Šta je novo?

Olympus nece da formatira SM karticu

Geek_master

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.03.2001
Poena
679
Cale doneo sa posla digitalni fotoaparat Olympus camedia 40zoom. Dali su mu ga posto sutra ide na teren (gradjevinac je pa treba da snimi neku zgradu). U firmi su mu dali samo go aparat i baterije, znaci bez USB kabla. Posto imam mp3 player koji podrzava smart media kartice, palo mi je na pamet da stavim karticu u player, povezem ga sa kompom i skinem slike sa kartice. Medjutim, softver playera mi je rekao da kartica nije formatirana i pitao me je da li hocu da je formatiram, na sta sam stisnuo cancel. Pretpostavio sam da su formati razliciti, i nisam hteo dalje da cackam. Medjutim, kada sam vratio karicu u aparat, on nije hteo da udje u meni, nego je samo nudio da formatira karticu, a kada se to pokusa on prijavi "card error". Posle nekoliko bezuspesnih pokusaja, ponovo sam stavio karticu u player, i formatirao sam je. Snimio sam mp3 i player sa tom karticom radi savrseno. Kad sam je vratio u aparat, opet isti card error...

Sta da radim? Hajde vlasnici olympusa... jel mi za formatiranje kartice treba kabl i softver, mada bi tako nesto bilo veoma glupo. Zasto aparat nece da formatira savrseno ispravnu karticu?
Jako mi je hitno, cale sutra ujutro treba da ide van BGa da snima to, i ne zna sta da radi.

E da, jel ima neko neki USB smartmedia ili 3in1 ili 5in1 citac, i da zivi na novom beogradu, i da je voljan da mi pomogne, mozda bi taj format radio...

ja imam c700 uz ali cisto sumnjam da bi ti format u mom aparatu mogao pomoci ako ipak zelis da isprobas ostavi mi svoj telefon na pm pa cu ti se javiti sutra ujutro oko 7-7:30 da se nadjemo negde... (pre ili oko 8)

Geek_master je napisao(la):
E da, jel ima neko neki USB smartmedia ili 3in1 ili 5in1 citac, i da zivi na novom beogradu, i da je voljan da mi pomogne, mozda bi taj format radio...
kako mislis da formatiras karticu pomocu 3in1 citaca ??? mozes samo da je obrises ili dosnimis nesto ali ne i da je formiras za to je zaduzen aparat

Hvala ti na ponudi za pomoc, ali cale ce da vrati aparat coveku u firmi od koga je uzeo, pa ce on da vidi sta ce da uradi. Ako ne bude mogao nista, kupicu mu novu SM karticu i gotovo...

Danas sam je nosio u fotografsku radnju, lik je probao da je formatira pomocu one aparature u koju ubaci karticu da stampa, ali nista, ne prepoznaje je. Kod mene u playeru i dalje radi bez problema. Ako neko moze da me posavetuje sad je zadnja prilika, jer cu da kupim novu karticu...

evo ja ti i dalje nudim da probam da je formatiram u svom oly-ju ili da ti dam drugu karticu pa da probas da je formatiras kod sebe - cisto da znas da li je do kartice ili je do aparata

Cale doneo sa posla digitalni fotoaparat Olympus camedia 40zoom. Dali su mu ga posto sutra ide na teren (gradjevinac je pa treba da snimi neku zgradu). U firmi su mu dali samo go aparat i baterije, znaci bez USB kabla. Posto imam mp3 player koji podrzava smart media kartice, palo mi je na pamet da stavim karticu u player, povezem ga sa kompom i skinem slike sa kartice. Medjutim, softver playera mi je rekao da kartica nije formatirana i pitao me je da li hocu da je formatiram, na sta sam stisnuo cancel. Pretpostavio sam da su formati razliciti, i nisam hteo dalje da cackam. Medjutim, kada sam vratio karicu u aparat, on nije hteo da udje u meni, nego je samo nudio da formatira karticu, a kada se to pokusa on prijavi "card error". Posle nekoliko bezuspesnih pokusaja, ponovo sam stavio karticu u player, i formatirao sam je. Snimio sam mp3 i player sa tom karticom radi savrseno. Kad sam je vratio u aparat, opet isti card error...

Sta da radim? Hajde vlasnici olympusa... jel mi za formatiranje kartice treba kabl i softver, mada bi tako nesto bilo veoma glupo. Zasto aparat nece da formatira savrseno ispravnu karticu?
Jako mi je hitno, cale sutra ujutro treba da ide van BGa da snima to, i ne zna sta da radi.
Prosto ne mogu da verujem kakav problem, pazi ako kartica radi na drugim uredjajima jedino mi pada na pamet da je problem do aparata sto ne moze da procita tu karticu, jel si probao sa nekom drugom i istim aparatom ?

Re: Re: Olympus nece da formatira SM karticu

RamOne je napisao(la):
Prosto ne mogu da verujem kakav problem, pazi ako kartica radi na drugim uredjajima jedino mi pada na pamet da je problem do aparata sto ne moze da procita tu karticu, jel si probao sa nekom drugom i istim aparatom ?

Ni ja josh uvek ne mogu da verujem, i zbog tog nepotrebnog nepostovanja zvanicnog industrijskog standarda, meni sad ode 25€.
Aparat nije moj, vratio ga je cale jos odavno, tip ima rezervne kartice, naravno sve radi savrseno, kao sto i ova radi u mom mp3 playeru.

Problem je izgleda do mp3 playera, on koristi neki nestandardni format zapisa, i s*ebe sve... Najvise me boli to sto kad sam povezao player sa karticom na komp, on me lepo pitao "kartica nije formatirana, jel oces da se formatira" ja mu lepo rekao cancel...

D-KEE je napisao(la):
evo ja ti i dalje nudim da probam da je formatiram u svom oly-ju ili da ti dam drugu karticu pa da probas da je formatiras kod sebe - cisto da znas da li je do kartice ili je do aparata

Aparat sam vratio, i do kartice je (on radi normalno sa drugom karticom). Ako ovaj nije hteo da formatira, ne verujem da ce hteti ni tvoj... mislim da je kriv mp3 player.

... Ako ovaj nije hteo da formatira, ne verujem da ce hteti ni tvoj....
kakvo potcenjivanje mog aparata ctp; :wave;

Kupio sam polovnu fujifilm karticu od 16MB za 10€, u ponedeljak ce cale da je da tom coveku da je proba...

Vrh Dno