Šta je novo?

Olympus mju 7000 ili Sony W290

A izbor na ta dva si suzio po principu eci-peci-pec ? :)

Pa, možda, je suzio izbor na ta dva aparata jer ih u nekoj prodavnici ima pod određenim uslovima :).

Olympus ima bolju garanciju, boje i objektiv "dobacuje" dalje.

Sony ima širi objektiv i tradicionalno bolje fokusira.

Vidi šta ti odgovara i šta ti treba. Konkretno nervira što objektiv na mju 7000 uzak, mada 260mm na kraju je za tu klasu aparata super rezultat. Ja da dajem toliko para za kompakt ne bih mogao da živim sa 37mm objektivom koji ima Olympus. Soni deluje kao bolji izbor. Osim ako ne misliš da voajerišeš, onda Olympus :).

Poslednja izmena:
Onako iskreno, ovaj model olympus-a ne znam, ali znam koji god sam olympus probao slike na njima su blago receno katastrofa pa cak nista bolji nisu ni kod dslr. Za vreme filma mju 2 za mene je bio ubedljivo najbolji tzv. ***** aparat, dok je sada situacija dosta drugacija, po meni jedo od razocarenja u eri digatale je olympus ja bi ih licno izbegavao.

Sto se tice sony-ia on je vec dosta bolji, posle canon-a moja druga omiljena marka, ja sam licno imao p 73 i w 200, i mogu reci da su jako zavoljovajuci aparati svjoj klasi bili, jedina njihova mana je po meni sto su cesto znali da prepale snimak i malo sporiji af, i jedan i drugi model, ne tako cesto ali se desavalo.

Sto se tice aparata sa sirokugaonim objektivom u ovoj klasi moja preporuka ti je canon ixus 870 is, ja ga posedujem i u ovoj klasi aparata mene je odusevio kvalitetom fotografija, cesto kad uporedim sa dslr-om nemogu da verujem kakve fotke je u stanju da napravi. jedina mana mu je odsustvo manual moda.

Nazad
Vrh Dno