Šta je novo?

Kućna multimedija OLed B7 ili Sony Led

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

prdex

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2006
Poena
330
Moja oprema  
Laptop
Hp 123
Šta da odaberem za filmove LG OLEDB7 55" ili veći 65" Sony KDL65W857C?
Oba su iz 2017, nisu puno korišćena.

Ako se gleda kvalitet slike, B7 mnogo bolji tv.

B7 bez dileme.
Taj Sony nije čak ni 4K.

Znači pustim test preko celog ekrana i mora biti čisto bez ijedne mrlje u svim bojama?
Dosta njih su protiv kupovine novog a kamoli polovnog Oled televizora, zbog gorenja,pa me interesuje jel ta pojava burn in-a ide postepeno u zavisnosti od korišćenja televizora pa sve jače i jače ili se odjednom pojavi i ostaje za sva vremena?

U principui ako ga neko nema, taj je znao sta da izbegava i nece ga dobiti nikada. Bez statickih stvari na ekranu skoro da je nemoguce dobiti burn in.

FALD vs OLED ako još nekome nije jasno. Ja sam se jednom zaje*o(uzeo pre par godina trebao mi veći 65", tada je oled bio preskup), ali sledeći će mi tv biti OLED ako ne uzimam projektor 120". Mini/micro i ostale pm led možda i zaživi sa normalnom cenom mada je i to pitanje da li će imati "blooming". Ovde je sve jasno iako je ISO dignut malo da više istakne katastrofu QN90B. Cenu i k QN90B možeš da pogledaš na netu🤣.
Ako taj B7 nema problema cepaj.
Screenshot_20220410-233051.jpg

Sutra idem da vidim da li je čist taj B7, ako jeste možda stisnem i uzmem.
Ceo dan čitam o burn in-u, nisam pametan.

nikad, ali nikad polova, pet godina star oled

Rešen problem, TV je prodat sa malim Burn in-om, ostaje varijanta nov C11 1050 Eur.
Možda još malo padne cena dok ne dođe nova serija za 2022.

Vrh Dno