Šta je novo?

Onemoguciti Kopiranje

company69

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2006
Poena
316
Najpre molim moderatore da mi ne brisu temu uz obrazlozenje IMA IH VEC DOSTA!!!

Pazljivo sam procitao sve slicne teme i nema odgovora na moj problem

Znaci Pitanje je kako zastiti disk koji narezem da drugi nemogu niti da sadrzaj prebace u racunar niti da disk iskopirtaju.Ne radi se ni o kakvim autorskim pravima,problem je prakticne prirode.

Dalje bilo je reci o zastiti divx,dvd ali mene interesuje nesto drugo. Radi se o prostoj prezentaciji,malo teksta malo slika sve u dva-tri prozora,velicine max 20mb ali mi je neophodno da druge onemogucim da je kopiraju na hdd ili na drugi cd.

Svejedno mi je da li je u pitanju cd ili dvd rezacu na onaj format na kojem je lakse izvesti to.

Napominjem da mi nije potrebna nikakva profesionalna pa ni poluprofesionalna zastita vec prosto da obicni ljudi koji znaju da upale komp i narezu disk to ne mogu da urade,dakle neki freeware program ili neka opcija prilikom rezanja na najzastupljenijim programima poput nera ili neki trik ili tako nesto. Znaci najproistiji nacin da zastitim da obicni smrtnici ne mogu da prekopiraju sadrzaj diska koji im budem dao ako to pokusaju.

Problem mi je izuzetno bolan i hitno mi je potrebno da ga resim....

Hvala svima koji budu imali zivaca da pomazu

Pa neko jednom rece, narezes to sto zelis pomocu Nera ali ostavis otvoren cd. Onda ponovo pokrenes nero pa isceniras kao da zelis da snimas drugu sesiju ali u drugoj sesiji obrises sive stavke (one koje se vec nalaze na cd-u) i tako narezes cd. Kada se taj cd ubaci u drajv u bilo kom "amaterskom" programu (windows explorer, total commander...) pokazivace kao da nicega nema na cd-u. Podaci su i dalje na disku ali si ti obrisao njihov "access point". Sa programom Iso Buster mozes da detaljno pregledas sve sesije na narezanom disku i da ekstraktujes one sesije koje ti trebaju... pa ako ti ovo nije previse komplikovano probaj sa tim. Ovako narezan cd, naravno moze da se iskopira, ali ce i duplikat biti identican. To je sto se tice totalnih amatera.
Sto se tice naprednijih korisnika sve ostalo, je vec receno, sve sto moze da se procita, moze i da se iskopira, jedino sto je samo pitanje da li ti ne zelis da neko iskoristi celu tvoju prezentaciju, ili da ti ne ukrade "template" pa da je iskoristi za pravljenje svoje prezentacije. Kod programera se to resava kompajliranjem. Imas izvrsni fajl ali ne mozes da ga reverzibilno vratis u oblik koji moze da se edituje... Kod prezentacija, probaj nesto slicno. Ne znam kojim si softverom radio prezentaciju. Ako mozes da je exportujes u exe. Ili da sve stavis u kriptovanu zip arhivu sa recimo 10-tak karaktera u passwordu... budi mastovit, ima toliko nacina da se onemoguci upotreba podataka, nemoj se vezivati iskljucivo da zabranis kopiranje. Neka lopov iskopira taj sifrovani zip, ali kad shvati da mu treba par meseci rada racunara da bi probio password verovatno ce odustati. Pozdrav.

prezentacija je obican powerpoint ili word dokument. poenta je da ja hocu da se ona moze otvoriti jedino sa diska na koji je narezana a ne i da se kopira na komp, ili na drugi cd. Svidja mi se ta varijanta sa prebacivanjem u exe fajl ali Vas molim da mi malo pojasnite kako to da izvedem

Zaštita fajlova šifrom ti je dostupna i iz samog Office-a, a najlakše je da rar-uješ fajlove i staviš šifru. Ako staviš dovoljno kompleksnu šifru, biće teško "provaliti" je a možeš i da staviš šifru na sam fajl iz Office-a za dodatnu sigurnost.

Što se zaštite od kopiranja diska tiče, neće da može. Disk uvek može da se iskopira u potpunosti, ili pak neki fajlovi da se iskopiraju na hard disk. Postoji mnogo načina da obezbediš sadržaj diska u smislu neke enkripcije i sl. ali će sadžaj uvek moći da se iskopira na hard disk. Pakovanje u neki .exe fajl ti neće mnogo pomoći, odnosno svodi se na isto. Taj exe fajl će moći da se prekopira na HD, tako da je prosta rar enkripcija dovoljna.

Čak i da je moguća neka jača zaštita, poput onih koje stavljaju proizvođači igara, definitivno nije isplativo raditi tako nešto za par Office fajlova.

Ajd da i ja probam. Na ovom forumu sam (cini mi se) procitao da neko jednostavno nareze fajlove na disk, a onda taj isti disk fizicki osteti (da tako kazem "zareze ga" nekim ostrim predmetom po onom delu gde nema podataka na disku). Posle toga sa diska mogu da se otvaraju fajlovi, ali ne mogu da se iskopiraju (bar ne iz explorera ili commandera). Ja nisam probao, nije mi to trebalo, ali mozda ce da ti pomogne. Pozz

company69, to što ti hoćeš je NEMOGUĆE. DVD zaštita je daaavno probijena, a čujem i HD zaštita takođe (još prošle godine). Jedini način je da sam smisliš novu vrstu zaštite, u šta čisto sumnjam.

Ajd da i ja probam. Na ovom forumu sam (cini mi se) procitao da neko jednostavno nareze fajlove na disk, a onda taj isti disk fizicki osteti (da tako kazem "zareze ga" nekim ostrim predmetom po onom delu gde nema podataka na disku). Posle toga sa diska mogu da se otvaraju fajlovi, ali ne mogu da se iskopiraju (bar ne iz explorera ili commandera). Ja nisam probao, nije mi to trebalo, ali mozda ce da ti pomogne. Pozz

Zanimljivo, ali ovako lako možeš da oštetiš disk da postane potpuno neupotrebljiv. Pogotovo ako je riječ o lošijim medijima...

company69, to što ti hoćeš je NEMOGUĆE. DVD zaštita je daaavno probijena, a čujem i HD zaštita takođe (još prošle godine). Jedini način je da sam smisliš novu vrstu zaštite, u šta čisto sumnjam.

Zanimljivo, ali ovako lako možeš da oštetiš disk da postane potpuno neupotrebljiv. Pogotovo ako je riječ o lošijim medijima...

mislim da nisi citao od starta post, meni ne treba profi zastita,samo da ljudi kad laicki pokusaju,nemogu da iskopiraju,oni koji hoce,neka i urade to

Lepo ti je covek napisao. Zapakuj u rar arhivu i pukni mu alfa-numericki password.

Ja sam imao neki svapski program koji je bas to radio, i mogao si da biras koja ce upozeranja da izbacuje nesrecniku koji oce da kopira, tipa "nemas dovoljno prostora na HDDu", "disk nije citljiv" "ovo-ono". Dakle bas to sto tebi treba. Sam je praviop svoj ISO i tako rezao novi CD sa tom forom.
Trebao je i meni al nisam uspeo da ga nadjem, stari je dosta, 2002 otprilike.

mislim da nisi citao od starta post, meni ne treba profi zastita,samo da ljudi kad laicki pokusaju,nemogu da iskopiraju,oni koji hoce,neka i urade to

Čitao sam, i znam šta hoćeš jer sam ISTO TO i ja trebao, nekad davno. Nisam našao a gdje god da sam tražio, svi su rekli da je nemoguće! Međutim, evo sad vidim ovo:

Ja sam imao neki svapski program koji je bas to radio, i mogao si da biras koja ce upozeranja da izbacuje nesrecniku koji oce da kopira, tipa "nemas dovoljno prostora na HDDu", "disk nije citljiv" "ovo-ono". Dakle bas to sto tebi treba. Sam je praviop svoj ISO i tako rezao novi CD sa tom forom.

što će reći da je možda u međuvremenu "otkriven" način... Pročačkaj malo po netu, brate...

prezentacija je obican powerpoint ili word dokument. poenta je da ja hocu da se ona moze otvoriti jedino sa diska na koji je narezana a ne i da se kopira na komp, ili na drugi cd. Svidja mi se ta varijanta sa prebacivanjem u exe fajl ali Vas molim da mi malo pojasnite kako to da izvedem

Ne pade ti na pamet da ako je *.doc da moze da ga spase kod sebe na HDD???
Ne mora da ga kopira.......

Poslednja izmena:

Nesto kao 'WTM CD Protect'
Probao, radi...onako-onako.
Ne mogu da nadjem taj rezani cd, pa da se podsetim kako se ponasa, ali mislim da je na slicnu foru.

Nazad
Vrh Dno