treba da platim.

Bojim se da ti treba windows i IE da bi pristupio svom racunu u banci. Cak i na Windowsu moras da koristis IE. Ostali browseri nisu podrzani.

yooyo, je potpuno u pravu za sve navedeno. Problem je u ActiveX podršci koju sajt traži, a ona jedino postoji u InternetExploreru.

Možda je moguće da poteraš WinXP kroz Paralles ili VMWare na Macu, a onda kroz virtuelnu konekciju pristupiš sajtu. Nisam probao, ali mislim da je izvodljivo.

Samo da potvrdim da PeximFX softver koji se uglavnom koristi za eBanking kod nas radi na WinXP u VMWare Fusion-u bez problema...

ja koristim Sun-ov VirtualBox i pod njim IE 6.0 za Raiffeisenbank online...

raiffeisen.png

e sad ovo je iz windowsa, valjda radi i u macos_u

Poslednja izmena:
Ne može da radi. To što ti koristiš je plugin za Firefox koji poziva IE render i prateće stvari, kao što je ActiveX koji ne postoji na Macu. :)

Znam da vama nije od nikakve pomoci, ali ako neko tek treba da otvori racun mogu da potvrdim da e-banking kod Societe General radi bez porblema pod OSX-om u Safariju i Operi

zna li neko radi li e-banking na macu (i bez windowsa!) sa ERSTE bankom?

Ako se ne varam ERSTE koristi HALCOM software kao i Vojvodjanska banka (pricam za personal e-banking). Mislim da je isto. Meni to na OSX radi bez problema. Znaci ako je HALCOM radi.

Nazad
Vrh Dno