Šta je novo?

ONES (Optical New Edge Storage) "official" thread

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Evo, danas sam konacno ugrabio malo vremena i instalirao ONES 2.0.300, pa sam se malo zezao s njime...

Program mi deluje ok, mada me bas nervira sto nema svoj "explorer" 🙁 takodje, kad su mu vec stavili mogucnost za ripovanje, zasto nema mogucnost da pravi mp3? Ili to moze nekako da se izmeni?

da li moze nekako da se namesti da "brojac MB" (kod dodavanja novih fajlova) bude uvek aktivan, a ne da svaki put moram da chekiram tu opciju? Mislim na ono "preview size"...

ima li neko od "starih" korisnika ovog programa neki koristan "tips&tricks"? :eyebrows:

Lepo odes na sajt, nadjes mail adresu i posaljes im listu predloga sta bi bilo pametno da implementiraju u sledecu verziju.

Meni je prvo zasmetalo sto nema svoj explorer ali sam se navikao. Prevucem sta hocu iz TC-a i gotovo. Meni se dopada sto je malen i zato sto je to samo program za narezivanje CD-a a ne prokleti 10in1 mix poput Neroa. Mozda mu fale jos neke opcije (recimo da moze da se pravi ISO image od diskova) ali to ce, nadam se, doci u sledecim verzijama.

A ne mogu da se prave ni boot diskovi. Bas cudan propust. Ali ajde da se nadamo da ce i to biti u, bar nekoj, od narednih verzija. Dosta ljudi ga je hvalilo vezano za kvalitet zapisa, prvenstveno misleci na DVD.

Meni najvise smeta nacin na koji je resena funkcija ako hocete da reorganizujete fajlove na CD ili DVD. Ne postoji desni klick i New Folder.
Ostalo sve je OK.

http://shop.traxdata.fr/
logo10no.png

Poslednja izmena:
Kakav propust? To je program je za REZANJE diskova.

Mene nervira sto po defaultu nije ukljucen multisession, pa mi se vec na nekoliko diskova desilo da sam ih narezao 1gb, 2gb, itd i zatvorio ih, ne videci u zurbi :d Takodje, malo je prenatrpan gui, pa mi se eto desilo da i ne primetim opciju "link data if already on disc...", tj desilo mi se da nacinim prethodne sesije nevidljivim (vise od jednom :d).

Takodje, ako se radi copy cd-a ili dvd-a, ne moze da se namesti brzina rezanja unapred, tj. ponudjeno je min, mid, i max, a ne i konretne brzine, a posle kad ubacis prazan medijum on reze bez ikakvog pitanja. Ovo ili ja nisam provalio kako da podesim ili ne moze da se kontrolise, sto je malo bez veze. Nadam se da ste me razumeli...

Inace, program je ok, nisam imao problema sa citljivoscu do sad.

Ovo sve govori da usability programa nije na visokom nivou...

Eh Leksa, kao da je to ikad sprečilo ljude da koriste inferioran program. Možda nema ovo ili ono, al ipak..

Ovaj tred me baš podseti na Faststone Image Viewer, možda je krš, al barem ima one kul bar-ove sa strane, ili recimo Foxit PDF Reader, možda pogrešno prikazuje svaki PDF, al se brže učita nego Adobe Reader.. 😀

Thunderdome je napisao(la):
Kakav propust? To je program je za REZANJE diskova.
Pretpostavljam da se ovo odnosilo na moj post.
Da, znam da je ovo program za REZANJE diskova. Sta si hteo time da kazes? Zar rezanje boot medija nije REZANJE?

Program za rezanje diskova mora da ima interni explorer, kreiranje novih foldera, opciju za boot medije. To je to. Dok to ne bude imao neće biti instaliran na mom sistemu.

Ako moze neko koga ne mrzi i ume da prevede sve ove primedbe na engleskom i da im posalje mail na:
[email protected]
Mozda ce bar nesto da poprave.

Poslednja izmena:
Mene vise brine sto nisam primetio ni taj poslovicni kvalitet zapisa?
kprobe mi je dao vrlo slicne rezultate ko u neru... jedino je iz tc burnera losiji sken primetno (plugin za tc za direktno rezanje, vrrrrlo zgodan), inace tu pojavu jos nikad nisam uspeo da vezem za software koji koristim. A sve mi se cini da vam pola ovih primedbi ne stoje i da ones to moze, ali nisam bas najsigurniji kako, provericu kad budem kuci...

Pozdrav!
Ima li sanse da se ones natera da prikazuje fajlove koji su vec narezani na disku koji je multisesion, i moze li nekako da se namesti da mogu da ubacujem nesto u vec ubacene foldere? Ovo su bas glupe stvari, kada bi to odradili i stavili da reze bootabilne cde, bio bi vrh. Pogotovo, zato sto mi je danas super narezao jedan rw koji je bio necitak iz nera.

Bad MF je napisao(la):
Mene nervira sto po defaultu nije ukljucen multisession, pa mi se vec na nekoliko diskova desilo da sam ih narezao 1gb, 2gb, itd i zatvorio ih, ne videci u zurbi :d Takodje, malo je prenatrpan gui, pa mi se eto desilo da i ne primetim opciju "link data if already on disc...", tj desilo mi se da nacinim prethodne sesije nevidljivim (vise od jednom :d).

Takodje, ako se radi copy cd-a ili dvd-a, ne moze da se namesti brzina rezanja unapred, tj. ponudjeno je min, mid, i max, a ne i konretne brzine, a posle kad ubacis prazan medijum on reze bez ikakvog pitanja. Ovo ili ja nisam provalio kako da podesim ili ne moze da se kontrolise, sto je malo bez veze. Nadam se da ste me razumeli...

Inace, program je ok, nisam imao problema sa citljivoscu do sad.

Ima u View-Keep as default da se snime podesavanja kao default, a disk copy, bar kod mene nudi razlicite brzine od medija do medija, a takodje i min,med,max.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Bokaco je napisao(la):
Ima u View-Keep as default da se snime podesavanja kao default,

Wow, hvala, koliko sam samo puta dvd-ova zatvorio na 2 giga do sad zaboravljajuci da mu stavim dvd incremental :d

Koj od modova za obicne cd-ove je bolji za multisession diskove, session at once mode 1 open ili mode 2 open?

Majke, mi nemam blage koja je razlika! I ja sam se bas to pitao.

Nazad
Vrh Dno