Šta je novo?

Olympus sp500 vs Lumix fz7 ???

Beshla

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2006
Poena
304
Pozdrav svima! Prvi put sam na forumu i izvinjavam se ako je ranije vec bilo slicno pitanje. Planiram da kupim novu kameru i dvoumim se izmedju Olympus-a sp500 i Lumix-a fz7. Imam svoj Canon A60 koji je skoro odradio svoje. Proslo leto sam koristio prijateljev Olympus C770 i bio sam odusevljen kvalitetom fotki tako da mi je Oly favorit. Kakvo je vase iskustvo?

pored Panasonic-ovog tradicionalno previsokog suma, TY1 ima jos nedostataka: ne postoji `rucna` kontrola ekspozicije i blende, a Phil Askey mu je nasao i jos jednu veliku zamerku:

`- Longer than average shutter lag - up to 0.3 seconds.` sto je stvarno previse.

FZ7 je od ova tri ubedljivo najbolji.

Nije mi jasna jedna stvar. U ranijim diskusijama, pre 1,5 - 2 god., svi su hvalili C770 i u to sam se sam uverio kada sam ga probao. Zato sam sad i mislio da uzmem SP500, racunam da je on jos bolji. A i svi pominju sum kod Panasonik modela. Samo da napomenem da su mi Canon-ovi i Sony UZ modeli preskupi.

Kakav tradicionlno visok sum ? Da na iso 400 pa navise , taj sum je ocigledan, ali pokazite mi S3 bez suma na iso 400 ? Da se razumemo Panasonic ima odlicne aparate, ali treba znati koristiit ih.Prosecnom useru koji koristi iso 80 ili 100 zavrsava posao sa odlicnim auto focusom , odlicnim white balansom , objektivom itd. Uostalom mozete pogledati testove Fz 7 vs S3 vs H5 i sve ce vam biti jasno. I da pogledajte malo FZ50 koji je extra aparat. To sto je u Srbiji Golf II i dalje najbolji auto nisam ja kriv ,.....

Beshla je napisao(la):
Nije mi jasna jedna stvar. U ranijim diskusijama, pre 1,5 - 2 god., svi su hvalili C770 i u to sam se sam uverio kada sam ga probao. Zato sam sad i mislio da uzmem SP500, racunam da je on jos bolji. A i svi pominju sum kod Panasonik modela. Samo da napomenem da su mi Canon-ovi i Sony UZ modeli preskupi.

Jeste, ali tada nije postojao nijedan od ovih aparata. Vremena se menjaju, neke firme posustaju (Oly) a neke brzo napreduju (Panasonic, Sony), tako da je danas stanje stvari takvo kako je vecina rekla.

Dobro bre majka sta hoces da mi kazes da je Panny ****** ?
Covece za 330 evra za koliko imam FZ7 koji aparat ce biti bolji izbor?
Uopste me neinteresuje ISO 200 pa navise , a i taj sum nije toliki malo si ga preterao. Mislim da Panasonic ide napred u odnosu na prethodne god. !

Petre, veoma je lepo to sto imas mogucnost da kupis fotoaparat i sto se interesujes za fotografiju. Mozes li molim te da pokazes neke svoje radove?

Nazad
Vrh Dno