Šta je novo?

Oldtimeri

Skaki

Čuven
Učlanjen(a)
06.08.2002
Poena
619
Zna li neko dobar sajt sa koga se mogu skinuti oldtimer igre? Npr Wages of War...

Wages of War je pod 3DO copyright-om i ne racuna se za abandonware.
To znaci da se igra jos uvek prodaje i da je pod licencom.
Tvoj zahtev se zakljucava i sledeci put proveri da li je igra abandonware ili ne...

http://www.classic-trash.com/gameinfo.php?id=372

Jesam, gledao sam i na classic trash ali nisam ga nasao...
Kako si se join-ovao 1970 ?

Je zna neko sajt sa koga bih mogao da skinem igricu Bioforge?

Marko37 je napisao(la):
Si pogledao na www.the-underdogs.org?

Ja ne mogu nista da skinem odavde, kao vec sma skinuo 1x pa zato ne da...
Da ne treba mozda da se registrujem?

Nemoras da se registrujes, taj saj dozvoljava da se skida samo jedan fajl od jednom. Ako ih skidas vise on te banuje i neda ti da skidas neko odredjeno vreme. Nisu dozvoljeni neki download akceleratori jer oni potrazuju vise fajlova kad skidaju. Ali eto moze get right i jos neki, to pogledaj na njihovom sajtu sve pise...

Underdogsi su što se skidanja tiče očaj. Međutim predstavljaju dobru polaznu tačku za traženje. Najbolje je ako kod njih nađeš homepage za igru pa skidaš odatle. Eventualno, kreneš sa downloadom pa pogledaš ime arhive a onda potražiš taj fajl. U krajnjem slučaju imaju valjda i linkove, oni su deo abandonware ringa, pa pogledaj i na drugim sajtovima.
A evo još jednog za stare igre - www.gamebird.dk Mada je još bolje tražiti preko p2p programa, recimo ja sam nalazio dosta starih (a i novih) igara preko KaZaa.
Što se godina pristupanja tiče, pa to je zato što sam se registrovao na Benchmarku dok je još bio na arpa.net-u ;)
Šalu na stranu, krajem 2001. ili 2002. prsla je Benchmarkova baza korisnika. Nekima su vratili stari username i status, ali se uz to provukao bug sa datumom pristupanja. Kako to nikome nije smetalo, niko se nije ni patio oko ispravke.

Vrh Dno