Roy Jones Jr. je napisao(la):
Znaci ipak je u pitanju peticija za Telekom. Ja cu da iznesem stvari koje mene licno dovode do ludila, a koje se ticu Telekoma:
- Najskuplji Internet na svetu ! I jos jednom NAJSKUPLJI Internet na svetu
- Manjak digitalnih centrala
- Cinjenica da postoje dvojnici (NIKO u Evropi nema dvojnika; Albanci nemaju dvojnika; ja u Srbiji imam)
- Promenjeno tarifiranje nocnih poziva u lokalu sa 1 impulsa za kompletan razgovor od 21:00 do 06:00 na "jeftinu tarifu" od 5.5 din po satu, koje je upereno direktno protiv korisnika interneta
Za primedbu broj 2 ne zameram mnogo. Za ostale bi ih skalpirao.
Pozdrav.
Slazem se sa tobom, ali mislim da je trenutno mnogo veci problem same mreze nego broja digitalnih centrala. U zadnjih 15 godina se samo ulagalo u centrale, a u mrezu nista ctp; Dzaba ti strava centrale kad imas ocajnu mrezu, pa ne mozes da ih iskoristis. To ti je kao kad bi imao gigabitne mrezne kartice sa nekim budjavim kablom, pa ne mozes da izvuces ni 10MBit Half Duplex s tim sto je kod fixne telefonije obrnuta situacija - kablovi su mnogo skuplji od samih kartica
U principu i nisu toliko drasticno skupi sami kablovi koliko samo polaganje istih

To je problem BROJ JEDAN i iskljucivo je to razlog zasto se broj dvojnika u Srbiji u zadnjih 10 godina povecao skoro 3 puta dok je ukupan broj korisnika fixne telefonije pao za 10% po zvanicnim podacima (koliko li su tek crni oni nezvanicni...) ctp;
Dzaba ti dobre centrale kad nemas dobru osnovu, tj. mrezu.
Problem BROJ DVA je tarifni sistem:rocket:
Svuda u (razvijenom) svetu je razgovor u lokalu dzabe, a kajmak se skida sa medjugradskih i narocito medjunarodnih razgovora - samo je kod nas obrnuto ctp;
Problem BROJ TRI je nesto gde nije potrebno ulaganje nekog znacajnog novca, a radi se o kvalitetu usluge i poslovnosti Telekoma. Nove digitalne centrale podrzavaju gomilu mogucnosti, ali ih Telekom ne nudi cak ni u varijanti da se plati extra za njih. Setite se samo koliko je vremena trebalo da prodje da bi se Telekom setio da neke centrale podrzavaju tonsko biranje (u nekim slucajevima i vise od 10 godina), pa su onda otkrili da neke podrzavaju i CaalerID....
Jednostavno nema ni volje ni zelje da se nesto uradi po tom pitanju. Da postoji iskrena zelja Telekoma da popravi situaciju mnoge stvari bi se dale srediti i sa minimalnim ulaganjima. Ovako, sve se pare skrkaju u centrale koje podrzavaju 100.000 brojeva, ali se kace na mrezu koja radi sa 100% mogucnosti i moze da izdrzi max. 10.000 brojeva ctp;
Umesto da ulazu u fixnu telefoniju, oni su nabudzili 064 da se kotrlja i sad lepo deru narod. Mobilna telefonija zahteva mnogo manja ulaganja, ali je zato zarada x puta veca, a sad bi jod i da postanu JEDINI PROVAJDER u zemljictp;