Šta je novo?

OLED TV

= IGY =

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
465
http://www.youtube.com/watch?v=7GYI1LPCqNI

Kao sto i sami vidite ovo izgleda neverovatno dobro! :d

Zanima me da li se zna oce ovo biti od nove godine u prodaji u veliciniama 40" recimo?
Da li zna neko kada je planirano da se OLED televizori puste u prodaju masovno kao sto je slucaj sa LED-om sada.

Pa pre nekioh 3 ili 4 meseca, tamo negde u junu ili julu, LG je najavio prvu generaciju OLED televizora za sam kraj 2012. godine, koji će biti daleko napredniji od sadašnjih OLED TV-a jer će koristiti potpuno nove tehnologije i imaće neverovatno oštru sliku i izuzetno brz odziv piksela.

Ako znamo da je trenutni odziv piksela na LED i LCD televizorima od 5 do 10 ms, jasno ti je šta to znači. U prevodu, konačno će OLED tehnologija itekako parirati Plasma TV-u, po svemu !

Ali, jedina mana biće cena, jer se, u najavama, pominje astronomska cena od 5000+ dolara za prve modele, pa i više.

zanimljivo je uvek videti kako govore da na tu neku novu tehnologiju prelaze zbog manje cene proizvodnje i da bi ih ukupno učinili dostupnijim svima a ovamo opiče neke nenormalne cene. znam ja da ne može odmah da bude po nižim cenama ako je neka tehnologija ganc nova jer je potrebno vreme da proizvodnja postane jeftinija ali taman kad se to desi oni izbace nešto još novije. i onda taj neko ko je čekao da LED-ovi npr padnu na normalne cene sad vidi da su krševi naspram OLED-a pa opet mora da čeka :D

Mora ulaganje u tehnologiju da se otplati što pre, nema se vremena, zato su uvek u startu cene astronomske.

zanimljivo je uvek videti kako govore da na tu neku novu tehnologiju prelaze zbog manje cene proizvodnje i da bi ih ukupno učinili dostupnijim svima a ovamo opiče neke nenormalne cene. znam ja da ne može odmah da bude po nižim cenama ako je neka tehnologija ganc nova jer je potrebno vreme da proizvodnja postane jeftinija ali taman kad se to desi oni izbace nešto još novije. i onda taj neko ko je čekao da LED-ovi npr padnu na normalne cene sad vidi da su krševi naspram OLED-a pa opet mora da čeka :D
Pa tako to funkcioniše. Za jedan savremeni TV se potroši par destina evra sirovine. Ali proizvode se u fabrikama koje su koštale XYZ miliona USD, a razvojni timovi su radili ABC godina (a plata samo jednog R&D inžinjera nije manja od 3-4000eur), na razvoj potrošili DEF para. Kada se sve to otplati, tek onda može ta tehnologija da bude jeftina.

Vrh Dno