Ne razumem zashto si uopshte bilo shta pitao kada vidim da znash sve o temi...
bez zelje da omalovazim bilo koga, provedoh juce ceo dan listajuci forume na temu digitalnih aparata, pa ne mogu da se otmem utisku na pojedine komentare !
u svakoj kupovini postoji cenovni rang od koga se ne moze pomoci, druga stvar je garantni rok, pa makar on bio i u zemlji srbiji ! kada kazem garantni rok, mislim na popravku specificnih i biranih komada tehnike (svi mozemo uglavnom manje vise uspesno da popravimo pc, ali ne i lap top ili digitalni foto aparat)!
zato mi zaista nije jasan predhodni komentar ! na osnovu cega neko sudi koja su dva ili tri najgora brenda ! to su firme koje aparate prave po 50 godina, digitalne preko 15.
naravno da cenim ostrinu necijeg oka. i priznajem nijanse u kvalitetu fotografije ! ali priznacete da su zaista nijanse u pitanju.
iz svega navedenog sam kupio nikon s225, i prvi utisak je fantastican. izvanredan dizajn, izgleda da je extra baterija, koristi najjeftiniju sd karticu, dve godine je garancija, a cena je verujte mi na rec trenutno najpovoljnija, u smislu cena kvalitet.
zato svima koji se ne igraju najboljih i najgorih brendova, preporucujem ovaj dig !
p.s. verujte mi bio sam na istoku, ni tamo aparati nisu jeftiniji ! ja sam se licno uverio !
Image quality is unfortunately not as good as I’d hoped, although it does have some frustratingly good points. Exposure metering tends to favour highlights, and the limited dynamic range of the small sensor means that contrasty shots lack shadow detail. The D-Lighting option applied in playback does help a bit, but shadows are still murky and lack detail. Colour reproduction is generally good, although bright yellows do tend to over-expose.
The lens is of surprisingly poor quality, which is not something I’m used to saying about Nikon cameras. It produces a lot of barrel distortion at wide angle, has very poor overall sharpness especially towards the corners, and suffers from chromatic aberration. The distortion control option corrects the barrel distortion, but the lack of sharpness remains a problem. Distortion correction in processing is all very clever, but it’s really no substitute for a decent lens.
dobro si odgovorio, uopsteno komentarisuci kompletnog proizvodjaca ! slazes li se da u te svrhe forum i sluzi ! zato sam i pitao !da bih dobio uopsteni odgovor.
katastrofa, strucnjak !
P.s: Ja sam uzeo panasonic FX35E za 13k. Ajmo sad paljba i po meni![]()
P.s: Ja sam uzeo panasonic FX35E za 13k. Ajmo sad paljba i po meni![]()
Samo sam tebe cekao.
Mogao si na jos jedan odmor od 7 dana![]()
Hvala posto mi svaki komentar dobro dodje jer nisam nesto narociti pri novcu, a opet bih i za ovo sto imam novca da kupim nesto valjano!!! Razlika u novcu izmedju ova dva nije nesto specijano negde oko 30-tak eura sto i nije nesto preterano!!! Jedino sto mi se vise svidja kod A1100 je 2AA baterije odnosno sto nisu litijumske!!! A sta mislis o varijanti nekog olimpusa ili nesto drugo, ili si ti samo za CANON? Hvala unapred...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari