Šta je novo?

oko cd player-a... (denon)

Učlanjen(a)
15.07.2000
Poena
630
Shta mislite o Denon-ovom DCD-1500 (nisam siguran,ali mislim da je godina proizvodnje 1986 ili slicno) za cenu od 450 DM?
BTW:U dobrom je stanju:)

Pronashao sam negde da je tada koshtao oko 1.498 dem

Da li je neko ikada video/cuo ovaj cd?

Ja imam DCD800 i mogu ti reci da je ta cela serija ukljucujuci DCD 1500 bila odlicna. Po testovima su bili top klasa, narocito DCD 1500. E sada da li nesto staro 16 godina vredi 450 DEM to je vec druga prica.

Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
Shta mislite o Denon-ovom DCD-1500 (nisam siguran,ali mislim da je godina proizvodnje 1986 ili slicno) za cenu od 450 DM?

Malo skupo. Preporucena cena je bila 1500 DM, a prodavao se za oko 1300 DM u Nemackoj. Jeste sjajan CD player, ali mislim da ne vredi toliko. Mozda 350-380 DM.

Kako mozesh da rachunash trenutnu vrednost CD-a po njegovoj ceni od pre 16 godina !!!!!! :confused: Tada je to bio luksuz. A sada je JAKO polovna roba.

Re: Re: oko cd player-a... (denon)

Sentenced je napisao(la):
Kako mozesh da rachunash trenutnu vrednost CD-a po njegovoj ceni od pre 16 godina !!!!!! :confused: Tada je to bio luksuz. A sada je JAKO polovna roba.

Nemoj da prenagljujes. Ja licno bih pre kupio tog Denon-a za 350 DM, nego neki nov shuntavi model CD player-a za istih 350 DM sa sve garancijom.

OK. Mozda ne bih dao 350, ali 300, mozda.

ne znam ni sam...

Pre svega da kazem da to cudo svira ko' zmaj....
Uzeo sam ga na probu...
Kada sam ga otvorio... u njemu nema ni trunke prashine...
Izgleda ki' nov...(i iznutra i spolja)
Posle malo shtelovanja transportnog mehanizama citao je i ranije pominjane ocajne cd-ove izgrebane do bola...
Sve je to lepo ali...
Moje pitanje glasi koliko to cudo josh moze da zivi?
Da mi ga je neko ponudio pre jedno 6-7 god. sigurno bi ga uzeo..
...ali on je (dodushe po navodu coveka kome verujem on je veoma malo korishcen) radio vec 16 god.!
Koliko mogu da ocekujem da ce josh raditi?
Nameravam da kupljeni cd-player ne menjam bar 4-5 god...
Moze li to on da istera sa sadashnjim kvalitetom usluge?(da cita ko sada?) Da li da spustim cenu?
Vredi li on 450 Dem?
Da li je mozda bolje (poshto imam na raspolaganju oko 650 Dem) da kupim neki novi cd-player npr. Maranz 6000 OSE ?:)
Pomazite.. savet mi je stvarno potreban..:)

golum je napisao(la):
Ja imam DCD800 i mogu ti reci da je ta cela serija ukljucujuci DCD 1500 bila odlicna. Po testovima su bili top klasa, narocito DCD 1500. E sada da li nesto staro 16 godina vredi 450 DEM to je vec druga prica.

Inace kako te sluzi taj player?

Re: ne znam ni sam...

Pre svega da kazem da to cudo svira ko' zmaj....
Uzeo sam ga na probu...
Kada sam ga otvorio... u njemu nema ni trunke prashine...
Izgleda ki' nov...(i iznutra i spolja)
Posle malo shtelovanja transportnog mehanizama citao je i ranije pominjane ocajne cd-ove izgrebane do bola...
Sve je to lepo ali...
Moje pitanje glasi koliko to cudo josh moze da zivi?
Da mi ga je neko ponudio pre jedno 6-7 god. sigurno bi ga uzeo..
...ali on je (dodushe po navodu coveka kome verujem on je veoma malo korishcen) radio vec 16 god.!
Koliko mogu da ocekujem da ce josh raditi?
Nameravam da kupljeni cd-player ne menjam bar 4-5 god...
Moze li to on da istera sa sadashnjim kvalitetom usluge?(da cita ko sada?) Da li da spustim cenu?
Vredi li on 450 Dem?
Da li je mozda bolje (poshto imam na raspolaganju oko 650 Dem) da kupim neki novi cd-player npr. Maranz 6000 OSE ?:)
Pomazite.. savet mi je stvarno potreban..:)

Ako imas te pare trci odmah po Marantza i ne razmisljaj. Novo je novo, a i garancija je godinu dana. Ipak je taj Denon previse mator i niko ne moze da ti kaze koliko ce jos laser izdrzati. Ako hoce da ga da za 300dem, uzmi i ostavi pare u stek za novi laser, a ako nece trkom po Marantza. ;)

Inace kako te sluzi taj player?

Do danasnjeg dana sve sljaka bez greske, a nadam se da ce tako biti i u buducnosti.
Sto kazu neki sa foruma, ipak razmisli o novom Marantz-u, ili ovome spustaj cenu.

Re: Re: ne znam ni sam...

Aca je napisao(la):
Ako imas te pare trci odmah po Marantza i ne razmisljaj. Novo je novo, a i garancija je godinu dana. Ipak je taj Denon previse mator i niko ne moze da ti kaze koliko ce jos laser izdrzati. Ako hoce da ga da za 300dem, uzmi i ostavi pare u stek za novi laser, a ako nece trkom po Marantza. ;)

Gle, pa mi smo spiritualno povezani. :D:D

300 DM za Denona i 150-200 DM, za sredjivanje i manji upgrade. Za 450-500 DM, ne postoji na svetu nista bolje.

Aca je napisao(la):
Ne bi ti dao ni 200. :p

Pa, sada, ne znam. Mozda si u pravu. Problem je sto sam ja svog Nakanichi CDP-2A, koji je u Nemackoj 1989 (decembar) kostao 1500 DM, platio 150 DM. Istina, ne kod nas, nego u USA na internet aukciji, nema daljinski, ali zato ima zvuk bolji nego bilo sta novo do 700-800 DM.

Re: ne znam ni sam...

Pomazite.. savet mi je stvarno potreban..:) [/B][/QUOTE]

Pa kad vec imas tih 650 DEM dodaj jos 50 i kupi NAD-ov DVD plajer (ubijas jednim potezom dve muve). Ako ti se ovo ne cini kao dobra ideja, Notax-ova je svakako odlicna-upgrade Denona.

golum je napisao(la):
Pa kad vec imas tih 650 DEM dodaj jos 50 i kupi NAD-ov DVD plajer (ubijas jednim potezom dve muve). Ako ti se ovo ne cini kao dobra ideja, Notax-ova je svakako odlicna-upgrade Denona.

DVD player je DVD player. Nijedan ne svira audio podjednako dobro kao poseban CD player. Da je tako dobar, nijedna firma vise ne bi proizvodila CD playere nego samo DVD. Pojavio se i DVD audio kao poseban uredjaj to verovatno znas.

golum je napisao(la):
Nikakav DVD i polovnjaci. Ko što reče g-sn Aca trk po Marantza.

Aca je napisao(la):

Inace covek je ponudio da mi zameni laser za dzabe...
Mene zanima da li ce elektronika unutra izdrzati (ic,elektroliti itd.)
Isto me zanima i za mehaniku (koliko ce trajati?:))

postoji i ova mogucnost

Isti covek mi nudi i sony cdp-222es za 400 dem (ne upgrade-ovan)
Shta mislite o tome?:)

Shto se Sony-a tiche ja imam samo vishestruka losha iskustva i ja i moji mnogi poznanici.
Moj savet ti je: trk po Marantz-a.;)

Sentenced je napisao(la):
Shto se Sony-a tiche ja imam samo vishestruka losha iskustva i ja i moji mnogi poznanici.
Moj savet ti je: trk po Marantz-a.;)
Nezavisno od mehaničkih problema sa Sony boyem, moja sonična iskustva su jako loša. Drastično (ajd malo da preterujemo :D )drugčiji zvuk nego Marantz.

Re: Re: Re: ne znam ni sam...

Odlicno neka zameni laser. Sto se tice elektrolita, oni su potrosna roba i nisu skupi za zamenu. Mehanika ako je dobra trajace 100 godina. ;)

Re: postoji i ova mogucnost

Isti covek mi nudi i sony cdp-222es za 400 dem (ne upgrade-ovan)
Shta mislite o tome?:)

Tog Sony-a zaobidji, dobri su tek od serije 5 pa na vise. :)

vlasta je napisao(la):
Nezavisno od mehaničkih problema sa Sony boyem, moja sonična iskustva su jako loša. Drastično (ajd malo da preterujemo :D )drugčiji zvuk nego Marantz.

Ti ocigledno nisi slusao pravog Sony-a, nego neke krseve iz niskobudzetnih serija. Ko hoce da slusa muziku mora i da se otvori za ozbiljnije sprave. Jos se nije napravio Marantz koga bi ja stavio pored mog Sony-a i rekao da je bolji. ;)

Kupi Denona za 300 DEM i stedi za dobar DA konvertor...

Re: Re: postoji i ova mogucnost

Aca je napisao(la):
Tog Sony-a zaobidji, dobri su tek od serije 5 pa na vise. :)

Dobri su od serije 3 navise (naravno, ES)...

Re: Re: Re: ne znam ni sam...

Pitaj ga da li mozes da dobijes CD player i laser za 400 DM, pa ga odnesi kod Velje i plati da ga zameni i podesi, i da ocisti ceo CD player i proceni u kakvom je stanju, eventualno, ako treba i neki kondenzator da se promeni. Mislim da bi tako, to bio dobar posao.Sto se tice elektronike i mehanike, trebalo bi da traju duugo.

P.S. Mozda sam paranoican, ali ako taj tvoj poznanik hoce da zameni laser, to znaci da se bavi servisom, a to znaci da preprodaje uredjaje, a to znaci da 90% to nije bio "njegov" CD player. Ali, znas kako je. Lakse se proda kada se kaze da je licni primerak, i da je "malo koristen".

Paja je napisao(la):
Kupi Denona za 300 DEM i stedi za dobar DA konvertor...

A nakon toga da shtedi za dobar anti-jitter. :D

Re: Re: Re: Re: ne znam ni sam...

notax je napisao(la):
Pitaj ga da li mozes da dobijes CD player i laser za 400 DM, pa ga odnesi kod Velje i plati da ga zameni i podesi, i da ocisti ceo CD player i proceni u kakvom je stanju, eventualno, ako treba i neki kondenzator da se promeni. Mislim da bi tako, to bio dobar posao.Sto se tice elektronike i mehanike, trebalo bi da traju duugo.

P.S. Mozda sam paranoican, ali ako taj tvoj poznanik hoce da zameni laser, to znaci da se bavi servisom, a to znaci da preprodaje uredjaje, a to znaci da 90% to nije bio "njegov" CD player. Ali, znas kako je. Lakse se proda kada se kaze da je licni primerak, i da je "malo koristen".

Ma ja sam se malo istripovao...
To mi je rekao za jedan drugi cd (da je malo radio)....
Inace ovaj covek se ne bavi bash strikno servisom,vec izmedju ostalog i prodajom takvih cd-player-a (vishe kao posrednik..:)))
BTW:Zahvaljujem svima na savetima..
Kako stvari stoje najverovatnije cu kupiti taj denon pa nek ide zivot :))))
LOL;)

Nazad
Vrh Dno