Šta je novo?

Olympus SP-320 ili Canon A710IS?

trucic

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2007
Poena
435
Šta uzeti od ova dva aparata? Razlika u ceni je mala(Olympus 230eur, Canon 250eur...), broj MPx isti, opticki zum veci kod Canona(6x naspram 3x kod Olympusa)... Pomagajte!

Posedujem A710 pa cu ti zato reci da je mnogo bolji.
Svaki ciga svoga konja fali :)

Salu na stranu, imao sam prilike da probam SP320. Aparat je lep, kvalitetno izradjen, deluje cvrsto i skladno. Pa ipak, za kratko vreme koje sam ga imao u rukama nisam bio odusevljen kvalitetom fotografija. Iako ima veci senzor od Canon-a, apart slabo fokusira, od 5 fotografije koje su radjene u slabijim svetlosnim uslovima 2-3 su mutne. Nema stabilizaciju, na didkusijama se pominje i problem sa baterijama, koristi skuplje XD kartice ta ko da za mene nema dileme, A710.

Procitaj misljenja korisnika:
http://www.dpreview.com/reviews/read_opinions.asp?prodkey=oly_sp320
koliko sam shvatio prag koji su postavili za voltazu baterija je previsok pa vrlo brzo pokaze da su istrosene.
Moguce je da su to novim firmverom ispravili.

Poslednja izmena:
...hvala na brzom odgovoru! Priznajem da me je Olympus privukao izgledom, da bi kasnije obratio paznju na specifikaciju. Aparat je 'utegnut', lep... Jeste mana ta Xd kartica, ali me jos vise obeshrabljuje 'battery life' NiMH baterija...

Olympus je na ivici propasti, nije napravio poshten aparat godinama. Ako kupujesh aparat zbog izgleda, onda ignorishi moj post..

Vrh Dno