Šta je novo?

OLED Samsung modeli

da li ako imaš 8000€ za neki od 40" koliko bi ti naši prodavci tražili, sa sve srpskim porezom uračunatim u cenu.
takođe ima par prevaranata na kupujem/prodajem koji za EH5000 model (od 390€) navode da koristi "najnoviju OLED tehnologiju" (i da ima DVB-T2) što je apsurdno i imbecilno.

Kao navodno bi Samsung trebalo da do Olimpijskih igara u Londonu finalizuje dizajn OLED TV-a i da ih pusti u prodaju.

Ono što sam ja čitao još pre 3 meseca je to da Samsung namerava da pusti u prodaju samo OGRANIČEN broj takvih OLED televizora, i zamislite, prodavaće se samo u Velikoj Britaniji. E sad da li su se u međuvremenu predomislili ne znam.

Dug je još put za OLED tehnologiju, na jesen bi trebalo i LG da izbaci svoj prvi komercijalni model, a na CES 2013. bi trebalo da znamo još daleko više i da se pojave modeli i od drugih proizvođača.

Pa to i jeste model sa LED ekranom. OLED se još ne prodaje, čekaju se Olimpijske igre. Tamo negde sredinom leta se izbacuju u prodaju, jul ili avgust.

Onda nasi sverceri lazu kao psi, strasno!

Onda nasi sverceri lazu kao psi, strasno!

Nažalost tako je...

Evo i potvrde vesti da se tek sredinom leta sprema prodaja OLED modela: http://news.softpedia.com/news/55-Inch-OLED-TV-Production-Model-Showcased-by-Samsung-268757.shtml a izdvojiću samo citat odatle:

Sales of the 55-inch OLED TV are expected to start in the second half of the year, which could be anywhere from two to eight months from now. We're guessing two or three at most, unless the company decides on the back-to-school or holiday seasons for some reason.

Unfortunately, the price of $9,000 / 7,000 Euro won't allow many people to come near it.

99% tih švercera nema pojam šta je razlika između LED i OLED. Većina njih zaista veruje da je to isto.

Lol 7000 evra. Mislim da cu malo sacekati. Bice to za godinu dana 2000e max.

Lol 7000 evra. Mislim da cu malo sacekati. Bice to za godinu dana 2000e max.

Teško da će biti za godinu dana, varaš se. OLED neće tako brzo postati pristupačan, za godinu dana biće možda 4000 evra, a tek za 3 godine biće oko 2000 evra, to su procene ne moje nego ono što sam čitao po stranim forumima i čuo od ljudi koji se bave prodajom.

Pa da, prvo treba dobro iscediti tržište sa LCD, LED i Plazmama. Tek tada će da se ide dalje.

Pa da, prvo treba dobro iscediti tržište sa LCD, LED i Plazmama. Tek tada će da se ide dalje.

Pa ima tu i jedna druga stvar zašto je OLED tako skup, a to su PRESKUPI osnovni materijali potrebni za izradu OLED ekrana i pratećih delova. OLED je još daleko od savršenstva i njegov razvoj će ići sve brže i brže, samo će to doprineti smanjivanju cene sirovih materijala što će se, na kraju, odraziti i u pristupačnosti OLED TV-a i za običnog kupca a ne samo za rokfelera.

Zato mnogi predviđaju silazak OLED tehnologije među smrtnike tek za nekih 3 ili čak 4 godine. Da ne govorimo da još nema NI POMENA o OLED Monitorima za kompjutere, oni izgleda neće izaći pre 2014. godine.

Vrh Dno