Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Samo da dodam,nije do stakla. Upravo skinuo i isti problem
Ja imam taj problem, ali znam šta je uzrok kod mene. Zveknuo mi tel na pločice sa poprilične visine, ekran se odlepio sa jedne strane, proximity umro tom prilikom.

Napravio sam flip od njega. Ni zaštitno staklo, ni ekran nisu ni naprsli, samo se ekran odvalio bukvalno.

Ekran zalepljen, ali kad me neko zove, ekran je crn - ne pali se. Doduše, ja mogu da se javim povlačenjem slušalice nagore kao i uvek, jer softver ispod radi, samo slike nema - i kad se javim, ekran se upali i kreće žurka 😁

Osim te nezgode, telefon radi brutalno, skoro da mi je baš žao što ću ga menjati uskoro...

Ja imam taj problem, ali znam šta je uzrok kod mene. Zveknuo mi tel na pločice sa poprilične visine, ekran se odlepio sa jedne strane, proximity umro tom prilikom.

Napravio sam flip od njega. Ni zaštitno staklo, ni ekran nisu ni naprsli, samo se ekran odvalio bukvalno.

Ekran zalepljen, ali kad me neko zove, ekran je crn - ne pali se. Doduše, ja mogu da se javim povlačenjem slušalice nagore kao i uvek, jer softver ispod radi, samo slike nema - i kad se javim, ekran se upali i kreće žurka 😁

Osim te nezgode, telefon radi brutalno, skoro da mi je baš žao što ću ga menjati uskoro..

Senzor mi radi jer kada stavim prst na senzor onda se ekran upali i onda nemam problem.
Samo ne kontam koj je razlog. Niti mi je ikada ispadao niti je lupljen niti ekran ogreban. Od kada je kupljen imao je zastitno staklo. Sada skinuo misleci da je do zastitnog stakla ali nije. Ekran cist ko suza ali eto ne funkcionise.

Senzor mi radi jer kada stavim prst na senzor onda se ekran upali i onda nemam problem.
Samo ne kontam koj je razlog. Niti mi je ikada ispadao niti je lupljen niti ekran ogreban. Od kada je kupljen imao je zastitno staklo. Sada skinuo misleci da je do zastitnog stakla ali nije. Ekran cist ko suza ali eto ne funkcioniše.
Softverski bag onda... Nema treće 🤔

Zdravo,kad me beko zove, ne pali mi se ekran sa slikom ko me zove nego ostaje crn, pa moram dugme sa strane i vučem odozgo da prihvatim poziv. Jel ima neko ideju kako da popravim?

Zdravo,kad me beko zove, ne pali mi se ekran sa slikom ko me zove nego ostaje crn, pa moram dugme sa strane i vučem odozgo da prihvatim poziv. Jel ima neko ideju kako da popravim?
Isti problem imam. Prekrijem samo senzor kod kamere i onda se pojavi slika na ekranu

neni to nije pomoglo. Ne znam da li da uradim hardverski reset

Pa ako ne nadješ rešenje to ti je poslednja opcija. Moj posle dve ipo godine i dalje radi odlično, reset mu još nisam radio.

uradio reset ali ne mogu da udjem u google account. Upisem adresu i sifru, a treba da dobijem kod za verifikafciju na telefonu.
Medjutim pise CHECK YOUR ONE PLUS NORD 5G, GOOGLE SENT YOU A NOTIFICATION, TAP YES , ali nigde nema te notifikacije! pomagajte ljudi

Upali komp i udji u gmail i vidi tu ima li nešto, xiaomi telefone sam ja tak pokretao posle reseta.

snašao sam se

I šta je bilo sa problemom koji je bio pre reseta?

Resio se. Pojavljuje se slika kod poziva, sve radi kako treba ali je bilo mukotrpno vratiti sve jer nije nudio nikakav restore.

Samo da dodam,nije do stakla. Upravo skinuo i isti problem
UPDATE: pre par dana mi se sam od sebe odlepio kompletan ekran ( jedno jutro kada sam ustao nasao odlepljeno). Imao sam lepak za ekrane koji se koristi za lepljenje ekrana nakon zamene istih pa sam zalepio ekran na svoje mesto. Nakon lepljenja ekrana problem koji me je mesecima pratio je nestao. Problem je bio da proximity senzor nije radio kako treba i nije mi palio ekran.
Sada sve radi ko prvog dana bez ikakvog znaka da je pre postojao problem sa senzorom.

Čudno, i meni se bio odlepio ekran, ali nisam imao problema sa senzorom ni pre a ni posle. Evo skoro 9 meseci otkad sam ga nosio u ovlašćeni servis pošto sam imao garanciju gde su ga zalepili, nikakav problem, stoji ekran najnormalnije. Takodje i zaštitna stakla nikakav problem mi nisu pravila. Stavljao sam ova obična koja imaju kod nas Teracell od 500 din, i sa alija takodje nikakav problem što se tiče ovog, pa čak i slomljena sam dugo nosio.

Stigao nov security update za septembar. Začudih se jer je zadnji patch bio u maju.

Prilozi

• Screenshot_2024-09-24-09-36-33-28_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg
    Screenshot_2024-09-24-09-36-33-28_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg
    35.3 KB · Pregleda: 14
  • Screenshot_2024-09-24-09-36-35-75_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg
    Screenshot_2024-09-24-09-36-35-75_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg
    59.2 KB · Pregleda: 14
Ja mu pre neki dan odradih prvi reset posle dve ipo godine. Kamera je bila počela da blokira i ajde reko redno je za prvi reset.
Telefon i dalje radi odlično, i da se rešim za zamenu u decembru ne vidim adekvatnu zamenu.

Evo jedna možda zanimljiva priča....:)

Nedavno mi je moj Nord 2 upao u WC šolju, bio skroz potopljen u vodi oko 1-2s (ne pitajte kako je upao, dešava se).
Brzom reakcijom sam izvadio telefon iz vode, ugasio ga, skinuo masku i izvadio SIM karticu. Detaljno sam ga obisao ubrusom, produvao koliko sam mogao i ostavio da se suši. Ostavio sam ga preko noći u kutiji sa rižom da izvlači vlagu. Inace na tel. nosim samo običnu masku, nemam nikakvu dodatnu zaštitu na ekranu ili otvorima.

Na netu sam čitao da je to to, gotov telefon, nema mu spasa jer Nord2 nema nikakve zaštite od vode. Već se hvatam za glavu šta ću sa podacima i slikama... Da ne dužim previše, ujutru sam izvadio telefon iz posude sa rižom, sklopio i upalio. Sve radi kao ranije, kao da se ništa nije ni desilo. Stvarno sam se pozitivno iznenadio jer ovaj tel nema deklarisane zaštite od vode.

Evo jedna možda zanimljiva priča....:)

Nedavno mi je moj Nord 2 upao u WC šolju, bio skroz potopljen u vodi oko 1-2s (ne pitajte kako je upao, dešava se).
Brzom reakcijom sam izvadio telefon iz vode, ugasio ga, skinuo masku i izvadio SIM karticu. Detaljno sam ga obisao ubrusom, produvao koliko sam mogao i ostavio da se suši. Ostavio sam ga preko noći u kutiji sa rižom da izvlači vlagu. Inace na tel. nosim samo običnu masku, nemam nikakvu dodatnu zaštitu na ekranu ili otvorima.

Na netu sam čitao da je to to, gotov telefon, nema mu spasa jer Nord2 nema nikakve zaštite od vode. Već se hvatam za glavu šta ću sa podacima i slikama... Da ne dužim previše, ujutru sam izvadio telefon iz posude sa rižom, sklopio i upalio. Sve radi kao ranije, kao da se ništa nije ni desilo. Stvarno sam se pozitivno iznenadio jer ovaj tel nema deklarisane zaštite od vode.
nije to nista, moj drug je jos godinama koristio Nokiu koja je upala u ulje od motora, cuda se desavaju...

Najluđa situacija tog tipa 2007 u Montenegru, telefon noću upao u more (plićak kod obale), ujutru kad se otreznio čovek ga izvadi u servisu ga osuše i radio je još mesecima dok ga nije slomio.
Da mi je neko pričao rekao bih lažeš ali bio sam svedok i tako se desilo, satima u morskoj vodi i preživeo, rekord za Ginisa.

S24 fe zameni moj nord 2. Baš tužno sam se rastao od njega, taj telefon mi je baš odgovarao, ali posle 2 godine i 8 meseci počeše da se javljaju sitni softverski nedostaci. Zaglavi se kamera, zamrzne se ekran, tek iz nekoliko pokušaja mi postavi objavu na fb a to mi vrlo bitno zbog prodaje cveća. I tako reših se ga zamenim, OxigenOs je lep softver, neke radnje Samsungov Ui nema i baš mi hvale.
Hteo sam kupiti 12R ali na kp ga niko nema, svi moraju prvo da ga naruče i ne uzima mi se telefon koji je došao preko ko zna koliko ruka. Ovako S24 fe sam kupio od čoveka koji ga je dan ranije kupio u Yetelu, šteta što su operateri izbacili 1+ iz ponude.

Oxygen je prestao da bude ono što je bio još odavno, šteta.

Vrh Dno