Šta je novo?

Onkyo tx-sr805 i koji zvucnici ?

vkozomar

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
410
Pozdrav

Uzeo sam Onkyo uredjaj i sad mi trebaju saveti za zvucnike, ako neko ima iz NS-a ko se dobro razume da mozda zajedno odaberemo nesto na KP ili slicno :).
Trenutno finansije diriguju da ne mogu odmah komplet 5.1 ali od necega treba poceti, prednja 2 mozda i neki sub, polovan :)

Hvala za svaki savet

Из личног искуства препорука иде на Монитор Аудио звучнике. Опет, не може нико да ти преломи шта тачно да купиш већ мораш сам да послушаш и дођеш до закључка шта ти прија.
Правац 4аудио плус па ћеш макар имати представу о томе шта ти прија и шта да тражиш.

Da, svakako bez slusanja ne ide :)
Nego nisam sa sobom bas cist a i ne poznajem materiju, da li ako uzmem sada recimo 2 " 3 sistemska podnostojeca " posle mogu dodati woofer, central i neke druge satelite ili treba odmah ici na komplet.
Mislio sam da privremeno " pustim u rad " sa necim dok ne vidim i ne upoznam se sa materijom.

Tipa

http://www.kupujemprodajem.com/Empire-Audio-HQD12-Extra-ocuvani-15627025-oglas.htm?filter_id=7932

http://www.kupujemprodajem.com/ONKYO-SC-370-Mk2-15654995-oglas.htm?filter_id=7932

http://www.kupujemprodajem.com/Canton-Carat-100-Vintage-zvucnici-15664760-oglas.htm?filter_id=7932

http://www.kupujemprodajem.com/Infinity-MINUETTE-Micro-II-15614894-oglas.htm?filter_id=7932

Uh, ako si baš toliko limitiran, tj gledaš taj cenovni rang, bolje odloži kupovinu, ipak taj risiver zaslužuje bolje. Od ovoga gore jedino Canton. :type:

Pa limit je trenutni :) Otprilike neku sliku da dobijem sta je nesto sto ide za 8 seriju pa da napravim plan za ostvarenjem :)

<ozes da pazaris taj Canton. Nije to to, ali dobri su to zvucnici i prodaces ih za iste novce kasnije (ako na njima nije nesto budzeno). Bez 150e tesko da ces naci nesto valjano sto bi te zadovoljilo.

Uzeo sam ove Canton, poslusao sam ih pre uzimanja doduse prvo neka disko muzika sa radija i ucinilo mi se da fale neki tonovi medjutim posle pustim Moriconea i s obzirom na sve ( cena, vreme, pustanje u rad ) svidi mi se :)
Ostavicu neke utiske kad sve povezem :)

Od vlade sam dobio neke naznake za woofer, centralni i ostali deo sistema ali o tom potom.

Idem za vikend da poslusam neke " vintage " zvucnike pa ako moze neki hint na sta da obratim paznju, stvari koje se mogu poslusati :
Zvucnici nisu poredjani po redu

1. Infiniti reference 30
2. bose 601
3. t+a tmr 80
4. asw cantius ML 6
5. infinity kappa 80
6. canton sl 900
7. jbl lx 800
8. quadral amun mk 4

Napomena, zvucnici se planiraju u nekom ugodnom slusanju bez velike ' glasnoce ", nema zurki i slicno, lagana muzka i filmovi. Takodje koliko me je Vlada uputio treba ici na 8 ohm-a ?

Hvala na svakom " hint-u ". Pretpostavljam da je glavni problem u tom " All arround " delu jer je cenovno tesko uklopiti tako nesto

Poslednja izmena:
Nema ko sta da te upucuje, drzis usi otvorene i skupljas iskustva. Nema tu nikakavih pravila koja se potpisuju, kao ta da ides na 8 oma, to su gluposti, jer npr dosta kutija na 4 ohma ostavljaju bez daha. Imam dosta veoma kvalitetnih zvucnika koji su na 4 ohma (Revoxi Srmbol B MKII, Plenum B MKII, AR MGC2, Canton CT1000 ...), pa znam o cemu pricam.
Obrati paznju na T+A i Kappu.

Hvala, mislio sam na hint u smislu, " Bose nemoj ni da gledas jer je xxxxx " i slicno ... Samo naznaka, upravo ovo na kraju tvog posta " obrati paznju ".
S obzirom da sam uzeo polovan Avr reko mozda izborom svih na 8 ohma smanjim opterecenje :) Pocetnik sam...

Hvala na savetu

p.s. da ne bude greske, nije vlada rekao da idem na 8 ohm-a nego je objasnio sta konkretno znaci pa sam ja izvukao zakljucak

Poslednja izmena:
Zakljucak ti je pogresan. Imas na svakom krstenom uredjaju na kom otporu moze da radi. Ne uzimas pojacalo za razglas gde ce vecinu vremena raditi na +90% snage pa mu skracujes vek trajanja. To je kao da uzimas auto i kazu ti da biras benzinca koji moze da ide do 7000rpm, ali da ga vozis do 2000 da ti duze traje. :) Ne mozes bez poxnavanja elektrotehnika da izvlacis te zakljucke. Cinjenica da ce pojacalo biti vise optereceno pri 4 oma, nego na 8 oma, ali i davace vecu snagu pa ces manje odvrnuti volume pa se svodi na slicno opterecenje, a opet se sve svodi na rad u okvirima specifikacije koju je proizvodjac propisao (malo sam uprostio da lakse razumes).
Za Bose nisam hteo nista da ti kazem, jer sam predpostavio da ce ga nahvaliti unapred. Kod njih je bitno da se dobro pozicioniraju da bi se culo sve sto mogu da pruze.

Рекох да код 4охм звучника Онкио авр има заштиту од превелике испоруке струје да се не преоптерети, те да је за њега лакше да тера 8охм звучнике.
Исто да због посебног подешавања за 4охм или 6+ охм звучнике не мешаш једне и друге у комплету већ да сви буду исте импеданце.

E hajde da ostavim na kraju sta uradih.

Prednji L+R - Infinity sm 102
Centar - Infinity rs 100i
Surr L+R - Canton Karat
Sub - jos nemam jer je problem prostor, u planu je.

Ovako je ispalo posto je " Kappa " poprilicno para " i sve ozbiljnije zahteva poprilicne izdatke. Sluzice neko vreme dok ne izdegustiramo ukus.

Nazad
Vrh Dno